Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.
Pozycja 6 i 7....
Trochę przesadziłem ze zbyt szybkim przestawieniem na spadki.
Pierwsza pozycja na wybicie dołka( tak miało być przynajmniej w teorii, ale zadział mi jeden z automatów i wyłączył mi pozycje po 4 pipsach zysku... gdy wróciłem do komputera byłem naprawdę sfrustrowany szczególnie, że ostatnio niemalże podwoiłem ilość lotów.
Było to powodem otworzenia pozycji 21 pipsów niżej
---> a tak się po prostu nie powinno robić ;] Spowodowało to szereg dziwnych rzeczy, które zacząłem robić pod wpływem mojej błędnej decyzji.
1) Złe przestawienie SL ( chciałem ograniczyć straty - to jednak nie było najlepsze rozwiązanie)
2) Po tym jak zauważyłem swój błąd postanowiłem, że tak być nie może i otworzyłem znowu pozycję ( 10 pipsów od tamtej ceny).
3) To może nie był błąd, ale chciałem spiramidować pozycję grając na wybicie ostatniego dołka jak widać jest to korekta nieregularna... albo dalszy ruch w trendzie na pewno zagranie zostanie ponowione jeśli nastąpiłby zwrot.
Wracając do tego kardynalnego błędu ( i mam nadzieję ostatniego)
Ogólnie reasumując nie chce nawet myśleć ile straciłem na tym $ ;] Człowiek uczy się na błędach i mam nadzieję, że była to dobra lekcja.
Trochę przesadziłem ze zbyt szybkim przestawieniem na spadki.
Pierwsza pozycja na wybicie dołka( tak miało być przynajmniej w teorii, ale zadział mi jeden z automatów i wyłączył mi pozycje po 4 pipsach zysku... gdy wróciłem do komputera byłem naprawdę sfrustrowany szczególnie, że ostatnio niemalże podwoiłem ilość lotów.
Było to powodem otworzenia pozycji 21 pipsów niżej

1) Złe przestawienie SL ( chciałem ograniczyć straty - to jednak nie było najlepsze rozwiązanie)
2) Po tym jak zauważyłem swój błąd postanowiłem, że tak być nie może i otworzyłem znowu pozycję ( 10 pipsów od tamtej ceny).
3) To może nie był błąd, ale chciałem spiramidować pozycję grając na wybicie ostatniego dołka jak widać jest to korekta nieregularna... albo dalszy ruch w trendzie na pewno zagranie zostanie ponowione jeśli nastąpiłby zwrot.
Wracając do tego kardynalnego błędu ( i mam nadzieję ostatniego)
Ogólnie reasumując nie chce nawet myśleć ile straciłem na tym $ ;] Człowiek uczy się na błędach i mam nadzieję, że była to dobra lekcja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Czekam dzisiaj cały czas na jakiś zwrot... i możliwe, że go znalazłem...
Pozycja 8
Objęcie bessy / Fala druga zatrzymała się właśnie pięknie na fibo...
Martwi mnie tylko obecna konferencja może mieć wpływ na dalszy ruch na eur/usd. Wszystko okaże się niebawem.
Pozycja 8
Objęcie bessy / Fala druga zatrzymała się właśnie pięknie na fibo...
Martwi mnie tylko obecna konferencja może mieć wpływ na dalszy ruch na eur/usd. Wszystko okaże się niebawem.

Butterfly + 5ciofalowa struktura... kilka zniesień fibo na H1, i na D1.
Szykujcie Ski
Może jeszcze podciągnąć raz trochę do góry, ale potem już spadamy... raczej 
Szykujcie Ski

Kończę dziennik na razie...wrócę może trochę później... chciałem zakończyć... i podsumować
10 kwietnia start:
- Gain 624,49%
- Daily 4,88%
- Monthly 145,84%
- DD 34,62%
Koniec połowa sierpnia...od ostatniego czasu raczej nie gram za dużo... i nie wiem jak będzie dalej, a nie chce zaniżać sobie wyników i celu także teraz gram bardziej rekreacyjnie...
10 kwietnia start:
- Gain 624,49%
- Daily 4,88%
- Monthly 145,84%
- DD 34,62%
Koniec połowa sierpnia...od ostatniego czasu raczej nie gram za dużo... i nie wiem jak będzie dalej, a nie chce zaniżać sobie wyników i celu także teraz gram bardziej rekreacyjnie...

Możliwe, że niedługo powrócę do pisania dziennika... dzięki telefonowi pomimo ciągłego biegu nie wypadłem z rytmu gry... aczkolwiek minęły mnie co najmniej dwie świetne okazje. Jedna z nich była dzisiaj... Stop został przestawiony trochę za wcześniej dlatego wypadłem z gry na około + 110 pipsów. Kolejne zlecenie powinno być ustawione na wybicie ostatniego szczytu. Fala 3cia kształtuje się bardzo ładnie nie sposób powiedzieć gdzie się zatrzyma...ostatnio mam problemy z pisaniem tutaj na forum... nie wiem czego to zasługa... ^^ Jakieś błędy wyskakują...