Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANDREW523 »

Sadze ze kazdy powinien zarabiac w tym biznesie,tak jest wporzadku.Zgadzam sie z toba :wink:
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Seems fishy -)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

just like life :)
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.

Posrak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Posrak »

Dzięki ci ANDREW523 że oczyściłeś mi mózg od tego ściemniania tymi wszystkimi wskaźnikami. Od dawna gram używając tylko podstawowych wskaźników AT to znaczy takich które są używane przez wielu graczy i mają mocną wymowę (wsparcia, opory, trendy..). Wprawdzie testuję rożne strategie ale widzę że to po prostu nie ma sensu. Ściemnianie i tyle aż głowa boli
Ja osobiście podchodzę do tego tak: jeżeli tylko malutka garstka ludzi osiąga sukces na Forex to MUSZĄ robić coś czego inni nie robią, bo przecież nie są to jacyś geniusze i w dodatku wszyscy mamy dostęp do takich samych narzędzi.
ANDREW523 opisałeś tu mniej więcej swój styl gry i o takim właśnie graniu ciągle myślę (chcę odróżnić się od reszty). Twoje wypowiedzi były trochę chaotyczne ale jak dla mnie mają największą wartość na tym forum.. Nie popieram gry na hardcore bo jakiś tam system trzeba mieć (choćby dla wygody psychicznej) ale nie wolno się tu kurczowo trzymać bezwartościowych wskaźników. To ludzie i ich emocje dają kierunek rynkowi.

ANDREW523 dzięki że wprowadziłeś na to forum trochę świeżości....tego mi było potrzeba :lol:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Posrak pisze:MUSZĄ robić coś czego inni nie robią, bo przecież nie są to jacyś geniusze i w dodatku wszyscy mamy dostęp do takich samych narzędzi.
A wiesz co oni robią czego nie robi większość?

Stosują dyscyplinę i cierpliwość. To jest klucz do pierwszych sukcesów. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Zgadzam sie ze cierpliwosc jest wazna i zasady ale nie kopiowane tylko wlasne jednak dodam jeszcze ze wszystko czego sie uczycie czasem moze wam sie wydac nie potrzebne ale i tak w pewnym momecie tradingu urzyjecie to czego sie nauczyliscie.To jest dziwne bo czlowiek uczy sie cierzko a i tak nie widzi rezultatow ale w pewnym momecie jak sie NIE PODDAJE to zaczyna rozumiec o co w tym wszystkim chodzi i nagle sie wszystko zmienia.To jest doslownie jak z kobieta poznajesz jej charakter a puzniej juz wiesz co lubi i ja kochasz :wink: wiec do celu panowie do celu.Ustrzelili mnie na jednej pozycji bo wystawilem glowe za "cien" :mrgreen: $1974.20
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

ANDREW523 pisze:To jest dziwne bo czlowiek uczy sie cierzko a i tak nie widzi rezultatow ale w pewnym momecie jak sie NIE PODDAJE to zaczyna rozumiec o co w tym wszystkim chodzi i nagle sie wszystko zmienia.
Ta zasada obowiązuje w KAŻDEJ dziedzinie życia. :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

rw4
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rw4 »

ANDREW523 pisze:Zgadzam sie ze cierpliwosc jest wazna.....
ANDREW523 czy w ostatecznym rozrachunku jestes na plusie ? Jesli tak zarabiasz, jak w tych plikach jpg to juz zostales milonerem?

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Vanguard pisze:fajnie to wyglada ale najwiecej zebrales 6 pips .

w ostatnim trade zyskales 1 pips a ryzykowales ponad 60 . na 8 lotach daje to straszne pieniadze. nie rozumiem takiego tradingu. mozesz to jakos rozjasnic gdzie jest twoj edge.
Edge, fajne słowo. Kiedyś wpisałem je w wyszukiwarkę naszego forum i w zasadzie nic konkretnego nie znalazłem. Moim zdaniem zagadnienie zbyt żadko poruszane. Czy ktokolwiek zastanawia się gdzie jest edge w jego systemie/ strategii? Czy są wogóle jakieś logiczne podstawy, na podstawie których może stwierdzić dlaczego właściwie ma zarabiać w długim okresie i to przy uwzględnieniu kosztów transakcyjnych?
Tyle się mówi o MM ale to tak jak na kursie prawa jazdy wałkować przez trzydzieści godzin temat zapinania pasów aby następnie na praktyczną naukę przeznaczyć jedną godzinę.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Coś temat zamarł :-) patrzyłem na te filmiki i nie rozumiem tego wskaźnika volumens, jak on ma się do handlu ? Wstęgami się interesuje od jakiegoś czasu i sama idea mało pipsów a konkretnie mi się podoba, zbieram kapitał ( z Forex ) do otwierania większych pozycji ta aby pips był w granicach 30 zł :-)

ODPOWIEDZ