Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Na SP500 połowę zamknąłem na 1140 ( bodajże nie chce mi się sprawdzać :] i 1093.

Ponadto otworzyłem pozycje na GBP/JPY w sumie + 500 pipsów... to był szalony dzień... dzisiaj można było nawet potroić swój kapitał...

zysk na dzisiaj + 100%.

Ponadto wydaje mi się, że nastąpił dużo wzrost sentymentu do jena jako jednej z bezpieczniejszych walut, wątpię, żeby ktoś dokonywał jakiś mega transakcji carry tradingowych :)

Rynki dają zarabiać... aczkolwiek trzeba uważać... mam nadzieję, że teraz każdy będzie pamiętał tą lekcję i nie zostawi zlecenia bez SL...
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Kluczowy moment EUR/USD ... przekroczenie poziomu APP 1.0 oznaczonego na czerwono, da krótkoterminowy sygnał kupna...

Trend na razie był spadkowy, dlatego nie zamierzam na razie zajmować się tą parą. Będę czekał na 1 i 2.

Trudno byłoby wyznaczyć koniec ostatniego spadku na eur/usd...

Tak jak się spodziewałem... indeksy poszły w górę razem ze wzrostem eur/usd mam nadzieję, że do środy będzie lekkie odbicie.

Technicznie jest to możliwe...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Oczywiście powyższa analiza jest już...do wyrzucenia :) Nie grałem broń Boże pod wzrosty :) Po wykonaniu po tym wzroście silnego 1 falowego swingu po lekkim odbiciu zająłem pozycję na wybicie. W ogóle to powinienem opisać ostatnie zagrania ale nie mam czasu. Zamknąłem teraz krótką na eur/usd z + 60, +120, + 134 pipsów czy jakoś tak :)

Aktualnie krótka pozycja na SP500. Zacząłem tam piramidować pozycje wydaje mi się, że to w silnym trendzie działa naprawdę bardzo dobrze.

Rachunek pnie się do góry...aż miło pytanie ile to jeszcze potrwa bo jak wiadomo przydałaby się jakaś korekta :)

Wszystkie ostatnie pozycje zostały zajmowane na wybicia ważnych poziomów.

Do dziennika wrócę w czerwcu...nie mam na razie czasu będę zamieszczał pewnie jakieś wpisy, ale na poprzednią częstotliwość raczej nie ma co liczyć...

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Cóż by tu napisać...

Nie liczyłem zajmowanych pozycji nie opisywałem dlaczego co i jak...

To było złe... nie powinienem tak robić bo te pieniądze były przeznaczone na naukę... ciężko mi będzie odtworzyć to wszystko...spróbuje opisać ciekawsze trejdy lub na razie chociaż jeden :)

Pozycja 11?
RX:1:1 EXRet 1.272 APP 1.618 Młot idealna pozycja ... tu trochę zaspałem i zająłem pozycje 2 pkt. niżej ;) ale nie mogłem stracić takiej okazji.

Stan rachunku + 270%

Myślę, że prawdziwi trejderzy czekali na ten czas z utęsknieniem bo na pewno dał niejednemu zarobić.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, 23:55 przez Cancer0s, łącznie zmieniany 1 raz.

edol

Nieprzeczytany post autor: edol »

miło spotkać jak widzę wiernego Robertowi Minerowi.
własnie zaczynam również aktywnośc na tym forum oraz prowadzenie bloga na którym na bieżąco analizuje rynek na edku.
mam pytanie: korzystasz z DynamicTrader. skąd bierzesz bieżace dane??
ja korzystam z Directa gdzie analiza wykresu jest bardzo upierdliwa.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

W ogóle mam jakiś problem z myfxbook nie chce mi się tego ogarniać na razie ... głowa mała :P publishera mi cały czas jakiś błąd wyświetla...

edol pisze:mam pytanie: korzystasz z DynamicTrader. skąd bierzesz bieżace dane??
z MT4

Powodzenia z blogiem mój na pewno ruszy jak tylko wygospodaruję trochę więcej czasu. Pewnie pod koniec czerwca.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Możliwe zakończenie dużej korekty abc. Nie lubię prognozować takich ruchów nie jest to celem trejdingu, ale na pewno w tym rejonie zamknę część S na SP500.

0,382 5cio falowej struktury( Ret) + APP 1.0 ( A) 1002 o ile dobrze pamiętam... ogólnie ważne zniesienia zaczynają się od 1030 tam wykres powinien dojść bez problemu. Rynek na SP500 daje naprawdę dobrze zarobić :)

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Tak ogólnie na szybko czekam na objęcie bessy na SP500 - zakończenie świeczki h1... ważne zniesienia.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

SP500 tworzy strukturę 5 falową zanegowana głowa z ramionami, mam nadzieję, że pojedziemy na nowe low.

Pozycja X zajęta na wybicie fali pierwszej przez falę trzecią. Wcześniejsza pozycja została zamknięta na 1500pkt. + i + 2800pkt.

Ostatnio niestety zapomniałem ustawić kolejnego zlecenia na wybicie eur/usd.

Pozycję S zająłem również na AUD/JPY myślę, że będzie to testowa pozycja długoterminowa zostawiłem tam bardzo małą pozycję na razie, ale będę starał się ją utrzymywać.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

SP500 na oporze 50% fibo, GBP 1:1 RX, 0,618 Ret. Możliwy powrót do trendu. Czas pokaże...

ODPOWIEDZ