Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze. Nie chcę się wymądrzać, bo nie uczestniczyłem w dyskusji, ale wydaje mi się, że nie warto przywiązywać się do świec z konkretnego TF w tym sensie, że czasem warto je na tymże TFie połączyć. Tak jak ktoś tu pisał o spatial inteligence. Czyli coś na tej zasadzie pokazanej na obrazkach formacji, choć w tym przypadku to raczej będą świece w jedną stronę (nie na odwrócenie)...

Zobaczcie też obrazek z aktualnej M5 z edka (po połączeniu M70 lub więcej - zależy kiedy zawróci, żeby zrobić korektę). Jeśli zawróci, to prawdopodobnie do ZL i potem UP. Ja tak to widzę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

saku82pl pisze:pod prad dla zl h4 dla wzrostow, ale dalo rade wziac 20p, jakies uwagi?
jakie pod prąd??Idealne wejście!Tylko trzeba było trzymac z 40-50 pipsów taki był target dla shortów.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

faktycznie niezła Ska... ja nie brałbym tego z kilku powodów ale graty zagrania tego :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

no jak teraz tak sie zamknie H4 na gu to bedzie idealna okazja do poszukiwań szorcików :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

zarzuć screenem sgorn

Dodano po 3 minutach:

i napisz jakiego czasu uzywa twoj broker
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

a wiec broker AM, i screeny z H4 i H1, ..
teraz dane to nie wiem jak wplyna na sytuacje ale jak pęknie ZL z H1 to mysle ze bedzie okazja do szukania szortow.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

hehe, patrzac na fxpro i xtb zupelnie inne swiece, wychodzi na to ze trzeba by uzywac 4 roznych brokerow zeby wszystkie mozliwe zlki wylapac, ale nie wiem kto to by wtedy ogarnał?? :shock:
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

saku82pl pisze:hehe, patrzac na fxpro i xtb zupelnie inne swiece, wychodzi na to ze trzeba by uzywac 4 roznych brokerow zeby wszystkie mozliwe zlki wylapac, ale nie wiem kto to by wtedy ogarnał??
a pokazalbys u Ciebie jak to wyglada??

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

luzik

Dodano po 7 minutach:

k... 1,5 pipsa wyzej i bym w to wszedl!!!! czekalem, czekalem i sie nie doczekalem!!!
zielona gorna linia to mialo byc moje wejscie na tym edku, wyzej jest ZL h1 malo widoczne tutaj, ale jest

to by bylo 20pipsow w 10 minut

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

no faktycznie kompletnie inaczej.. pytanie ktora ZLka ma racje :) czy te z XTB , fxpro czy moze AM :)

ODPOWIEDZ