Dzisiaj wejście w longa na kablu po 1,5226.
Pozycja już na BE

Spokojnie mogę odetchnąć.
Zamknięte na BE+1.
Stan konta -22p.
Ale i tak jestem z siebie zadowolony, bo po tych 25 tejdach jestem tylko 1 % do tyłu - zważając na to, że to konto traktuję jak realne. Porównując to do mojej dawnej gry - po tej ilości trejdów miałbym ok. 20% straty (przynajmniej).
Także nie jest źle.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że po niedzieli rynek zacznie lepiej chodzić dla mojej strategii.
Ze względu na zmiany na forum - poprzednie screeny już nie będą się wyświetlać bezpośrednio w poście - niestety siła wyższa. Następnie będą już w nowej rozdzielczości.
Teraz do sedna.
Na edku i ejku nie było dzisiaj sygnałów - chyba, że liczymy te ok północy

Wtedy się zastanawiałem czy zagrać czy nie, niestety nie zagrałem, a szkoda.
Dzisiaj kabel królował - niestety bardzo nim "rzucało".
Moje wejście zaznaczyłem żółtą strzałką i jest na poziomie żółtej linii.
Jak widać wejście idealne - wszystkie warunki spełnione - cena dłuższy czas się "muliła" w okolicach zera, ale niestety pozycja zamknięta na BE+1.
Patrząc teraz TP mogłem ustawić nie na poziomie zielonej linii tylko na poziomie ostatniego HH, z powodu tego, że cena wielokrotnie testowała te okolice.
Drugie możliwe wejście zaznaczyłem czerwoną strzałką, wejście możliwe po zmianie koloru h1 na zielony. Ale to byłoby przed ważnymi danymi - także ryzykownie.
Ale cieszę się, że zamknąłem chociaż na +1 a nie na sl, bo już pomału traciłem całkowicie zaufanie do NLA. Wiem, że nie można się zrażać przejściowymi kłopotami - w końcu czytając forum nie tylko ja ostatnio traciłem - taki rynek ostatnio
Jeszcze jedno co mnie cieszy to, to, że coraz częściej sprawdzają się moje prognozy co do tego do jakiego poziomu "doleci" cena.
Wczoraj naprawdę przeżywałem lekkie załamanie

po tych 3xSL. Ale dzisiaj odzyskałem trochę sił i zaufania do NLA. Jutro też pewnie nie będzie zbyt dużego ruchu - pierwszy piątek miesiąca.
W weekend biorę się za analizę dotychczasowej mojej gry NLA. I mam nadzieję, że wyciągnę jakieś wnioski - poprawię swoją grę.
No trochę się opisałem - ale mi ulżyło po wczorajszych wtopach.
Pozdrawiam Marcin

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.