Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex
Dzięki ci ANDREW523 że oczyściłeś mi mózg od tego ściemniania tymi wszystkimi wskaźnikami. Od dawna gram używając tylko podstawowych wskaźników AT to znaczy takich które są używane przez wielu graczy i mają mocną wymowę (wsparcia, opory, trendy..). Wprawdzie testuję rożne strategie ale widzę że to po prostu nie ma sensu. Ściemnianie i tyle aż głowa boli
Ja osobiście podchodzę do tego tak: jeżeli tylko malutka garstka ludzi osiąga sukces na Forex to MUSZĄ robić coś czego inni nie robią, bo przecież nie są to jacyś geniusze i w dodatku wszyscy mamy dostęp do takich samych narzędzi.
ANDREW523 opisałeś tu mniej więcej swój styl gry i o takim właśnie graniu ciągle myślę (chcę odróżnić się od reszty). Twoje wypowiedzi były trochę chaotyczne ale jak dla mnie mają największą wartość na tym forum.. Nie popieram gry na hardcore bo jakiś tam system trzeba mieć (choćby dla wygody psychicznej) ale nie wolno się tu kurczowo trzymać bezwartościowych wskaźników. To ludzie i ich emocje dają kierunek rynkowi.
ANDREW523 dzięki że wprowadziłeś na to forum trochę świeżości....tego mi było potrzeba
Ja osobiście podchodzę do tego tak: jeżeli tylko malutka garstka ludzi osiąga sukces na Forex to MUSZĄ robić coś czego inni nie robią, bo przecież nie są to jacyś geniusze i w dodatku wszyscy mamy dostęp do takich samych narzędzi.
ANDREW523 opisałeś tu mniej więcej swój styl gry i o takim właśnie graniu ciągle myślę (chcę odróżnić się od reszty). Twoje wypowiedzi były trochę chaotyczne ale jak dla mnie mają największą wartość na tym forum.. Nie popieram gry na hardcore bo jakiś tam system trzeba mieć (choćby dla wygody psychicznej) ale nie wolno się tu kurczowo trzymać bezwartościowych wskaźników. To ludzie i ich emocje dają kierunek rynkowi.
ANDREW523 dzięki że wprowadziłeś na to forum trochę świeżości....tego mi było potrzeba

- klonmarcin
- Maniak
A wiesz co oni robią czego nie robi większość?Posrak pisze:MUSZĄ robić coś czego inni nie robią, bo przecież nie są to jacyś geniusze i w dodatku wszyscy mamy dostęp do takich samych narzędzi.
Stosują dyscyplinę i cierpliwość. To jest klucz do pierwszych sukcesów.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Zgadzam sie ze cierpliwosc jest wazna i zasady ale nie kopiowane tylko wlasne jednak dodam jeszcze ze wszystko czego sie uczycie czasem moze wam sie wydac nie potrzebne ale i tak w pewnym momecie tradingu urzyjecie to czego sie nauczyliscie.To jest dziwne bo czlowiek uczy sie cierzko a i tak nie widzi rezultatow ale w pewnym momecie jak sie NIE PODDAJE to zaczyna rozumiec o co w tym wszystkim chodzi i nagle sie wszystko zmienia.To jest doslownie jak z kobieta poznajesz jej charakter a puzniej juz wiesz co lubi i ja kochasz
wiec do celu panowie do celu.Ustrzelili mnie na jednej pozycji bo wystawilem glowe za "cien"
$1974.20

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata
- klonmarcin
- Maniak
Ta zasada obowiązuje w KAŻDEJ dziedzinie życia.ANDREW523 pisze:To jest dziwne bo czlowiek uczy sie cierzko a i tak nie widzi rezultatow ale w pewnym momecie jak sie NIE PODDAJE to zaczyna rozumiec o co w tym wszystkim chodzi i nagle sie wszystko zmienia.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain
Edge, fajne słowo. Kiedyś wpisałem je w wyszukiwarkę naszego forum i w zasadzie nic konkretnego nie znalazłem. Moim zdaniem zagadnienie zbyt żadko poruszane. Czy ktokolwiek zastanawia się gdzie jest edge w jego systemie/ strategii? Czy są wogóle jakieś logiczne podstawy, na podstawie których może stwierdzić dlaczego właściwie ma zarabiać w długim okresie i to przy uwzględnieniu kosztów transakcyjnych?Vanguard pisze:fajnie to wyglada ale najwiecej zebrales 6 pips .
w ostatnim trade zyskales 1 pips a ryzykowales ponad 60 . na 8 lotach daje to straszne pieniadze. nie rozumiem takiego tradingu. mozesz to jakos rozjasnic gdzie jest twoj edge.
Tyle się mówi o MM ale to tak jak na kursie prawa jazdy wałkować przez trzydzieści godzin temat zapinania pasów aby następnie na praktyczną naukę przeznaczyć jedną godzinę.