Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

I jak się nie cieszyć, że nie dość że zamykają rynek godzinę wcześniej niż np forex.com to jeszcze otwierają 20 min później : ) wrrr wkurza mnie AM czasem nieziemsko :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

I jak się dało przewidzieć rozje***ło mi konto :] co zrobić, mój błąd, nie przypilnowałem żeby wyjść z tradu na aud/usd, wrr z drugiej strony szlak mnie trafia na zamykanie rynku wcześniej. Bo ciągle się łapie na tym. Nie mogę się przyzwyczaić. No to przez jakiś czas mam po trejdach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kupowałbym terez GPB/USD/ z s/l 30pkt i t/p wg uznania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

ruszył konkurs XTB, widzę miałem lekkie podejście, ale startuje Liwonka więc jednak zagram wrrr : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Możliwa jest większa korekta na eur/cad, ale nie koniecznie dojdzie do skutku, zostawiłbym zlecenia na breakeven na tej parze bo warto.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

dzisiaj spodziewałem się kolejne ruchu w górę na eur cad ze względu na dane, zobaczymy, konsolidacja śliczna jest.
Dane wiele nie zwojowały, na krótkim terminie gartley w dół, więc może być ta korekta 50-70 pkt od szczytu ostatniego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Spodziewam się fajnego gartleya na USD/JPY, proponuje teraz:
Sell po cenie 92.40 z s/l 92.65 i t/p 91.20 (max 91 jeśli będzie perfect)

Tam gdzie t/p będzie reversal w górę i kontynuacja trendu w górę prawdopodobnie do okolic powyżej 94-95. Taka prognoza, ryzyko niewielkie t/p warty zagrania.

Obrazek

AB=CD
stamtąd będę szykał kolejnej formacji po odwróceniu czyli bullish
T/p dlatego zaznaczone wcześniej bo jest to możliwość zmiany kąta formacji uznana też odpowiednio w s/l. Inaczej mówiąc s/l trafiony tzn że formacja nie wejdzie w życie. A każdy punkt w górę do s/l zmienia odrobinę t/p, najmniejszy jest w granicach, które zaznaczyłem linią.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

podzruciłem s/l o 5pkt, na wypadek jakby mm chciał zaszaleć :] u AM s/l nie doleciał jeszcze, mam nadzieje że nikomu wcześniej nie zamknęli, bo nie pomyślałem i ustawiłem dokładnie :/ Zastanawiam się bo 92.70 to kolejny sygnał na sell, ale wszedłem dużą pozycją, więc najwyżej sprzedam tam mniejszą jeśli s/l dosięgnie teraz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dzisiaj rozpiszę sobie dziennik w exelu z planem tradów, każdy trade zamieszczę tutaj i wypiszę straty i zyski. Pierwsze pięc pozycji będą przy saldzie 60zł i 0,02 lota tp 50-100 s/l max 50 i scrypt do breakeven
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

1. Kupuje EUR/AUD po cenie 1,4513 _0,02lot s/l 1,4474 t/p 1,4688 ( po 50pkt zysku breakeven)
EA ustawiony na przejście w BE przy cenie 1,4550
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2010, 13:16 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ODPOWIEDZ