Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Khornes pisze:Potencjalny setup na AUDUSD?

Poziom 0.8981
W pobliżu takie poziomy jak:
61.8 fibo od dołka z 25.02
38.2 fibo od dołka z 05.02
1.27:1 fal korekty
1.618 ekspansja pierwszej fali korekty
Poza tym wygląda mi to na korektę prostą która zbliża się do końca.
patrze na to samo i wygląda bardzo dobrze, ale S&P500 słabo ;/ powinno przynajniej odbić :D
Yaaa man

Awatar użytkownika
skalpel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skalpel »

Dwa możliwe quasi na NZDJPY dla mnie osobiście bardziej prawdopodobny będzie mniejszy odwrócony, ale obie możliwości zaznaczyłem strzałkami. Zielony i pomarańczowy to ważne (dla mnie) poziomy oporu i wsparcia w ostatnim czasie.
Czekam na jakąś krytykę konstruktywną:) bo dopiero się uczę.

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:

Dodatkowo zauważyłem, że RSI obecnie jest poniżej 50% więc raczej rynek nie został jeszcze wykupiony. To także sugerowałoby mniejsze odwrócone quasi. Miejmy nadzieję, że coś się złapie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...uczymy się... :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

kiwi short

Obrazek

LHs, LLs

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

hej.
co myslicie o takim setupie? prognozowalibyscie lekkie odbicie od poziomu FIBO 61.8 i 23.6?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

mysje_hood pisze:hej.
co myslicie o takim setupie? prognozowalibyscie lekkie odbicie od poziomu FIBO 61.8 i 23.6?
im częściej poziom jest testowany tym większe prawdopodobieństwo że nie utrzyma. Moim zdaniem należało brać za pierwszym jak dotknęło 61.8 (trzeci znak na wykresie)

23.6 nie jest przypadkiem dla całych wzrostów?

Dodano po 3 minutach:

eurusd 50% fibo +mocny opór wsparcie + dołki
Yaaa man

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

im częściej poziom jest testowany tym większe prawdopodobieństwo że nie utrzyma. Moim zdaniem należało brać za pierwszym jak dotknęło 61.8 (trzeci znak na wykresie)

Ok rozumiem. poziom 23.6 zle odmierzylem (przegapienie lub zaspanie) :D
mam Wa$$kII pytanie odnosnie MACD. Zawierając pozycje jest to dla Ciebie również jedno z kryterium? czy tylko taki wgląd który można ale nie musi się wykorzystywac?
Obrazek

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

mysje_hood pisze:

Ok rozumiem. poziom 23.6 zle odmierzylem (przegapienie lub zaspanie) :D
mam Wa$$kII pytanie odnosnie MACD. Zawierając pozycje jest to dla Ciebie również jedno z kryterium? czy tylko taki wgląd który można ale nie musi się wykorzystywac?
MACD jest tylko do wglądu np jeśli chcę zagrać przeciwko trendowi na 500 pips zgodnie z wyższym trendem to patrze czy mamy dywergencję. Jeszcze jedna ważna sprawa dywergencje tylko h4 w górę :)

Dodano po 4 minutach:

oczekujący sell złota ( nie gram na złocie ) teraz to już chyba nie grałem ;) bardzo mała stawka bardzo duży SL 1000 pips. Jak wejdzie to miło kilka tysięcy pips powinno być :)
Yaaa man

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Witam

Jest dokładnie odwrotnie, im częściej cena testuje jakiś poziom tym trudniejszy staje się on do pokonania. Z drugiej strony z każdym uderzeniem ceny nabiera on większego dla niej znaczenia więc jego ewentualne pokonanie jest bardzo dynamiczne.

Często natomiast wydaje się że skoro cena odbiła się od jakiegoś poziomu 10 razy to istnieje większa szansa na przebicie za 11 razem, trochę to mylne odczucie i powstaje na tej samej zasadzie na jakiej większości wydaje się że skoro mieli 10 strat pod rząd to 11 pozycja musi przynieść zysk.

Pozdrawiam
Wszystko na własną prśbę

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

usdchf long:

Obrazek

Dodano po 11 minutach:

long na eurchf Obrazek, sl 1.4280

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

vindemiatrix pisze:Witam

Jest dokładnie odwrotnie, im częściej cena testuje jakiś poziom tym trudniejszy staje się on do pokonania. Z drugiej strony z każdym uderzeniem ceny nabiera on większego dla niej znaczenia więc jego ewentualne pokonanie jest bardzo dynamiczne.

Często natomiast wydaje się że skoro cena odbiła się od jakiegoś poziomu 10 razy to istnieje większa szansa na przebicie za 11 razem, trochę to mylne odczucie i powstaje na tej samej zasadzie na jakiej większości wydaje się że skoro mieli 10 strat pod rząd to 11 pozycja musi przynieść zysk.

Pozdrawiam
Ok nie zrozumieliśmy się :) napisałem im częściej czyli testowany w okresach dwa dni, dzień, kilka godzin i tak dalej. Najprawdopodobniej poziom zostanie złamany. Poza tym to było zdanie dotyczące tylko tego przykładu. Poziom testowany wielokrotnie od jednej strony w coraz krótszym czas ma coraz mniejsze szanse utrzymania :) jak na przykład poziom wsparcia na eur/usd po około 1.3450, testowany był 4 razy a później przebity :) Teorytycznie powinien być silny bo był testowany już 4 razy a tu proszę nawet wyższy szczyt był i nie utrzymało ;) Takich przykładów jest dużo, a jeśli mamy wielokrotne testowanie na przykład oporu i do tego wyższy dołek to mamy 80+% pewności, że poziom zostanie przynajmniej przebity.

Dodano po 45 minutach:
inwestor86 pisze:usdchf long:
dlaczego tutaj L uchfa?
Yaaa man

ODPOWIEDZ