Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

KRZYSIEKG
KRZYSIEKG pisze:A tak przy okazji klonmarcin, co do twojego powyższego postu na temat GBP/USD : " Na kablu już zasady są trochę inne, dlatego prawdopodobnie bym wszedł mimo wyjścia ceny nad kanał EMA ponieważ wszystkie inne warunki były spełnione." - to dokładnie o której godziny wszedłbyś na shorta i longa.
Na załączonym screenie w niebieskim kwadracie był sygnał na shorta - wszystko spełnione - kanał w dół, d1 czerwone, sygnał w kanale, teraz czekamy na h1 czerwone. Ale h1 czerwone zrobiło się dopiero o godz 8:01 polskiego czasu i pewnie wtedy bym wchodził mimo tego, że cena utworzyła kropki nad kanałem EMA - ale wyszła tylko 4 pipsy nad kanał - gdyby wyszła na ok +7 - 8 lub taka sytuacja byłaby na ejku to na pewno bym nie wchodził.

Natomiast na longa ja tam nie widziałem sygnałów. :)
Ogólnie chodzi o ty aby cena nie wykroczyła bardzo poza kanał - lub nie była zbyt oddalona od kanału - w tym przypadku cena zrobiła pina - szybko wróciła na kierunek shorta - gdyby w kanale lub nad kanałem cena przebywała dłużej już bym nie wchodził - to może oznaczać słabość sprzedających, natomiast tutaj był jednostkowy wystrzał - prawd. koszenie sl, a potem cena "poszła" zgodnie z planem. 8)

Gratuluję wyników - tylko ten 1 lot :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Wczorajsza analiza.

Pewnie mi nie uwierzycie ale w czwartek o 19 zaznaczyłem sobie sygnał na longa na edku - wszystkie warunki spełnione, pierwsze zbliżenie do EMA po przebiciu - ale nie wchodziłem - wyznaczyłem TP na +50p, i co zrobiła cena sami widzicie :)
Sygnał na pierwszej strzałce i poziomie niższej linii zielonej - na wyższej TP.

Na kablu i ejku bardzo udane sygnały. Na edku sygnał o 12 prawd skończył by się na BE a potem już bez nas wystrzał w górę.

Zdecydowanie najpewniejszymi sygnałami są te występujące jako pierwsze po przejściu ceny przez kanał - czyli np. sygnał na longa na edku w czwartek o 19.

pozdrawiam Marcin i łączę się w bólu po tak ogromnej stracie dla narodu polskiego :( :( :(
No pain - No gain

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Klonmarcin a jak skomentujesz mój dzisiejszy short GBP/USD godz. 10..09 naszego czasu 1.5447 ... Zapewne u Ciebie jeszcze sygnału nie ma ?

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

" 503 mnie irytuje. POsty po kilka razy dodaje."

Seroll666 - to było do mnie?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

KRZYSIEKG pisze:Klonmarcin a jak skomentujesz mój dzisiejszy short GBP/USD godz. 10..09 naszego czasu 1.5447 ... Zapewne u Ciebie jeszcze sygnału nie ma ?
Tak u mnie nie było wtedy sygnału - ale patrząc z punktu Price Action został utworzony LH także to było dobre wejście - oczywiście po fakcie to ładnie widać :)

Teraz moja dzisiejsza gra - rano nie grałem - dopiero po południu i od razu wtopa na kablu, potem drugie wejście na kablu w shorta - na razie idzie dobrze :)

No i zamknięte na BE +10p :) A do TP zabrakło dosłownie kilku pipsów :)

Dzień -11p,
Ogólny stan konta +7p.

Zgubiła mnie chciwość - niestety ciągle nie mogę wypracować metody na zabezpieczanie zysków - niestety jest to chyba najtrudniejsza część mojej Drogi do Zwycięstwa. :(

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Było już 1.5351 ale nadal trzymam short. :wink: Nie wiem zabardzo gdzie wchodziłeś na tej zielonej kresce ; napisz proszę godzinę wg naszego czasu , tak jak ja , to wiele wyjaśni.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

W pierwszego shora na kablu wchodziłem o godz 15 57 polskiego czasu po cenie 1,5380, drugi short o godz 17 04 po cenie 1,5388.

Potem jeszcze się skusiłem na shorta na edku - godz 20 11 po cenie 1,3579 - niestety SL - trafiłem na konsolę.

Dzisiaj wejście w longa na kablu o godz 12 10 po cenie 1,5390 - trochę spóźnione ale na razie idzie dobrze.

Trejd zamknąłem z ręki na +36p - zaczęło zawracać i nie chciałem ryzykować - przedtem przestawiłem sl na +20 - ale w końcu nie wytrzymałem i zamknąłem.

Szybki trejd - wszystko spełnione - tylko trochę spóźnione wejście - powinno być właściwie 2 pipsy wcześniej. :)

Dzień skończony na +36p
Ogólny stan konta +22p :D

Dzisiaj już nie gram choćby nie wiem co.

Daję jeszcze dzisiejsze możliwe wejścia.

Jak widać w konsolidacji mamy masę sygnałów - niestety większość z nich byłaby albo na sl - albo w najlepszym wypadku na BE. Przykład kabla - w niebieskim kwadracie byłem święcie przekonany, że będzie dalej szło na longa - niestety poszło w dół. Takie uroki konsolidacji.

Ejek - tutaj bardzo podobnie - mylne sygnały, ale co mnie cieszy to to, że mój sygnał z poniedziałku z 16 00 bardzo dobrze się wypełnił - cena zrobiła duży ruch w dół :)

Wrócę jeszcze do mojego dzisiejszego longa na kablu - TP ustawiłem na poziomie 1,5457 czyli ponad 60p - do jego zrealizowania zabrakło dosłownie kilku pipsów - ale i tak zamknąłem wcześniej - po pierwszych sygnałach odwrotu.

Pozdrawiam Marcin 8)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 18:50 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

U mnie wczoraj w porzo ... Dzisiaj long o 11.41 1.5377 ale jak wahnęło po 15.30 to do teraz mi się kręci w głowie.
Teraz to dokładnie widać jak wchodzisz. Zapewne korzystasz z systemu z wątku Never Lose Again by Dragon33. Kolega HEX dostał za to pochałę. Cytuję :

"Zasady:
Używam 50 EMA high i low do wyznaczenia kierunku,
Jeżeli EMA są w poziomie nie handluje może być odwrócenie trędu,
Kupuje gdy wskaźnik da sygnał buy ,gdy ema jest do góry ,H1 jest zielone
(sprzedaje odwrotnie)
Szybki scalp 5-10 pipsów gdy H1 jest zielone a D1 czerwone,
Więcej pipsów 20-30 gdy H1 jest tego samego koloru co D1,"

Czy to jest to?
Wg mojej strategii sygnały idą szybciej ale też są bardziej ryzykowne , każdy jednak dostosowuje strategię pod siebie ; tak powinno być. Pozdrawiam... :wink:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 19:05 przez KRZYSIEKG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Ze względu na limit trzech załączników w poscie daję nowy post ze screenem ejka.

KRZYSIEKG

Oczywiście gram systemem Never Lose Again by Dragon33 - przecież to żadna tajemnica :D

Pisałem o tym w w dzienniku :D

A tak na serio - staram się nic nie zmieniać - gram metodą podaną przez HEXA - wg mnie jest to super system - myślę, że znalazłem taki, który mi pasuje - i patrząc na swoją grę jestem z siebie zadowolony - depozyt jak na razie utrzymuję.

Gdy zacząłem grać NLA naprawdę nastąpił przełom - uwierzyłem, że mogę robić trejdy po +40p - kiedyś byłem przekonany, że nigdy nie dojdę do tego poziomu, że będę przynajmniej na zero.

Teraz musi u mnie nastąpić drugi przełom - muszę opracować dobrą metodę ochrony zysków - czyli zdefiniować poziom odwrotu z pozycji gdy zaczyna iść przeciw mnie.

Naprawdę wierzę, że mogę zarabiać na FX.

Gratuluje wyników - jak wiele razy pisałem ja wchodzę ZAWSZE wtedy gdy świeca h1 zmieni kolor na zgody z sygnałem - choć bardziej jak zauważyłem pewne są wejścia na otwarciu świecy h1 - ale wtedy możemy stracić już sporą część ruchu i nadziać się na "górkę". Także świeca h1 w mojej grze odgrywa najważniejszą rolę.

pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

klonmarcin pisze:Teraz musi u mnie nastąpić drugi przełom - muszę opracować dobrą metodę ochrony zysków - czyli zdefiniować poziom odwrotu z pozycji gdy zaczyna iść przeciw mnie.
..... u mnie często występuje przesuniecie na BE ale czasem nie daje BE tylko 1/2 SL jak wejście nie było zbyt dobre a wszystko wskazuje na dobry kierunek bo nie raz nie dwa Cena dosłownie na sekundy weszła na BE ja główkuję co jest nie tak a zaraz cena płynie we wcześniej upatrzonym kierunku. Na Kablu to prawie norma że robię poprawki wejścia bo daleko mi do mistrzowskich wejść na Knotach czy też Cieniu. Ja często mam mechanizm o mam już 20... oo... już 50 może zamknąć nie poczekam.... i zamykam na 20 przez BE. Tu jest taki filmik może go widziałeś... zwróć uwagę na karteczki na monitorze... koleś jest PRO a wciąż musi sobie przypominać....
http://www.youtube.com/watch?v=XruhYQW6unA&feature=fvw
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany