Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Wa$$kII pisze:
Ykee pisze:
c'mon pisze: Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depa - więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji...
potestuj zamykanie po części jak u góry
to już off-top robię, ale żeby nie było to - powinienem napisać, że: sytuacja w której w pierwszym trejdzie łowię 30 pips, w drugim tracę na SL 15, potem nie wchodzę, bo czekam na potwierdzenie dla SELL (inna sprawa, że musiałem odejść na kilka godzin od kompa.) i dzięki temu umyka mi z 200pips wywołuje frustrację... itp
Także to nie tak, że nie zamykam, raczej często jest tak, że osiągam 40 i cofa do 20 to wtedy zamykam. Połowa chociaż musi być, ale ostatnio żal mi było zamknąć na -5 pipsach, więc ostatecznie musiałem się zgodzić na zamknięcie przy prawie -300 pipsach :) - tak wiem ciąć straty hehe... a teraz został mi jakiś 1k, przy min locie 0.1, więc trzymam się nadziei że jeszcze się odbiję... hehe

(jakby co po przeczytaniu - można skasować tego posta - jutro np po 12:00 ;) )
More practice, more luck!

justonepip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: justonepip »

Setup na USD/CAD

Short from 1.0215 - 1.0225 area (jeśli cena raczy tam dojść)

Dwa regularne niższe dna następujące bezpośrednio po sobie.
Ważny poziom S/R
Img1 http://img211.imageshack.us/i/60704227.jpg/

Fibo 23.6
Img2 http://img100.imageshack.us/i/65328928.jpg/

Fibo 61.8
Img3 http://img651.imageshack.us/i/68959787.jpg/

Podobną sytuację mieliśmy na EUR/JPY
Cel - 50% ruchu poprzedzającego
http://img155.imageshack.us/img155/674/44175875.jpg

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

czy ktoś trzyma longa na Uchf?

Ykee trejdów jest dużo i nie ma się co przejmować, że minie Cię jakiś jest ich naprawdę dużo. Poniżej dzisiejszy setup na longa po 50 już byłbym po tp1 na 80, którego nie wziąłem ;/ Nie wspomnę już o tym, że wczoraj miałem oczekujące long jeszcze jedna pozycja po 1.0505 i też nie weszło :( minęło o 2 pipsy :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
misiek_doopa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: misiek_doopa »

Wa$$kII pisze:czy ktoś trzyma longa na Uchf?

Ykee trejdów jest dużo i nie ma się co przejmować, że minie Cię jakiś jest ich naprawdę dużo. Poniżej dzisiejszy setup na longa po 50 już byłbym po tp1 na 80, którego nie wziąłem ;/ Nie wspomnę już o tym, że wczoraj miałem oczekujące long jeszcze jedna pozycja po 1.0505 i też nie weszło :( minęło o 2 pipsy :(
Miałem Long'a od wczoraj, ale już nie mam bo ustawiłem TP na 1.0580 i rano zamknął mi MetaTrader.
Nie wiem jak się dalej zachowa, ma ktoś jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

misiek_doopa pisze:

Miałem Long'a od wczoraj, ale już nie mam bo ustawiłem TP na 1.0580 i rano zamknął mi MetaTrader.
Nie wiem jak się dalej zachowa, ma ktoś jakiś pomysł?
trzymam 20% normalnej pozycji i licze na nowy szczyt na wykresie dziennym. TP 1.1150-1.1 czyli około 500 pips. Jak złamie TL to Tp powinno być.
Yaaa man

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

1/3juz zamknięta kolejna w okolicach 38% fib 1.0657
ważne wsparcie może się stać istotnym oporem
reszta niech leci :D

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

kinder26 pisze:
1/3juz zamknięta kolejna w okolicach 38% fib 1.0657
ważne wsparcie może się stać istotnym oporem
reszta niech leci :D
ładnie :) <gratki> wygląda jak zdecydowana wygrana :)

Dodano po 3 minutach:
fx_killer pisze:
Cisnę od 1.0510 wzięte z buy limit. D1 jakieś "dzikie" dzisiaj. Chyba trzeba będzie poczekać do 13:30. Jeśli prognozy się potwierdzą $ powinien up. Chyba się trochę do tej godziny pobujamy. Dałem SL na 1.0540 i luzzzzzzz ...
moje podejście jest takie, że nie wiemy gdzie to poleci więc w miarę jak profituje ściągamy zysk ze stołu po co go oddawać ?

of widzę sell eurusd po 1.37 do @10 ważne jeszcze przez godzinę do1,5 h
Yaaa man

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

sell przesunięty na 1.371 ;) ważny godzinę

Dodano po 1 minutach:
fx_killer pisze:
Wa$$kII pisze:moje podejście jest takie, że nie wiemy gdzie to poleci więc w miarę jak profituje ściągamy zysk ze stołu po co go oddawać ?
Ja liczę na to, że nie "przewali" poprzedniej świeczki jednym ruchem jeśli ma być down. W takim przypadku przy następnej powinienem zdjąć ewentualnie wszystko z palucha na wyższym poziomie niż te 1.0540 przy nie pomyślnym obrocie sprawy.
łądnym potwierdzeniem będą dwie zamknięte świece dzienne sugerujące mocne kupno :D więc czekamy do weekendu
Yaaa man

Awatar użytkownika
c'mon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c'mon »

To teraz może L na Edku?
Addicted To Life

ironicman01
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ironicman01 »

Ja przygotowałem taki setup. Prosze o komentarze;)
Five Minutes To Learn and A Lifetime To Master

ODPOWIEDZ