ja nie kwestionuje ze warto zbierac po kilka pips. sam widzialem na grupie Sanuka dobre trades po kilka pips rownych kilka tysiecy $. tylko ze oni maja male SL i nie martwia sie ze konto bedzie wiped out.ANDREW523 pisze:To ze pozycja znajduje sie na minusie wcale nie oznacza straty,twoja strata bedzie wtedy gdy wyjdziesz z pozycji,a jezeli wiesz co robisz,posiadasz wiedze i wiesz jak nia zarzadzac to dlaczego z tego nie korzystac,zapewne slyszales jak inwestorzy maja otwarte pozycje przez tydzien,miesiac.rok,to jest wlasnie jeden z punktow prawdy FOREX jezeli emocje przejma kontrole to giniesz Very Happy.Jezeli chodzi o MARGIN nawet jezeli faktycznie masz juz malo na koncie i zapala sie ROZOWY komornik Laughing to otworz mniejsza pozycje przeciwstawna i komornik zniknie Very Happy,wszedzie sa zasady ktore trzeba Chciec poznac i zrozumiec.Tak samo z trendem,jezeli masz HIGER HIGH i HIGER LOW w trendzie wzrostowym to w przypadku zmiany trendu na spadkowy zobaczysz LOWER HIGH i LOWER LOW.W trendzie wzrostowym wchodzisz na HL i wychodzisz na HH,a w trendzie spadkowym wchodzisz na LH a wychodzisz na LL
ANDREW523 pisze:Mam tu cos fajnego moze ktos z tego skorzysta i wysle to do swojego brokera,ja bylem ciekawy reakcji brokera Very Happy :
My friend showed me something interesting and I wanted to share this with you,and he said somthing about some book information typically available from you:
1.Real-time summary of client positions
2.Average cost of open position
3.Size and P/L of all open trades
4.Oustanding orders
5.Location and size of stops
6.Flow information
(who has been buing what/where)
Real-time positioning of large clients
takie dane mam na panelu w dukascopy. moze nie wszystkie ale glebokosc rynku i otwarte pozycje. ale co z tego jak rynkowa wiekszosc moze sie mylic

z tego co widze to chyba stosujesz jakiegos rodzaju zabezpieczanie pozycji. to jest ciekawy temat ale malo osob na tym forum sie w tym specjalizuje. wiec chetnie uslysze jakies informacje jak to robic umiejetnie