Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

druga wizyta na oporze eurjpy:

Obrazek

za chwile nfp, moze byc ciekawie

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

co taka cisza w temacie?:D

co myslicie o takim setupie na EURUSD? support/resistance (nawet na wykresie dziennym wstecz widac jak sie cena ładnie odbijala od tego poziomu) oraz FIBO

Obrazek

ps.na wykresie godzinnym ładna formacja nad i pod. niestety juz spelniona :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

a nikt nic nie mówi o USD/CAD i poziomie 10000 :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Tekron pisze:a nikt nic nie mówi o USD/CAD i poziomie 10000 :]
ucad wygląda tutaj na możliwość dłuższego ruchu w górę, ja czekam na formację nad i pod lub chociaż HH. sam 1.0 zadziałał rewelacyjnie.

obserwuję również level na usdjpy 92.14-19 możliwość dłuższego ruchu :D

wszystko widać na screenie
dwa poziomy fibo
ważny R/S
szczyt z 19 lutego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Thx Wa$$kII :) . Ja na upartego trzymam Long na usd/chf do 1,0750 i short na eur/usd do 1.3100, tak na ryzyko, profit już mam a transakcje zamkną się na breakeven więc bezstresowo. Za to ciekawi mnie czy ten newsik z forexfactory FOMC Meeting Minutes nie da kopniaka w górę USD i czy ta fala ABC trochę wyżej i fala na USD/JPY niżej będzie miała miejsce. Dzisiaj już raczej obserwuje żeby wyjść w razie czego w dobrym momencie na minimalnym proficie dodatkowym.

http://twitpic.com/1dlzoy EUR USD od Toda G. ale coś nie jestem przekonany
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wa$$kII pisze:obserwuję również level na usdjpy 92.14-19 możliwość dłuższego ruchu
też tam czekam i mam pytanie masz jakąś dokładną cenę do wejścia jak byś musiał ustawić oczekujące?
i co sądzisz o EURJPY 125.25 czy bardziej możliwe że spadnie do 125? o ile sie odbije w tym poziomie, pytam tak bo mam problemy z określaniem miejsca jak byś mógł napisać coś o samym zajmowaniu pozycji bo kiedyś wchodziłem za wcześnie i był SL a jak przestawiłem się na głębszy poziom to ciągle mnie mija aż nerwy mi puściły próbowałem doganiać cenę i był DD teraz przerwa aż wszystko poukładam od nowa .
czy dołek czy szczyt jest ważniejszy w danym poziomie i co jest ważniejsze okrągła cena czy fibo?
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Maxi pisze:
Wa$$kII pisze:obserwuję również level na usdjpy 92.14-19 możliwość dłuższego ruchu
też tam czekam i mam pytanie masz jakąś dokładną cenę do wejścia jak byś musiał ustawić oczekujące?
i co sądzisz o EURJPY 125.25 czy bardziej możliwe że spadnie do 125? o ile sie odbije w tym poziomie, pytam tak bo mam problemy z określaniem miejsca jak byś mógł napisać coś o samym zajmowaniu pozycji bo kiedyś wchodziłem za wcześnie i był SL a jak przestawiłem się na głębszy poziom to ciągle mnie mija aż nerwy mi puściły próbowałem doganiać cenę i był DD teraz przerwa aż wszystko poukładam od nowa .
czy dołek czy szczyt jest ważniejszy w danym poziomie i co jest ważniejsze okrągła cena czy fibo?
uj L 92.18 sl na 91.85 TP i zarządzanie wg uznania to na teraz :) nie mam pojęcia gdzie zagram, ale na pewno będę wchodził z SL 20 - 25 pips, równie dobrze może odbić już od 92.29

ej teraz to już niżej 124.80. nastepny poziom 124.10-00

to tylko moje zdanie ;)

Dodano po 22 godzinach 24 minutach:

ucad mnie minąl byly dane rozjechaly sie spready i nie bylo korzystnej ceny.
Yaaa man

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Przedstawiam wejście na na USD/JPY

Wa$$kll pisał wcześniej o możliwym mocniejszym ruchu na poziomie ok 92.14

Zagrałem wcześniej dlatego ze na ten poziom cena mocno reagowała w przeszłości.
Widać to po świecach H4 (dosyć długie ogony). Każde odbicie dawało co najmniej 20 PIPS .
Do tego 38% Fibo jak potwierdzenie
Wystarczył SL na poziomie 10pips

Obrazek

W tej chwili 1/2 zamknięte na +20 i SL na BE
Może to nie miejsce do mocniejszego ruchu ale widać jak cena "uważa" na takie miejsca

Często próbuje grac na na właśnie takie miejsca
świece + R/S + Fibo często wystarcza na zgarniecie co najmniej 15 -20 PIPS to też w zależności od pary ;)

Awatar użytkownika
skalpel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skalpel »

Ze wzgledu na szereg danych z USA o 14.30 i później moja malutka analiza AUD/USD oparta głównie na prognozie gracza "forexday" uzupełniona o kilka szczegółów.

Poziom oporu 0.9330. Wielokrotnie stanowił ważny poziom oporu (zaznaczyłem elipsami). Patrząc wstecz są jeszcze dwie sytuacje kiedy był to istotny poziom. Dodatkowo porównując kolejne fale można zauważyć, że każdy kolejny spadek jest większy o ok. 23,6 fibo.

Jeśli USD dostanie dobre dane szacuje spadki tak jak pisał "forexday" na 150-170 pips, jeśli ten poziom zostanie pokonany to można złapać dużo wiecej.
...uczymy się... :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

tez mam szorta tutaj, na h1 po lewej jest zrodlo poprzedniego spadku., na m15 mini RGR i powoli zawraca.. mysle, ze cos z tego wyciagniemy :)

Dodano po 46 minutach:

-30, bernake otworzyl jape i wyrzucilo mnie na szpili

Dodano po 18 godzinach 44 minutach:

po tym ruchu byc moze sie przebije i spadniemy duzo nizej:

Obrazek

byc moze 1.53...

ODPOWIEDZ