patrze na to samo i wygląda bardzo dobrze, ale S&P500 słabo ;/ powinno przynajniej odbićKhornes pisze:Potencjalny setup na AUDUSD?
Poziom 0.8981
W pobliżu takie poziomy jak:
61.8 fibo od dołka z 25.02
38.2 fibo od dołka z 05.02
1.27:1 fal korekty
1.618 ekspansja pierwszej fali korekty
Poza tym wygląda mi to na korektę prostą która zbliża się do końca.
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Yaaa man
Dwa możliwe quasi na NZDJPY dla mnie osobiście bardziej prawdopodobny będzie mniejszy odwrócony, ale obie możliwości zaznaczyłem strzałkami. Zielony i pomarańczowy to ważne (dla mnie) poziomy oporu i wsparcia w ostatnim czasie.
Czekam na jakąś krytykę konstruktywną:) bo dopiero się uczę.
Dodano po 1 godzinach 18 minutach:
Dodatkowo zauważyłem, że RSI obecnie jest poniżej 50% więc raczej rynek nie został jeszcze wykupiony. To także sugerowałoby mniejsze odwrócone quasi. Miejmy nadzieję, że coś się złapie
Czekam na jakąś krytykę konstruktywną:) bo dopiero się uczę.
Dodano po 1 godzinach 18 minutach:
Dodatkowo zauważyłem, że RSI obecnie jest poniżej 50% więc raczej rynek nie został jeszcze wykupiony. To także sugerowałoby mniejsze odwrócone quasi. Miejmy nadzieję, że coś się złapie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...uczymy się... 
- mysje_hood
- Gaduła

im częściej poziom jest testowany tym większe prawdopodobieństwo że nie utrzyma. Moim zdaniem należało brać za pierwszym jak dotknęło 61.8 (trzeci znak na wykresie)mysje_hood pisze:hej.
co myslicie o takim setupie? prognozowalibyscie lekkie odbicie od poziomu FIBO 61.8 i 23.6?
23.6 nie jest przypadkiem dla całych wzrostów?
Dodano po 3 minutach:
eurusd 50% fibo +mocny opór wsparcie + dołki
Yaaa man
- mysje_hood
- Gaduła

Ok rozumiem. poziom 23.6 zle odmierzylem (przegapienie lub zaspanie)im częściej poziom jest testowany tym większe prawdopodobieństwo że nie utrzyma. Moim zdaniem należało brać za pierwszym jak dotknęło 61.8 (trzeci znak na wykresie)
23.6 nie jest przypadkiem dla całych wzrostów?
mam Wa$$kII pytanie odnosnie MACD. Zawierając pozycje jest to dla Ciebie również jedno z kryterium? czy tylko taki wgląd który można ale nie musi się wykorzystywac?
MACD jest tylko do wglądu np jeśli chcę zagrać przeciwko trendowi na 500 pips zgodnie z wyższym trendem to patrze czy mamy dywergencję. Jeszcze jedna ważna sprawa dywergencje tylko h4 w góręmysje_hood pisze:Ok rozumiem. poziom 23.6 zle odmierzylem (przegapienie lub zaspanie)im częściej poziom jest testowany tym większe prawdopodobieństwo że nie utrzyma. Moim zdaniem należało brać za pierwszym jak dotknęło 61.8 (trzeci znak na wykresie)
23.6 nie jest przypadkiem dla całych wzrostów?![]()
mam Wa$$kII pytanie odnosnie MACD. Zawierając pozycje jest to dla Ciebie również jedno z kryterium? czy tylko taki wgląd który można ale nie musi się wykorzystywac?
Dodano po 4 minutach:
oczekujący sell złota ( nie gram na złocie ) teraz to już chyba nie grałem
Yaaa man
-
vindemiatrix
- Gaduła

Witam
Jest dokładnie odwrotnie, im częściej cena testuje jakiś poziom tym trudniejszy staje się on do pokonania. Z drugiej strony z każdym uderzeniem ceny nabiera on większego dla niej znaczenia więc jego ewentualne pokonanie jest bardzo dynamiczne.
Często natomiast wydaje się że skoro cena odbiła się od jakiegoś poziomu 10 razy to istnieje większa szansa na przebicie za 11 razem, trochę to mylne odczucie i powstaje na tej samej zasadzie na jakiej większości wydaje się że skoro mieli 10 strat pod rząd to 11 pozycja musi przynieść zysk.
Pozdrawiam
Jest dokładnie odwrotnie, im częściej cena testuje jakiś poziom tym trudniejszy staje się on do pokonania. Z drugiej strony z każdym uderzeniem ceny nabiera on większego dla niej znaczenia więc jego ewentualne pokonanie jest bardzo dynamiczne.
Często natomiast wydaje się że skoro cena odbiła się od jakiegoś poziomu 10 razy to istnieje większa szansa na przebicie za 11 razem, trochę to mylne odczucie i powstaje na tej samej zasadzie na jakiej większości wydaje się że skoro mieli 10 strat pod rząd to 11 pozycja musi przynieść zysk.
Pozdrawiam
Wszystko na własną prśbę
- inwestor86
- Pasjonat

Ok nie zrozumieliśmy sięvindemiatrix pisze:Witam
Pozdrawiam
Dodano po 45 minutach:
dlaczego tutaj L uchfa?inwestor86 pisze:usdchf long:
Yaaa man