Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
czemu wy nie chcecie posłuchać jak ktoś wam doradza??Przeciez tyle razy było to poruszane Przez HEX-a,DRAGON i MO też zawsze powtarzają wyższy interwał jest wazniejszy .Shadi pisze:no to znowu zmyliła mnie ta 1h momo candle
ZAWSZE wazniejszy jest wyższy interwał!!Jak H4 mówi short a H1 long to ja bym przełączył na M15 i szukał wejścia w short.
close EJ 50 pips.Zamknełem bo mam taką zasade do 19 wszystkie transakcje mają być zamknięte najlepiej do 18 ale miało parcie,
To jest mój 10 trade bez przegranej

ALTEC - ile razy chłopaki grali na momo 4h po dużym spadku przeciw 1h candle ? jak się to kończyło?? co mówił MO wtedy ?
Ja kumam koncepcję, grę itp itd. jednak dziś to nie był totalnie mój dzień.
Ważne że na +.
Inna sprawa - u mnie jest coś takiego że dostaje debilizmu i spazm jak mam wsparcie ... potem momo down na 4h (dziś ej) i nagle mocne reversal candle +fajne piny. Jakoś wtedy czekam na setup longa only.. Sam nie wiem czemu ale jakoś tak jest
Ja kumam koncepcję, grę itp itd. jednak dziś to nie był totalnie mój dzień.
Ważne że na +.
Inna sprawa - u mnie jest coś takiego że dostaje debilizmu i spazm jak mam wsparcie ... potem momo down na 4h (dziś ej) i nagle mocne reversal candle +fajne piny. Jakoś wtedy czekam na setup longa only.. Sam nie wiem czemu ale jakoś tak jest

- Mike_Scofield
- Pasjonat
Piszesz, że H1 mówi long, a H4 mówi short. No a może u innego brokera H4 też mówi long?ALTEC pisze:Jak H4 mówi short a H1 long to ja bym przełączył na M15 i szukał wejścia w short.
Czy taka sytuacja jest niemożliwa?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Drugi udany trejd dzis 
zl h4, h1 i potwierdzenie na m15, 2/3 pozycji zrealizowane na +10 i 1/3 na +20, teoretycznie zasieg byl dwa razy taki, do zl h1 dla spadkow ale nie chcialem zostawiac tego ot tak a spac juz ide.
zaczynam widziec malutkie światełko w tunelu
Dodano po 24 minutach:
i jeszcze moje małe spostrzeżenie dla zainteresowanych

zl h4, h1 i potwierdzenie na m15, 2/3 pozycji zrealizowane na +10 i 1/3 na +20, teoretycznie zasieg byl dwa razy taki, do zl h1 dla spadkow ale nie chcialem zostawiac tego ot tak a spac juz ide.
zaczynam widziec malutkie światełko w tunelu
Dodano po 24 minutach:
i jeszcze moje małe spostrzeżenie dla zainteresowanych
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.