Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

dokładnie, ja powiem tak, na demo byłem bardzo krótko, nic nie uczy tak jak kasa real, ja jestem na plusie i to b. ładnym, ale zarządzanie ryzykiem to podstawa, nie handluje microlotami bo dla mnie to bez sensu, pips wart kilka groszy? szkoda mojego czasu, czas to pieniądz, microloty ok ale do nauki, a demo to poznac platformę, aha dla mnie 8-10% wystarczy miesięcznie a są osoby co mają lepsze wyniki przecież.

Awatar użytkownika
dnewsfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dnewsfx »

też tak uważałem, mówiłem PHI.. tyle lat gram na GPW odnosze sukcesy to na forexie sobie nie poradzę... i udupiłem...... dlatego teraz gram na demo.

polećcie jakąś dobrą książkę z risk menagmentu..

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

nie czytałem jakiś książek o ryzyku, trochę tu na forum. Generalnie handluje na m10 lub h1, sl mam przy m10 50 pips TP zależy od sytuacji, jak widzę ze rynek wraca nie upieram się ze ma być 1:1 itp, wolę zamykać na BE lub chociaż 10 pips zysku, statystyka jest za mną w tym przypadku.

Dodano po 1 minutach:

testuje jeszcze strategie na demo od jednego z forumowiczów i wyniki jak na razie zadowalające

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

dnewsfx pisze: polećcie jakąś dobrą książkę z risk menagmentu..
emule : risk managment :D
jest wiele publikacji, po ang. nie ma co wybierać z 5 przeczytasz i inaczej zaczniesz patrzeć na swoje pozycje :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

ANDREW523 pisze:No widzisz,przepraszam i nie obraz sie ale starszych ludzi ciezko nauczyc czegos nowego bo maja swoje zdanie.Nikt wcale nie zaprzecza ze taka transakcja nie bedzie mial miejsca,ale wiem na ile moge sobie pozwolic jak juz pisalem stratna pozycja dopoki jest otwarta NIE oznacza straty.(To jest moja praca)To moja odpowiedz i mam nadzieje ze duzo ci wytlumaczy:

http://www.youtube.com/watch?v=hZHxSnr2 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=MhQnEK8d ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=3ouJ0rbN ... Gb4bKEW_j8

Mi sie udalo i nie tylko moim zdaniem jest to jedyny sposob zeby zrobic ladne pieniadze na FOREX,Bollinger bands ma poterzna sile i jest bardzo latwy w zastosowaniu.

Ja rozumiem że temat tego wątku to minimalizacja ryzyka na FOREX ale czy to powód by pokazywac filmy z DEMO ACCOUNT ? Tam na pewno się nie straci

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

skalpel_szczecin
Ja rozumiem że temat tego wątku to minimalizacja ryzyka na FOREX ale czy to powód by pokazywac filmy z DEMO ACCOUNT ? Tam na pewno się nie straci
To też forma minimalizacji ryzyka :lol:

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

hehe

ale niech nie pisze ze mu sie udało i na dowód pokazuje konto demo

Awatar użytkownika
swiezy875
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: swiezy875 »

Zeby poprzec przedmowcow rowniez wypowiem sie o kontach demo.
Podobnie jak wielu tu zagladajacych jestem nowicjuszem na forexie. Gram zaledwie 2 miesiace. Na pocztku zaczalem grac na demo. Stwierdzilem, ze nie bawi mnie granie demo.
Pytasz dlaczego?
Odpowiedz jest prostsza niz mogloby sie wydwac.:
Grajac na demo zauwazylem, ze wogole nie przejmuje sie poniesionymi stratami i nie wyciagam zadnych wnioskow. Prawda jest taka, ze grajac na demo prawdopodobnie masz wy....ne na to co dzieje sie z gotowka.
Mysl, ktora przychodzi ci do glowy jest nastpujaca:
Przeciez to i tak nie moje pieniadze wiec nic i tak nie starce.
To jest bledne myslenie.
Teraz zaczalem gre na realu i co sie okazalo.
Stracilem juz 50% depo. I dopiero teraz zaczalem wyciagac wnioski Wrocilem do demo i probuje opracowac strategie i plany, ktore maja przeciez emitowac zyski a nie starty na forexie. Pzreciez po to wchodzisz na ten rynek, z checi zarobku i uzyskania niezaleznosci finansowej.
Mam jeszcze polowe gotwki, ktora wplacilem takze nie wszystko stracone.
Takze moja rada najpierw real poten demo.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, 09:22 przez swiezy875, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Świeży, bo na Forex liczy się psychika, ja na demo byłem bardzo krótko i nie żałuję. tylko real nauczy Cię grać, na dzisiejszy dzień moja psychika radzi sobie z handlem na 0,5 lota i to jest max, powyżej już mam za duży stres, mimo że teoretycznie zarabiając na 0,5 lota powinienem na 1 locie też :-)

Awatar użytkownika
swiezy875
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: swiezy875 »

to tylko taka mala pomoc dla inych. Mam ndziee, ze skorzystaja. Tak jak mowie sam jestem tu nowy i to takie moje pierwsze wrazenia po wejsciu w ten biznes.

ODPOWIEDZ