ZUS, OFE - uwaga, uwaga, nadchodzi!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz pisze:Dzięki serdeczne za odpowiedzi.Mówiąc szczerze oczekiwałem czegość więcej....
Powiedz co oczekiwałeś, bo jak zwykle masz jakieś skróty myślowe.
Nie będę się wypowiadał co dyrektyw unii bo mnie to nie interesuje.
Renty, ZUSy i inne pierdy zostawiłem poza sobą w kraju i jakoś z
każdym pobytem w kraju coraz mniej myślę o powrocie.
Więc jak nie skonkretyzujesz tego co chcesz wiedzieć nie napiszę
nic więcej na ten temat.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tymek pisze:Więc jak nie skonkretyzujesz tego co chcesz wiedzieć nie napiszę
nic więcej na ten temat.
To nie tak że zostawisz to w kraju.dyrektywa UE obowiązuje w całej UE więc Was to tak samo dotyczy jak i nas.Więc na ten moment nie zostawisz tego w kraju ponieważ w starej UE też to Ciebie DOSIĘGNIE.Dlatego pytałem jak podchodzą do tych niekorzystnych zmian forumowicze ze starej UE jakieś rozwiązania.Tym bardziej że po ostatnich kontaktach ze znajomymi dokładnie to potwierdzają co napisałem i nie jest to jeden przypadek tylko 8 przypadków i wszyscy mają obniżone pensje z ok. 2200-2550 Euro na 1500-1600 Euro.Mało tego dowiedziałem się że w Niemczech //nie wiem czy to prawda i nie chce mi się w to wierzyć/// doszło do tego że zmieniają umowy ze stałych umów na tymczasowe i jesteś na gwizdek za 4 Euro na godzinę.Nie chce mi się w to wierzyć niemniej znajomi zapewniali mnie że to prawda i chcą wrócić na stałe do Polski.Nikt z nich niestety nie wie co w tej sytuacji zrobić ...brak jajiś sensownych rozwiązań.Dlatego ruszyłem ten temat ponieważ pomału dosięgnie to nas w całej UE.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Mówimy o osobach pracujących fizycznie ?
Bo jak tak to nie mam zielonego pojęcia w tym temacie.
Jeżeli chodzi o ludzi po studiach, profesjonalistów, to pensje
rosną bo firmy boją się ich stracić. Nikt nie ma prawa zmienić
kontraktu bezterminowego na terminowy i to obowiązuje w całej unii.
Sprawdź źródło swoich wiadomości, może pytałeś o pensje po tym jak
chciałeś pożyczyć pieniądze ?? ;) ;) Bo wtedy większość ludzi prawie
umiera z głodu i są prawie na zwolnieniu ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Potwierdzam to co pisze Tymek, mam dosyc duzo znajomych za granica i nikomu nie obnizaja pensji, nikomu nie zmieniaja kontraktow, niektorzy mieli wzrost wyngarodzen inni nie, po prostu nic nadzwyczajnego sie nie dzieje.

zz
Maniak
Maniak

Tymek pisze:Mówimy o osobach pracujących fizycznie ?
Tak fizycznie.Konkretnie z Włoch i Niemiec.
Niemniej i tak jest to szokujące.Myślę że jest to tylko kwestią czasu zanim to będzie się rozszerzać dlatego pytam.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

zz pisze:Myślę że jest to tylko kwestią czasu zanim to będzie się rozszerzać dlatego pytam.
Ale moglbys tak konkretnie napisac co sie bedzie rozszerzac?
Bo ja dalej nie do konca rozumiem, o czym tak na prawde piszesz.

zz
Maniak
Maniak

LowcaG pisze:Bo ja dalej nie do konca rozumiem, o czym tak na prawde piszesz.
Niestety stało się!!!.Oficjalnie teraz podano że rząd pod kierownictwem Krzysztofa bieleckiego przygotowuje ustawę o drakońskim obniżeniu swiadczeń,więc podobnie zaczyna się dziać jak o tym pisałem.
Mnie chodziło co o tym sądzą forumowicze bardziej doświadczeni od nas ze starej U.E. oraz jakie widzą kroki samoobronne. poza tymi o których ja piszę.

Pozdrawiam.

Pytajnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pytajnik »

zz pisze:oraz jakie widzą kroki samoobronne
Ja słyszałem, że pomaga podskakiwanie na lewej nodze...
Do tego możesz zapisać się na jakiś boks lub karate;
Jeśli chodzi o samoobronę to jest również możliwość zapisania się do takiej partii (kontakt z Lepperem może być nieco utrudniony ale zawsze możesz zgłosić się do Pani Beggerowej :)
Zawsze można również schować głowę w piasek i zacząć krzyczeć.
A jak powyższe Ci nie odpowiada to możesz wyjechać za granicę do tego kraju bez wad (zapomniałem tylko, który to kraj :/ - możesz przypomnieć?)

P.S.
zz a przy okazji, możesz się pochwalić w jakim zawodzie "pracujesz"? Bo zauważyłem, że masz strasznie dużo czasu na przesiadywanie na tym forum... Czasami piszesz, że masz kontakt z ludźmi z wyższej półki z banku więc może ochrona tej instytucji? - tylko zgaduję... :)
"Jak najlepiej zarobić wykorzystując analizę techniczną? Napisać książkę na ten temat - na pewno dobrze się sprzeda" - Tyle jeśli chodzi o temat AT :)

zz
Maniak
Maniak

Pytajnik pisze:Zawsze można również schować głowę w piasek i zacząć krzyczeć.
Można też zasadzić w tym piasku Beta adanensis A. Pamukc. ex Aellen i czekać aż urośnie Beta trigyna Waldst. & Kit.

zz
Maniak
Maniak

ODPOWIEDZ