Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Przeciez cena w kilka sekund moze poszybowac xx pipsow w ktoras strone, raz na gbp/jpy 2h pod rzad na otwarciu swieczki godzinowej kurs lecial ponad 100 pipsow w jedna strone, granie bez SL to ruletka - tylko po co? zeby ladnie wygladalo i mozna bylo pokazac 90% skutecznosci itp.? Do konca przewidziec sie przeciez nie da co zrobi cena, zreszta moze zabraknac neta, pradu, wiele zdarzen losowych - jesli juz nie jakis twardy stop to chociaz jakis awaryjny stop loss na xx pipsow.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agusin »

czyk tos mi powie o co chodzi dzisiaj japoncom zrobili calkiem niezly yield na bondsach a teraz to ??? dzikus lapiesz schemat pozytywnie i pytasz o odpowiednie rzeczy.

jedne sluchacz a cieszy :)

pozdrow

ps dziskus przyzyj sie ema i ..... na tym co zescreenowales i polacz to z moim mailem

Dodano po 54 minutach:

wychodzac z domu moze tobie cegla na glowe spasc .... a mimo to wychodzisz i masz sie swietnie
dlaczego tragizujecie ze rynek ze cena ?????
nie grasz na goracym rynku tylko jak kurz opadnie po za tym przedstawilem juz pare srodkow wspomagajacych decyzje wedlog mnie nie najgorsze.
wy ciagle swoje byle nie stracic i jak to ceny ida tam gdzie powinny.
zaczynam zalowac ze dalem poprzednie posty.

jacenty007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty007 »

Mam pytanie co do strategii agusina. Piszecie, że pozycja ma zostać otwarta na drugiej kropce (ewentualnie po zatwierdzeniu sygnału Stochem i RSI). Pytanie tylko, czy na otwarciu, w trakcie, czy na zamknięcu świecy formującej drugą kropkę?
Jeśli pytanie juz się wcześniej pojawiło, sorry. Nie śledziłem całego wątku.
Z góry dzięki za wyjaśnienie...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

agusin pisze:dlaczego tragizujecie ze rynek ze cena ?????
agusin pisze:wy ciagle swoje byle nie stracic i jak to ceny ida tam gdzie powinny.
Jeśli zarabiasz tym sposobem to bardzo dobrze - gratuluję. Tylko to kiedyś się skończy.
Pomyśl logicznie - na taki sposób ktoś już na pewno gdzieś na świecie wpadł, i pomyśl sobie jeśli Ty wpadłeś na to i ktoś inny też i miliony traderów też mogą na to wpaść.

Teraz sobie pomyśl dlaczego na świecie nie ma samych milionerów? Bo gdyby zarabiani było takie proste to Forex by nie istniał - po prostu - każdy by wiedział jak zarobić - to kto wtedy by tracił??

Niestety większość traci przez taką grę jak Ty - brak SL, granie 8 lotów, nieradzenie sobie z emocjami itp itd.

Zarabianie na Fx jest cholernie trudne - kiedyś się o tym przekonasz.

pozdrawiam Marcin :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Dziecko jak sie sparzy to wyciaga z tego jakas lekcje ;) - chociaz nie zawsze :).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

klonmarcin pisze: Zarabianie na Fx jest cholernie trudne - kiedyś się o tym przekonasz.
Znasz ideologie która mówi że słowa które wypowiadasz są w twoim przypadku prawdą ? O to chodzi że dla niego prawdą jest że rynek jest łatwy i przewidywalny i to akurat się sprawdza w jego przypadku , nie popieram braku SL ale co ? Zmusicie go do tego ? Oplujecie bo nie myśli tak jak wy ? Dajcie spokój , dziecko jak się sparzy to próbuje drugi raz , trzeci aż mu się uda albo zmodyfikuje to co robi , chyba że da sobie spokój bo wszyscy dookoła będą pieprzyć że nie da rady , i co ? Właśnie tak będzie , potem rośnie taki Felek z brakiem poczucia własnej wartości .

Zastanawiam się czemu nie pogadamy o technice , tylko wytykamy błędy , "bo koleś zrobił z 400 gbp 6000" no dajcie spokój , to nie piaskownica , jebnąć mam komuś kamieniem ? Bo jak narazie to taki poziom mamy od kilku stron . Polskie realia , "daj mi palec , będę chciał rękę , daj rękę , a powiem ci spierdalaj" A to dokładnie ta sama sytuacja co na pierwszych stronach wątku .
Price Action

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

dzikus pisze:Zastanawiam się czemu nie pogadamy o technice , tylko wytykamy błędy , "bo koleś zrobił z 400 gbp 6000" no dajcie spokój , to nie piaskownica , jebnąć mam komuś kamieniem ? Bo jak narazie to taki poziom mamy od kilku stron . Polskie realia , "daj mi palec , będę chciał rękę , daj rękę , a powiem ci spierdalaj" A to dokładnie ta sama sytuacja co na pierwszych stronach wątku .
dokladnie,dobrze piszesz,polska i placy -zawisc i zazdrosc..........
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

To niektorzy chyba tak wszedzie widza, ja mu zycze jak najlepiej, niech kosi gruba kase i wynosi ja od brokow :)
Chcialem tylko pomoc, piszac o problemach natury technicznej i zeby chociaz jakis awaryjny SL byl na xx pipsow, wiadomo, ze sam do tego czasu by obrocil pozycje zeby byc po dobrej stronie tradu, ale nigdy nie wiadomo czy nie padnie net, samo polaczanie z brokiem itp. :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Kielki pisze:Chcialem tylko pomoc, piszac o problemach natury technicznej
Dokładnie :) i kończmy już ten offtop

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

klonmarcin pisze:
Kielki pisze:Chcialem tylko pomoc, piszac o problemach natury technicznej
Dokładnie :) i kończmy już ten offtop

8)
Racja , nie ma co sie cisnąć między sobą :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

ODPOWIEDZ