Bo kiedyś się przekonasz, że najważniejsze tematy są najmniej popularne - wszyscy szukają magicznego wskaźnika a nie skupiają się na tym jak minimalizować ryzyko i pracować nad psychikąMicrobi pisze:Coś temat zamarł Smile

Bo kiedyś się przekonasz, że najważniejsze tematy są najmniej popularne - wszyscy szukają magicznego wskaźnika a nie skupiają się na tym jak minimalizować ryzyko i pracować nad psychikąMicrobi pisze:Coś temat zamarł Smile
W takim razie napisz do mnie po roku jaki masz wynik. Jestem prawie pewien ze do końca roku stracisz tę forsę.Microbi pisze: ja na Forex jetem od 4 mies, mam dobre wyniki i nie uważam że trzeba 5 lat na to by zarabiać, [..] wystarczy mi kilka trejdów po kilka pips ale z godziwym zarobkiem, stąd moje zainteresowanie tym tematem![]()
Dodano po 4 minutach:
ciekaw jestem jak radzisz sobie z emocjami. w zasadzie jeśli masz system jestes konsekwentny i wiesz co to dyscyplina i stres... no i wiedzę na temat analizy technicznej... to jesteś na dobrej drodze do sukcesu na rynku Forex.Microbi pisze:moze tak, moze nie, handluje wg. zasad, pazerny nie jestem, [...] jak złamię zasady to pewnie tak, a takiego zamiaru nie mam![]()
Dodano po 2 minutach:
Piszesz o systemie a może to nie w nim problem. Przy odpowiednim zarządzaniu pozycją i ryzykiem można zarabiać przy losowym wyborze kierunku pozycji. Być może pomoże Ci zagłębienie się w wątki dotyczące zamykania pozycji a nie ich otwierania. Później money i risk management. Tak z autopsji.dnewsfx pisze:Wiem że FX to ciężka praca dlatego tak negatywnie zacząłem,dlatego wiem jak sie mylą. od kilku mies gram na rachunku demo,założyłem że jesli do jesieni nie stracę to wchodze po raz 2 z kasą. obecnie testuje Pivot points póki co najlepiej sie sprawdzają ( w połączeniu z fibo, formacjami,liniami) gram od lutego i jak do tej pory na plusie niewielkim ale gram na małe loty 0.1 - im mniejsze ryzyko tym mniejszy stres