Dodano po 29 minutach:
index dolara http://img4up.com/images/34786357385847491381.gif
w tym właśnie problem. staram się wchodzić na linii bo i tak nie wiem co zrobi cena. jak czekam to mi ucieka, jak nie czekam to czasem wychodzę przed szereg. wczoraj ustawiłem zleceni po wybicu z 125.20 i zabrakło 3 pipsy itp itd. w zasadzie to każdy sposób zły. po wielu przemyśleniach doszedłem do wniosku by składać oczekujące na linii. jedno wyjdzie a drugie nie. tyle.valerka pisze:Mad, czekaj co zrobi cena... przydałaby się jakaś formacja cenowa do tego shorta, trochę na pałę wszedłeś....
moją strategią jest wchodzenie NA linii ( z rozsądnym SL). kropka.valerka pisze:... ale na to trzeba mieć właśnie jakaś strategię, a nie liczyć na fuksapozdro
nie ma stuprocentowych sytuacji to oczywiste.. mi formacje świecowe mówią, jak się zachowuje rynek jak dojdzie do jakiegoś poziomu, zmniejsza ryzyko złego trejdu... zobacz teraz doszło do 127 i nic.. gdzie sprzedający? to dla mnie znak, że nie ma sygnału do wejścia w short... czekam dalej... w dodatku formacja świecowa pokazuje mi gdzie ustawić SL i czy taka potencjalna strata jest akceptowalna... ale, każdy ma swoją strategię... ja bardziej patrzę na zachowanie rynku, ktoś inny traktuje bardziej to jak grę losową... ważne żeby zarabiaćMad pisze:moją strategią jest wchodzenie NA linii ( z rozsądnym SL). kropka.valerka pisze:... ale na to trzeba mieć właśnie jakaś strategię, a nie liczyć na fuksapozdro
p.s. a nie widziałeś świec/ poziomów/ fibo które się wydają wiarygodne a nic z tego nie wychodzi? ja widziałem takich milion - stąd twierdzę że jedno wyjdzie a inne nie.
poza tym zobacz jak w przeszłości cena reagowała na 127 - dotknęła i winda do góry / a od stycznia to samo tylko że pod nią. z resztą, każdy ma swój sposób... jeden czeka na groszek a drugi na marchewkę.
jeśli chodzi o EURUSD ja to widzę tak:sminic pisze:odnośnie pary eur/usd mamy pokonany opór, jaki może być potencjalny target, a możę korekta?