Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

huzar76 pisze:no to podobnie stoimy...
A nawet bardzo podobnie :)

Pozycja 4
RX - 1:1
Ret - 0.618
APP 1.618
EXRet - 1.272

Rynek rysuje nieregularną korektę ABC. Wejście na młotku.
Risk - 2,5%.

Sekundę po tym jak to napisałem wybiło mi tą pozycję :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Oczekujące na wybicie szczytu na usd/jpy Buy stop - 94.77. Czekam na eur/usd w dalszym ciągu.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Może w końcu załapię się na jakiś większy ruch...pozycję na usd/jpy wybiło na stopie ponowienie na wybicie szczytu. Pozycja mogła być trzymana od bardzo dawna niestety miałem chyba problem i podsunąłem stopa odrobinę za blisko... bałem się, że stracę $. To nie było za dobre rozwiązanie.

Co do SP500... To wydaje mi się, ze zaczyna się większa korekta na rynkach. Ostatni ruch to było raczej ciągniecie rynków maksymalnie na siłę w górę...

Wybicie dołem daje szansę na bardziej znaczące spadki.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

SP500 i wszystkie indeksy najprawdopodobniej zakończyły 5cio falowy ruch wzrostowy. Byki nie mają już siły na ataki na nowe szczyty, spada optymizm na giełdach. Mimo dobrych wyników nie wiadomo dlaczego wszystko zaczyna spadać...

Giełdy szukają pretekstu do spadków.

Nie chce nawet wymieniać zniesień, które znajdują się między poziomem 1219 - 1232. Jest ich naprawdę znaczna ilość dopiero przebicia przez ten opór uwolni drogę SP500.

Jest to prawdopodobnie 1 spadkowa... może być bardzo gwałtowna, utworzona na H1 podstruktura fali 1 i 2 jest dosyć jasna.Teoria zostanie potwierdzona po przebiciu dołka ostatniej korekty, jak i linii szyj formacji RGR. Jestem pewien, że większość inwestorów widzi tą formacje, a nastrój na rynku jest bardzo negatywny, dlatego będą chcieli rozpocząć sprzedaż akcji. Spadki mogą być naprawdę bardzo gwałtowne. Rynek przeszedł przez 78.6 ostatniej fali bez większej korekty siła niedźwiedzi wydaje się być ogromna.

Jestem zapisany na PZU, pewnie inwestycja nie przyniesie mi strat, aczkolwiek, nadzwyczajnych zysków również.

Na dobrą sprawę to tylko pewna hipoteza... jest prawdopodobna, ale nigdy nic nie wiadomo może być zupełnie inaczej :)

Nie jest to żadna rekomendacja, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś papiery powinien się raczej ich czym prędzej pozbyć ...

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Pozycja 5 USD/JPY - ponawiam, pozycja zajęta na silnym wsparciu do którego rynek dochodził już wiele razy potem zamieszczę screena.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Pozycja 6 i 7 USD/JPY obie weszły w sumie nie było mnie w domu i miałem skasować jedno zlecenie buystop - w sumie w pozycji jest 15% :P Czyli raczej dużo...na szczęście są spiramidowane :) Cały czas czekam na ten magiczny ruch... do góry jakże kosztowny już dla mnie ...

I pozycja 8... EUR/USD ... Przesunięty stop na odrobinę powyżej dołka potencjalnej fali 1, czyli na 3214 :) czyli na lokalny High ;] - wybita pozycja...

Pytanie czy SL nie został przestawiony za szybko? Chyba jednak został...czas pokaże...

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

Cancer dzięki ci za prowadzenie tego dziennika z tego co widzę jest bardzo wartościowy napewno wiele sie z niego nauczę.
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

answer pisze:Cancer dzięki ci za prowadzenie tego dziennika z tego co widzę jest bardzo wartościowy napewno wiele sie z niego nauczę.
Już myślałem, że nikt tego nie czyta :)

Odnośnie EUR/USD i tej dziwnej sytuacji, która nie pasowała mi do żadnego schematu do końca... Czyżbyśmy mieli do czynienia ze zmianą trendu na eur/usd? Czy to tylko korekta? Cały czas byłem nastawiony na S...bo taki mamy trend raczej będę się bał zagrać teraz...wdg. mnie zbyt ryzykowne, aczkolwiek możliwe dobre zagranie.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Pozycja 9 EUR/USD

Wybicie ostatniego dołka, rynek zebrał się do dużej korekty wielokrotnie próbując przebić ten poziom, nabrał siły i się wreszcie udało...

Co do ostatniego opisu, były to oczywiście przypuszczenia, że tak mogło być tak jak mówiłem nie gram przeciwko trendowi, dlatego nie myślałem nawet o zajmowaniu pozycji. Zlecenie cały czas czekało.

Zamknąłem jednak 3/5 pozycji przy zysku + 50 pipsów,
a do reszty SL przestawiłem na BE. -> Nie wiem czy da decyzja była dobra, ale chciałem zrealizować jakiś zysk, poczułem się lepiej wydaje mi się, że dla mojej psychiki była to dobra decyzja, reszta się na razie nie liczy.

Jedna pozycja - ostatnie wybicie na USD/JPY doszło do SL - wynik - 34 pipsy
/ mam tam cały czas 10% equity. Czekam na kolejne nie kasuje dwóch poprzednich pozycji, ale doszedłem do wniosku, że było to zdecydowanie za duże zaangażowanie kapitału - ryzyko.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Pozycja 10

Uaktywniło mi się zlecenie na SP500.

5 falowa struktura + RGR. Dostateczny sygnał, aby otworzyć krótką pozycję.

ODPOWIEDZ