ironicman01 pisze:EURGBP
Pytanie głównie do Wa$$kII (bo pisał, że czai się na wybicie z trójkąta i powrót).
Czy teraz jest dobry moment na S?? Na H4 mamy wybicie z trójkąta i powrót. Na D wygląda to tak sobie. Na W mamy póki co negację wybicia. Na którym interwale w tym przypadku byś polegał??
eg teraz na nim jest formacja nad i pod, do tego złamana linia rendu mysle ze można się próbować ustawiać na long z małym SL z formacji. Czyli gram na long z nadzieją na to że mamy chorągiewkę(dzienny , weekly) i pójdzie w górę 1500 pips
Dodano po 6 minutach:
Ahmed pisze:Witam,mam pytanie do bardziej doświadczonych graczy
Zlecenie oczekujce na eurusd na 1.34100 gra na odbicie od poziomu(żółta linia) oraz przebicie linii trendu czyli ruch w dół do tego w niedalekiej odległóści od poziomu fibbo i trend spadkowy (niebieska linia)
Czy to że cena mimo przebicia linii trendu (żółta linia) poleciała do góry i testować znowu poziom to przypadek czy coś zinterpretowałem nie tak?
P.S Wejście miało być w trójkącie ale cena minęła zlecenie o 5 pips i już raczej nie oczekiwałem na retest tylko na ostry zlot w dół
Ahmed ja to widzę inaczej mamy 38.2 % duze fibo, do tego co do kilku pips 127% dna z 21 kwietnia ( wiadro) i dno z 19 kwietnia . Dla mnie był to poziom na skalp sell po 1.34520, sell na dłuższą metę miał być z 1.3440 widać dlaczego.
Chciałem dokładać do euro jako, że miałem sella z 1.3670. W tej chwili już zamknięta całość.
na poziomie 1.3258 jest formacja nad i pod, do tego poziom fibo fali wzrotowej 61.8%( nie ma go na wykresie), go tego mamy gartley'a wszytko w zaledwie 3 pipsowym przedziale cenowym
Dodano po 2 minutach:
kinder26 pisze:
Mam pytanie odnośnie takiej sytuacji jak na screenie.
Czy należy się spodziewać mocnej reakcji/odbicia od wsparcia po tak silnym spadku przynajmniej do poziomu 1.01?
Czy sa jakieś przesłanki że aha jednak nie to może dalej w dół lecieć?
A pozatym wazny punkt 1.0000 ;/
również czaiłem się tu na longa, ale odpuściłem, ruch był po danych dla Kanady, na interwale m5 cały czas były niższe dołki i szczyty, dlatego pass. Pozniej byla formacja nad i pod 8 rano polksiego czasu 22.04.10 cena 0.9968, niestety nie wziąlem ;/
Dodano po 42 sekundach:
NiceFox pisze:Ja to bym zinterpretował tak
Sorrki, ale żadnej interpretacji tu nie widzę ;/
Dodano po 11 minutach:
fonics pisze:Witam
wiem, że styl gry w tutejszym temacie odbywa się bez wskazników, ale czy ma ktos z was może cos takiego jak alert jeżeli cena dojdzie do konkretnego wsparcia lub oporu. Wiem, że w mt4 jest taki alert ale jest on troche uproszczony. Mozna ustawic tylko sygnał ale niestety nie iwidac jakiej pary alert dotyczy (a może mozna tylko ja nie wiem jak to zrobic). Zgory przeprasza za oftopic i dzieki za ewentualną pomoc
Wskaźniki wystepują w temacie Wskaźniki do Mt4

ja używam poniżeszgo. Jak chcesz wiedzieć jakiej pary dotyczy to nagraj sobie różne dźwieki np sell euro i takie dopnij audio

i będzie wiedział natychmiast
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... start=1269
P.S. ostatnio piszę tu mniej, bo forum średnio działa

staram się zamieszczać analizy na moim forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.