Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

ALTEC pisze:znowu mialem wizyte u dentysty bo tamta plomba sie połamała,ale nie martwcie się dentystka użyła dzisiaj lepszego kleju i zrobiła nowe wypełnienie :)
Zamów sobie lepiej sztuczną szczękę. Nie będzie przeszkadzała w trejdowaniu jak ją włożysz do szklanki i zalejesz wodą ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

hehe, w sumie to taki OT altec, wiątpię że kogoś interesuje co się dzieje z twoim uzębieniem :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dentystka wypełniła lukę :D
Mnie interesuje jak sie gra na tzw. luki i chyba tez sie przejde do niej na konsultacje :D

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

saku82pl pisze:hehe, w sumie to taki OT altec, wiątpię że kogoś interesuje co się dzieje z twoim uzębieniem Very Happy
oj wiem że to OT ale i tak nikt nic nie pisał to wspomniałem o mojej mrocznej stronie dnia:)

bigben pisze:Dentystka wypełniła lukę Very Happy
Mnie interesuje jak sie gra na tzw. luki i chyba tez sie przejde do niej na konsultacje Very Happy
zobacz co cena robi prawie zawsze po utworzeniu luki.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ok od dziś prosiłbym o brak osobistych wycieczek i rozmowa nt zagrań/problemów związanych z ZL ok ? dziękuję.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Witam, zarejestrowałem się na nawigatorze głównie z powodu tego wątku, który śledzę od dłuższego czasu na kresliku ale jak znalazłem polskie ZL/NLA to oczywiście z miłą chęcią się zapisałem. Chwile mi zajęło przeczytanie tych kilkudziesięciu stron i jest chyba ok, tzn są tu bardzo dobre wpisy aczkolwiek trochę chaotyczne niekiedy. Zresztą podobnie jest na kresliku. Temat jest trudny do czasu, tak mi się wydaje, potem to już jakoś leci i jest coraz lepiej.
Zamieszczam jeden z dzisiejszych setupów, który jak dla mnie działa rewelacyjnie. Opisałem może trochę nieczytelnie wykres ale nie potrafię bardziej klarownie. Pozdrawiam wszystkich zero linowców ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

Hej zamieszczam moje dzisiejsze wejscia, jest to skalp oparty na wsparcich\oporach i ZL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Ignac pisze:Witam, zarejestrowałem się na nawigatorze głównie z powodu tego wątku, który śledzę od dłuższego czasu na kresliku ale jak znalazłem polskie ZL/NLA to oczywiście z miłą chęcią się zapisałem.
Cześć, Ignac :)
Pisz często, fajny screen, dobre wejście - pytanie mam - czy warto śledzić tę parę? wydaje mi się nieruchawa dość, spread na tej parze mam średnio 2-2,5 pipsa, zmienność godzinowa gorsza niż na polskich futach ;)

pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Obserwuje 12 par, szukam setupów, które spełniają dosyć rygorystyczne warunki więc nie mam tych wejść jakoś specjalnie dużo. Druga sprawa, oczekuję zwykle risk/reward 1:4 minimum. Z tego powodu jeśli widzę dobry układ to nie ma to dla mnie większego znaczenia, która para to będzie. Co do samego eurgbp to szczerze mówiąc bardzo lubię tą parę i pomimo pozornie niewielkich zakresów za pipsa dostajemy jakieś 1.7 razy więcej niż na przykład eurusd więc ten range trzeba pomnożyć o 1.7 jeśli już. Z tej perspektywy wygląda to lepiej prawda?

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Ignac pisze:........Co do samego eurgbp to szczerze mówiąc bardzo lubię tą parę i pomimo pozornie niewielkich zakresów za pipsa dostajemy jakieś 1.7 razy więcej niż na przykład eurusd więc ten range trzeba pomnożyć o 1.7 jeśli już. Z tej perspektywy wygląda to lepiej prawda?
Prawda, lecz na tej samej zasadzie mógłbyś zwiększyć wielkość pozycji. Miałem na myśli jej zmienność w relacji do spreadu a ta wydaje mi się ciut mała. Parę obserwuję czujnie z oczywistych powodów, ale nigdy chyba na niej nie zagrałem. No ale jeśli chodzi ładnie, nie narowista zbytnio, to - kto wie?

pzdr
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ