Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.
Hmmm...jakby to powiedzieć dałem dzisiaj trochę dupy... Nie było mnie przy komputerze przez większość czasu...i nie chcąc tracić potencjalnych ruchów ustawiłem kilka ciekawych zleceń. na EUR/USD i USD/JPY , okazały się one fatalne w skutkach i ich aktywacja kosztowała mnie sporo kapitału. Aż głupio mi nawet mówić bo już mój miesiąc miał się zakończyć na ładnym plusie 30%, a na razie znaki na niebie i na ziemi mówią o spadku kapitału. Jeszcze 3 dni, była to wielka nauczka i na pewno nie zostawię zleceń w jakiś głupich momentach. Sporo mnie to nauczyło 

Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

- klonmarcin
- Maniak
Ja właśnie jak ognia wystrzegam się zleceń oczekujących - najlepiej grać z ręki.
Ale jak widzisz to była bolesna nauczka i na pewno wyciągniesz z niej wnioski na przyszłość.
Ale jak widzisz to była bolesna nauczka i na pewno wyciągniesz z niej wnioski na przyszłość.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Zmienię formę prowadzenia dziennika, zauważyłem, że wśród zagrań systemowych nie mogę się ustrzec zagrań, "z dupy"
1)bo mi się tak wydaje...
2)Bo takie były dane makro to na pewno będzie spadać...
3) Ta struktura fal...wydaje się być właśnie taka inaczej być nie może...
4) Może dołączę do tego ruchu właśnie teraz! - Zagrajmy na wybicie!
5) Cholera jak to "pierdo**" to po całości małe ryzyko najwyżej stracę kilka %. Nie ważne, że to pod prąd.
6) To już dłużej nie może spadać dołożę jeszcze raz tyle do tej pozycji...
7) Warto by było podłożyć stopy jeszcze niżej aby mieć pewność, że ich nie wybije...
Tak myślałem parę razy w ciągu moich zagrań... choćby dzisiaj mimo tego, że otwieram naprawdę dobre pozycje łapiąc po kilkadziesiąt pipsów, to otwieram też te "z dupy" które zjadają cały mój zysk.
Dlatego od dzisiaj będę starał się opisywać każde zagranie i nazywał je nr 1 2 3 4 5... Postaram się stworzyć jakiś dobry szablon, aby było tam wszystko...
1)bo mi się tak wydaje...
2)Bo takie były dane makro to na pewno będzie spadać...
3) Ta struktura fal...wydaje się być właśnie taka inaczej być nie może...
4) Może dołączę do tego ruchu właśnie teraz! - Zagrajmy na wybicie!
5) Cholera jak to "pierdo**" to po całości małe ryzyko najwyżej stracę kilka %. Nie ważne, że to pod prąd.
6) To już dłużej nie może spadać dołożę jeszcze raz tyle do tej pozycji...
7) Warto by było podłożyć stopy jeszcze niżej aby mieć pewność, że ich nie wybije...
Tak myślałem parę razy w ciągu moich zagrań... choćby dzisiaj mimo tego, że otwieram naprawdę dobre pozycje łapiąc po kilkadziesiąt pipsów, to otwieram też te "z dupy" które zjadają cały mój zysk.
Dlatego od dzisiaj będę starał się opisywać każde zagranie i nazywał je nr 1 2 3 4 5... Postaram się stworzyć jakiś dobry szablon, aby było tam wszystko...

Pozycja pierwsza zajęta wczoraj na wybicie szczytu fali 1, czekam na negatywną formację i oczekuję niedużej korekty. Teraz jestem już pewny, że ostatnia korekta była falą drugą i jesteśmy teraz w dużej trójce.
Ret - 55.7% - zauważyłem, że na USD/JPY dosyć często działa dlatego postanowiłem je również dołączyć
APP - 2.0 Fali A
APP - 0.5 ostatniej korekty.
Ret - 55.7% - zauważyłem, że na USD/JPY dosyć często działa dlatego postanowiłem je również dołączyć
APP - 2.0 Fali A
APP - 0.5 ostatniej korekty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Coś mi się ubzdurało dziwnego i nie otworzyłem pozycji...
Formacja objęcia bessy... Wykres zatrzymał się na zniesieniach. Wszystkie warunki zostały spełnione... i... nie otworzyłem pozycji...
Trochę się zamotałem
Formacja objęcia bessy... Wykres zatrzymał się na zniesieniach. Wszystkie warunki zostały spełnione... i... nie otworzyłem pozycji...

Trochę się zamotałem

Czekałem aż na H1 utworzy się formacja objęcia bessy...i się doczekałem.
( SL - 30 pipsów wyżej)
SL - na BE
wykres zatrzymał się na 70.7 wtedy lubi się cofać nie chcę, żeby wybiło mnie na SL poczekam na następną okazję.
( SL - 30 pipsów wyżej)
SL - na BE

Na następną okazję niestety nie mogę powiedzieć, że się załapałem... Pozycja miała być otwarta na wybicie małej jedynki na 1.3173 ... Ale nie wiem czemu przeskoczyła cena 20 pipsów niżej ( dane o obniżeniu ratingu Hiszpanii ) i popsuła moje plany... nie wiedziałem o co kaman...także zamknąłem z miejsca pozycje jak to zauważyłem... także na 0. I ponowiłem zagranie...na wybicie dużej jedynki... w największej 5tce. Ogólnie siedzę już 4h przed wykresami dzisiaj się sporo dzieje...