Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

No i zachciało mi się skalpu na edku :evil: i mam wtopę -10p, a mogłem brać +6p.

Ciąg dalszy wtopy :( łącznie dzisiaj -52p :oops: aż wstyd, ale najgorsze jest to, że kabel poszedł po zaliczeniu mojego sl tam gdzie powinien i skasował skasowane TP :twisted:

Błędy : niepotrzebny skalp - wejście na siłę, na kablu wejście za wczesne (chyba)
Szkoda gadać więcej.

Ogólny stan konta -23p.

:(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj wejście w longa na kablu po 1,5226.

Pozycja już na BE :) Spokojnie mogę odetchnąć.

Zamknięte na BE+1.

Stan konta -22p. 8)

Ale i tak jestem z siebie zadowolony, bo po tych 25 tejdach jestem tylko 1 % do tyłu - zważając na to, że to konto traktuję jak realne. Porównując to do mojej dawnej gry - po tej ilości trejdów miałbym ok. 20% straty (przynajmniej). :D

Także nie jest źle.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że po niedzieli rynek zacznie lepiej chodzić dla mojej strategii.

Ze względu na zmiany na forum - poprzednie screeny już nie będą się wyświetlać bezpośrednio w poście - niestety siła wyższa. Następnie będą już w nowej rozdzielczości.

Teraz do sedna.
Na edku i ejku nie było dzisiaj sygnałów - chyba, że liczymy te ok północy :D Wtedy się zastanawiałem czy zagrać czy nie, niestety nie zagrałem, a szkoda.

Dzisiaj kabel królował - niestety bardzo nim "rzucało".
Moje wejście zaznaczyłem żółtą strzałką i jest na poziomie żółtej linii.
Jak widać wejście idealne - wszystkie warunki spełnione - cena dłuższy czas się "muliła" w okolicach zera, ale niestety pozycja zamknięta na BE+1. :)
Patrząc teraz TP mogłem ustawić nie na poziomie zielonej linii tylko na poziomie ostatniego HH, z powodu tego, że cena wielokrotnie testowała te okolice.

Drugie możliwe wejście zaznaczyłem czerwoną strzałką, wejście możliwe po zmianie koloru h1 na zielony. Ale to byłoby przed ważnymi danymi - także ryzykownie.

Ale cieszę się, że zamknąłem chociaż na +1 a nie na sl, bo już pomału traciłem całkowicie zaufanie do NLA. Wiem, że nie można się zrażać przejściowymi kłopotami - w końcu czytając forum nie tylko ja ostatnio traciłem - taki rynek ostatnio :)

Jeszcze jedno co mnie cieszy to, to, że coraz częściej sprawdzają się moje prognozy co do tego do jakiego poziomu "doleci" cena. :)

Wczoraj naprawdę przeżywałem lekkie załamanie :D po tych 3xSL. Ale dzisiaj odzyskałem trochę sił i zaufania do NLA. Jutro też pewnie nie będzie zbyt dużego ruchu - pierwszy piątek miesiąca.
W weekend biorę się za analizę dotychczasowej mojej gry NLA. I mam nadzieję, że wyciągnę jakieś wnioski - poprawię swoją grę.

No trochę się opisałem - ale mi ulżyło po wczorajszych wtopach.

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Kolejne wejście na kablu po cenie 1,5255

Na razie jest dobrze, ale mam wrażenie, że rynek stanął w miejscu. :)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No i opłaciło się trzymanie tego shorta do danych - przed danymi zmniejszyłem SL. Idealne wejście - wszystko sprawdzone, idealnie ustawione TP. :)
Wszystko zaplanowane od początku do końca.

Podobnie można było na edku - z tym, że tam wejście byłoby dopiero na pół godziny przed danymi. Na ejku też był sygnał - ale tam także pół godziny przed danymi.

Dzień zakończony na +40p.

Ogólny stan konta +18p :)

Najważniejszy cel tego testowania to utrzymanie depozytu - to jak na razie idzie bardzo dobrze. Mam nadzieję, że niedługo pojawią się pierwsze zyski. :)

Widzę, że mój dziennik jest jednym z najchętniej przeglądanych (ponad 8400 odsłon) :) To mnie bardzo cieszy. Także chyba nie jest tak źle z moją grą :D

Tylko jak na taką popularność - trochę mało mam odpowiedzi :lol:

pozdrawiam Marcin i proszę o opinie.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj bez gry - święta :) ale jeszcze rano wszystko szło dobrze na shorty - ale wszystko zepsuły dane :( .

Jak już wiele razy zauważyłem dane zmieniają główny trend na krótki czas - na przykład dzisiaj - rano wszystko wskazywało na shorty - ale dane dały duży wzrost.
Jak widać po danych już od 16-17 cena wróciła do swojego trendu spadkowego.
Także jestem przekonany, że gdyby nie dane to kurs szedł by jak po sznurku na shorta :) a tak prawdopodobnie były by sl - w najlepszym wypadku BE.

Możliwe wejścia zaznaczyłem strzałkami - wejście możliwe na otwarciu świecy h1 lub po zmianie koloru h1 na zgodny z sygnałem.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Witam ponownie :) Niestety bez gry - znowu niespodziewany wyjazd. :evil:
Ale jak sobie w międzyczasie analizowałem to znowu wszystkie moje prognozy co do TP oprócz drugiego sygnału na kablu się sprawdziły. Jaki jestem zły na siebie, że nie grałem i jednocześnie zadowolony, że moje prognozy się sprawdziły. :)

Edek : trzy sygnały - nastąpiła lekka cofka, ale jak widać bardzo dobrze poszło w dół. :) Cała "lista startowa" spełniona :)

Kabel : możliwe dwa wejścia, jedno rano - jak sobie rano analizowałem wykresy to pokusiłem się nawet o TP 90p i jak widać cena tam doszła po przełamaniu wsparcia w okolicach 1,5210. Idealne oba sygnały :)

Ejek : zdecydowanie najbardziej ryzykowne wejście - spodziewałem się cofki do kanału i tak było. Ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. :) Dodatkowo cena utworzyła HL i HH ale nie przebiła poziomu 126,13 dlatego pewnie bym w to wszedł.

Coraz bardziej mnie trapi problem zabezpieczenia pozycji. Bo jak widać na kablu gdybym BE było aktywowane po osiągnięciu +15 to trejd zamknąłby się na +1. A może tak nie stawiać wcale BE?

Także jutro na pewno nie będę mógł grać, może coś po południu ale wątpię.

Pozdrawiam Marcin i mam nadzieję, że moje wypociny komuś pomogą
:D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tak jak pisałem wczoraj - nie mogłem grać. Na edku sygnały dopiero po południu ale cena nie doszła do poprzedniego LL i utworzyła HL, także drugie możliwe wejście będzie prawdopodobnie spalone :)

Ejdżej - sytuacja bardzo podobna, prawdopodobnie zarówno na edku i ejku będziemy mieć wzrosty.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej !
Ja ostatnio do EJ domontowałem brązowe kreski znaczy wcześniej już ale w konsolce nie działały czasem precyzyjniej wyznaczają wejścia i wyjścia niz NLA. Ale jak to już Marcin wiesz to sorki że Gitarę zawracam. Załączam Screen wg. niego jak azja nie da czadu to EJ w okolicach 124.20 zastaniemy. Dzisiaj boleśnie skuteczne były oczywiście wyrysowane były na fali wzrostowej
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

SEROL666 pisze:EJ w okolicach 124.20 zastaniemy.
:DDD. Następny cel EJ to okolice 123.00, jedynie dane mogą zamieszać
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Cześć Serol666 , pomóż jeśli możesz... Chcę zobaczyć mój statement na mt4stats ale platforma nie przesyła mi sygnału... Narzędzia - Opcje - wszystko wypełnione prawidłowo , tryb pasywny nie zaznaczałem i kicha , jestem zalogowany a nie łączy z mt4stats.. wyskakuje mi hasło w mt4stats.com: Nothing has been published from your Metatrader 4 platform yet
Co jest grane ?

Zablokowany