FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

iwan pisze:Tez bardzo zaluje ze zniknęly.
Same indeksy zniknęły ponieważ wielu klientów im się skarżyło, że nie mogą grać na indeksach, mimo, że gra się na futures, jednak czasem zanim zdąży się to wyjaśnić to ktoś zdąży się na tyle zdenerwować, że dalsza rozmowa okazuje się zbyteczna, dlatego by tego uniknąć postanowili indeksy zlikwidować.
Niestety wszystkim dogodzić się nie da...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

raposo pisze:Same indeksy zniknęły ponieważ wielu klientów im się skarżyło, że nie mogą grać na indeksach
Przeciez nie mozna grac na samym indeksie, a jedynie na jakims istrumencie opartym na jego kwotowaniu. No coz, szkoda.
Tylko gdzie teraz robic analize indeksu SP 500? Wykres EP to nie to samo co indeks.

Czy juz cos wiadomo o spreadzie na rope? Jest szansa ze wroci do 1 pipsa?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 13:16 przez iwan, łącznie zmieniany 1 raz.

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxjake »

raposo pisze: Same indeksy zniknęły ponieważ wielu klientów im się skarżyło, że nie mogą grać na indeksach, mimo, że gra się na futures, jednak czasem zanim zdąży się to wyjaśnić to ktoś zdąży się na tyle zdenerwować, że dalsza rozmowa okazuje się zbyteczna, dlatego by tego uniknąć postanowili indeksy zlikwidować.
Niestety wszystkim dogodzić się nie da...
A nie mogliby zrobić tak, żeby domyślnie indeksy nie były widoczne na liście instrumentów, dopiero po wejściu w "Symbols" i włączeniu danego indeksu ? To by załatwiło problemy mniej rozgarniętych klientów, a Ci bardziej rozgarnięci mogliby sobie indeksy włączyć. Grając na futures podgląd indeksu się przydaje.

A, jeszcze w kontekście skarg klientów na niemożnośc gry na indeksach, to ja się zapytam/poskarżę;-). Po co jest para USDRUB, skoro nie da się na niej grać ? Nie jest to żadna nowość, bo co najmniej od 2 lat tak jest, ale bardzo mnie to ciekawi ;-).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

iwan pisze:Przeciez nie mozna grac na samym indeksie, a jedynie na jakims istrumencie opartym na jego kwotowaniu. No coz, szkoda.
Dokładnie jednak jak widać nawet po tym wątku, często klienci próbują na nim grać i sam nierzadko spotykam się z pretensjami dlatego ich po częsci rozumiem.
iwan pisze:Tylko gdzie teraz robic analize indeksu SP 500? Wykres EP to nie to samo co indeks.
Masz rację jednak można wyjść z założenia, że gra się właśnie na futures'ach to też na nich powinno się robić analizę... Same indeksy trudno już gdziekolwiek znaleźć, a sprawdziłem właśnie 6 brokerów.
Może na Stooq.com? Jednak wykresy są dość prowizoryczne.
iwan pisze:Czy juz cos wiadomo o spreadzie na rope? Jest szansa ze wroci do 1 pipsa?
Niestety nie pojawiły się żadne nowe informacje w tym temacie.
fxjake pisze:A nie mogliby zrobić tak, żeby domyślnie indeksy nie były widoczne na liście instrumentów, dopiero po wejściu w "Symbols" i włączeniu danego indeksu ? To by załatwiło problemy mniej rozgarniętych klientów, a Ci bardziej rozgarnięci mogliby sobie indeksy włączyć. Grając na futures podgląd indeksu się przydaje.
Zasugeruję im to - a nóż się zdecydują ;).
fxjake pisze:Po co jest para USDRUB, skoro nie da się na niej grać ? Nie jest to żadna nowość, bo co najmniej od 2 lat tak jest, ale bardzo mnie to ciekawi .
Prawdopodobnie jest do podglądu dlatego, że FxPro ma sporo klientów z Rosji. Nie wiem czy przypadkiem sam handel na tej parze nie jest jakoś odgórnie ograniczony. W końcu nawet Alpari, które jest rosyjskim brokerem też posiada pary z rublem tylko do podglądu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Usunęli indeksy, akurat jak giełdy zaliczyły szczyty. Ciekawe...
Ja z tego korzystałem do robienia analiz i teraz nie mam gdzie to robić.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Działa wam demo na FxPro? Bo mi padło. Dodam że to pierwszy raz :shock:

już działa :P

sry za offtop

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

Witam. W końcu zdecydowałem się założyć rachunek rzeczywisty w Fx Pro. Proszę o wskazówkę odnośnie załączenia dokumentów. Czy skan dowodu mam zrobić z obu stron? I czy drugi dokument musi być dostarczony, aby konto zostało zweryfikowane? Nie posiadam żadnych rachunków na moja osobę, więc nie wiem, co mógłbym wysłać. Mam konto w mBanku, czy wchodzi w grę jakiś wyciąg z konta, który mógłbym wysłać brokerowi?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj mat089,
mat089 pisze:Czy skan dowodu mam zrobić z obu stron?
Tak.
mat089 pisze:I czy drugi dokument musi być dostarczony, aby konto zostało zweryfikowane?
Tak, jest on wymagany.
mat089 pisze:Mam konto w mBanku, czy wchodzi w grę jakiś wyciąg z konta, który mógłbym wysłać brokerowi?
Może to być wyciąg bankowy lub potwierdzenie wykonania jakiejś transakcji nie starszej niż 6 miesięcy. Jeśli FxPro będzie robiło z tym problem (tak się ostatnio zdażyło), a konto zostało założone za pośrednictwem Forex Clubu to daj mi znać, a załatwię sprawę ;).
eddek pisze:Usunęli indeksy, akurat jak giełdy zaliczyły szczyty. Ciekawe...
To raczej bezpośrednio nie miało wpływu. Chyba, że na zasadzie: nowe lokalne szczyty -> większe zainteresowanie -> więcej osób chciało grać na indeksach -> większa ilość skarg -> usunięcie.
Ale to tylko moja teoria... ;)
Odnośnie w/w sugestii jeszcze nie dostałem odpowiedzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

Dziękuję za odpowiedź :) Aby konto zostało założone za pośrednictwem Forex Clubu wystarczy, abym założył konto z linku ze strony? Czy muszę gdzieś coś zaznaczyć/wpisać w formularzu?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mat089 pisze:Aby konto zostało założone za pośrednictwem Forex Clubu wystarczy, abym założył konto z linku ze strony?
Tak, to wystarczy. Jeśli tak się nie stało to wystarczy się ze mną skontaktować, a powiem co trzeba zrobić by trafić do naszej grupy - warunkiem jest tylko dokonanie tego przed wpłatą depozytu.
By upewnić się czy konto jest w naszej grupie wystarczy napisać mi jego numer na jeden z kontaktów lub PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ