Na załączonym screenie w niebieskim kwadracie był sygnał na shorta - wszystko spełnione - kanał w dół, d1 czerwone, sygnał w kanale, teraz czekamy na h1 czerwone. Ale h1 czerwone zrobiło się dopiero o godz 8:01 polskiego czasu i pewnie wtedy bym wchodził mimo tego, że cena utworzyła kropki nad kanałem EMA - ale wyszła tylko 4 pipsy nad kanał - gdyby wyszła na ok +7 - 8 lub taka sytuacja byłaby na ejku to na pewno bym nie wchodził.KRZYSIEKG pisze:A tak przy okazji klonmarcin, co do twojego powyższego postu na temat GBP/USD : " Na kablu już zasady są trochę inne, dlatego prawdopodobnie bym wszedł mimo wyjścia ceny nad kanał EMA ponieważ wszystkie inne warunki były spełnione." - to dokładnie o której godziny wszedłbyś na shorta i longa.
Natomiast na longa ja tam nie widziałem sygnałów.

Ogólnie chodzi o ty aby cena nie wykroczyła bardzo poza kanał - lub nie była zbyt oddalona od kanału - w tym przypadku cena zrobiła pina - szybko wróciła na kierunek shorta - gdyby w kanale lub nad kanałem cena przebywała dłużej już bym nie wchodził - to może oznaczać słabość sprzedających, natomiast tutaj był jednostkowy wystrzał - prawd. koszenie sl, a potem cena "poszła" zgodnie z planem.

Gratuluję wyników - tylko ten 1 lot