Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

szykuje sie szorcik na GJ:

Obrazek

Dodano po 29 minutach:

index dolara http://img4up.com/images/34786357385847491381.gif

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mad »

wziąłem shorta na 127 ej. IMO jest szansa na przynajmniej mocniejsze cofnięcie. co myslicie ?

no i doopa, wywaliło mi SL 40 pip.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2010, 18:04 przez Mad, łącznie zmieniany 1 raz.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Patrząc na stocha to szansa jest duża, w okolicach 127,25 był silny opór, który powinien na razie wystarczyć. Jak będzie zobaczymy, ale chwilowe odreagowanie jest bardzo prawdopodobne w tym miejscu. Jeśli się nie zatrzyma to kolejny silny opór to 127,85-127,95.

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valerka »

Mad, czekaj co zrobi cena... przydałaby się jakaś formacja cenowa do tego shorta, trochę na pałę wszedłeś.... jeśli tego nie będzie, to mamy pierwszy target na 128.60 i tam znowu będzie można szukać jakiś wejść na shorta.. ale bez potwierdzenia w ruchu cenowym ani rusz... gdyby teraz poszło w dół to czekam z powrotem na jakies formacje cenowe na longa ..pozdro

EDIT: lookaj też na edka.. tam pierwszy target osiągnęli, narazie brak sygnału do shorta, dalej starają się pchać cenę na 1.3620.. jak by im się nie udało to i tak bym juz nie wchodził w shorta... święta ;)

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

valerka pisze:Mad, czekaj co zrobi cena... przydałaby się jakaś formacja cenowa do tego shorta, trochę na pałę wszedłeś....
w tym właśnie problem. staram się wchodzić na linii bo i tak nie wiem co zrobi cena. jak czekam to mi ucieka, jak nie czekam to czasem wychodzę przed szereg. wczoraj ustawiłem zleceni po wybicu z 125.20 i zabrakło 3 pipsy itp itd. w zasadzie to każdy sposób zły. po wielu przemyśleniach doszedłem do wniosku by składać oczekujące na linii. jedno wyjdzie a drugie nie. tyle.

teraz gdy cena jest 50 pip wyżej to uznaję że shorta z tego nie będzie. szukam dalej.

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

patrz na formacje świecowe w momencie kiedy cena dochodzi do ważnej poziomu cenowego , który wynika z Fibo lub zwykłych oporów lub wsparć... samo dojście do poizomu cenowego nic nie oznacza, musi być jakaś reakcja... jak wejdziesz ustawiasz SL powyżej/poniżej takiej formacji świecowej... oczywiście musisz się zastanowić czy SL nie będzie za duży... wtedy szukasz dalej..

wracając do twojej transakcji...w tym momencie dopiero rozstrzyga się czy rynek wróci, czy pójdzie dalej... ale na to trzeba mieć właśnie jakaś strategię, a nie liczyć na fuksa ;) pozdro

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

valerka pisze:... ale na to trzeba mieć właśnie jakaś strategię, a nie liczyć na fuksa ;) pozdro
moją strategią jest wchodzenie NA linii ( z rozsądnym SL). kropka.

p.s. a nie widziałeś świec/ poziomów/ fibo które się wydają wiarygodne a nic z tego nie wychodzi? ja widziałem takich milion - stąd twierdzę że jedno wyjdzie a inne nie.

poza tym zobacz jak w przeszłości cena reagowała na 127 - dotknęła i winda do góry / a od stycznia to samo tylko że pod nią. z resztą, każdy ma swój sposób... jeden czeka na groszek a drugi na marchewkę.

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

Mad pisze:
valerka pisze:... ale na to trzeba mieć właśnie jakaś strategię, a nie liczyć na fuksa ;) pozdro
moją strategią jest wchodzenie NA linii ( z rozsądnym SL). kropka.

p.s. a nie widziałeś świec/ poziomów/ fibo które się wydają wiarygodne a nic z tego nie wychodzi? ja widziałem takich milion - stąd twierdzę że jedno wyjdzie a inne nie.

poza tym zobacz jak w przeszłości cena reagowała na 127 - dotknęła i winda do góry / a od stycznia to samo tylko że pod nią. z resztą, każdy ma swój sposób... jeden czeka na groszek a drugi na marchewkę.
nie ma stuprocentowych sytuacji to oczywiste.. mi formacje świecowe mówią, jak się zachowuje rynek jak dojdzie do jakiegoś poziomu, zmniejsza ryzyko złego trejdu... zobacz teraz doszło do 127 i nic.. gdzie sprzedający? to dla mnie znak, że nie ma sygnału do wejścia w short... czekam dalej... w dodatku formacja świecowa pokazuje mi gdzie ustawić SL i czy taka potencjalna strata jest akceptowalna... ale, każdy ma swoją strategię... ja bardziej patrzę na zachowanie rynku, ktoś inny traktuje bardziej to jak grę losową... ważne żeby zarabiać

wracając do analizy...ogólnie jen w odwrocie, w dodatku euro koryguje do dolara,na e/Y ledwo wybił się odwróconej głowy.. ale.. jutro rynek pracy.. pary jenowe, przede wszystkim $/Y potrafią bardzo mocno reagować na te dane, oczywiście rynek będzie wolniejszy bo święta w europie, ale warto uważać... pozdro ;)

sminic
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sminic »

odnośnie pary eur/usd mamy pokonany opór, jaki może być potencjalny target, a możę korekta?

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

sminic pisze:odnośnie pary eur/usd mamy pokonany opór, jaki może być potencjalny target, a możę korekta?
jeśli chodzi o EURUSD ja to widzę tak:
na dziennym trend spadkowy i zbliżamy się do linii trendu oraz 1.3600
na h4 trend wzrostowy ale możliwe odbicie od linii trendu spadkowego z dziennego interwału do tego 62% fibo

czyli możliwość korekty na h4 na około 50 pips zamkniecie części i ewentualnie 10'%-20% pozycji na zjazd zgodnie z dziennym trendem w dół .. aczkolwiek nie podoba mi sie ta dywergencja :/
... ale mimo wszystko piątek;)

ODPOWIEDZ