Ja o TP nie wspominalem i rzadko stosuje tego typu taktyki bo skad wiesz ze rynek zaliczy tylko 10 pipsow?a moze bedzie ich wiecej niz 20?i bedziesz narzekal ze mogles wiekszy miec TPVanguard pisze:nie wiem w czym ten trailing stop tak bardzo pomaga. skoro mamy target 10 pips ustawmy sobie taki TP. co do przesuwania stopa mozna to robic na wykresie.
co do ECN to ma mojej platformie Jforex mam krok 10 pips.

Kazde przesuniecie twojego stop loss=chciwosc,nadzieja,strata
Natomiast w hedgingu kazda otwarta przeciwna pozycja=plynnosc i wiekszy zysk.
Transakcje te zawierane są w celu zabezpieczenia się przed ryzykiem, jak również w celu wypracowania zysku nawet w czasie korekty czy bessy. Fundusze hedgingowe mogą zajmować na rynku instrumentów pochodnych zarówno pozycje długie i czerpać zyski ze wzrostu rynków, jak i pozycje krótkie, przynoszące zyski wtedy, gdy rynki spadają. Mimo że fundusze te często wykorzystują dźwignię finansową, nie musi to łączyć się ze zwiększonym ryzykiem. Fundusze hedge zawsze koncentrują się na wypracowaniu zysku, ponieważ ich wynagrodzenie uzależnione jest w głównej mierze od osiąganych dodatnich wyników. Oczywiście przy ponad 12 tysiącach działających funduszy na całym świecie strategie są bardzo różnorodne, podobnie jak rynki, np. akcje, najróżniejsze obligacje, metale, żywność, gazy cieplarniane. Ale to sa moje opinie i obserwacje i KAZDY ma prawo sie z tym nie zgodzic dlatego zapraszam do konwersacji

Dodano po 22 minutach:
raposo pisze:Panie ANDREW523,
Jesteśmy otwarci na krytykę i dyskusję ale konstruktywną...
Nigdzie nie jest napisane, że ktoś będzie bogaty. Każdy kto wchodzi na Forex robi to z zamiarem pomnażania swoich pieniędzy ale nikt nie składa (no chyba, że XTB) obietnic, że się uda. Nie wiem gdzie się tego doszukałeś.ANDREW523 pisze:Acha ,otworz konto wsadz $1000 i uzyj dzwigni i bedziesz bogat tak????
W gwoli sprostowania, nie jesteśmy brokerem.
Zaprzeczyłeś trochę sam sobie. Dźwignia 1:100 jest ryzykowna? Hm, a to nie nieumiejętne wykorzystywanie dźwigni jest ryzykowne?ANDREW523 pisze:.Dzwignia 1:100 juz jest niebezpieczna,problem w tym ze wiekszos nowych nie wie jak urzywac prawidlowo dzwigni radze tez poczytac troszke w tym temacie to bardzo wazne zagadnienieCzy w końcu co? Oba?
Bo moim zdaniem niezależnie od tego czy mamy lewar 1:500 czy też 1:10 jeśli nie znamy zasad jego działania i nie umiemy się nim posługiwać to każdy będzie ryzykowny. Natomiast większa dźwignia daje większe możliwości, które można wykorzystać na wiele, bardzo wiele sposobów i to rozsądnie (choćby w arbitrażu, piramidowaniu malejącym itd.). Z resztą nie pierwszy raz o tym piszę na forum. Jeśli ktoś nie wie jak działa i jak ją wykorzystać to najlepiej w ogóle nie brać się za inwestowanie realnych pieniędzy.
Ale to moje zdanie, każdy może mieć swoje.
Dodatkowo broker nie narzuca danej wielkości dźwigni - można wybrać jedną z 16 wielkości począwszy od 1:1.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Masz rcje i nawet nie polecilbym nikomu XTB.Natomiast wcale nie sugerowalem ze jestes brokerem,chodzilo mi bardziej o reklame z wyjasnieniem dla nowych graczy.Brak wiedzy jest ryzykowny i nieumiejetne wykorzystanie dzwigni.Skoro potrafisz tak dobrze operowac dzwignia 1:500 to sadze ze WSZYSCY by chcieli zobaczyc (A ZWLASZCZA MLODZI GRACZE BO TO DLA NICH JEST TEN DZIAL) JAK wyglada trading przy 1:500 i 1:50?co ty na to?Z tego co napisales moge wnioskowac ze jestes bardzo dobry i znasz zasady oraz zastosowanie dzwigni finansowej i wiesz jakie niesie zyski i straty.A ja jednak sadze ze jak nowy gracz otwiera konto u brokera to broker lubi wykorzystac sytuacje i proponuje mu troszke wieksza dzwignie niz powinien miec zeby zobaczyl jak to jest,oczywiscie nie kazdy przypadek musi byc taki sam,ale jak ja zaczynalem to pomimo informacji dla brokera ze mam slabe doswiadczenia z przeszlosci on zaproponowal mi 1:200...(1:1??chyba zartujesz,powaznie?nigdy nie slyszalem o takich brokerach,to chyba oczyms swiadczy nie sadzisz?)