to już off-top robię, ale żeby nie było to - powinienem napisać, że: sytuacja w której w pierwszym trejdzie łowię 30 pips, w drugim tracę na SL 15, potem nie wchodzę, bo czekam na potwierdzenie dla SELL (inna sprawa, że musiałem odejść na kilka godzin od kompa.) i dzięki temu umyka mi z 200pips wywołuje frustrację... itpWa$$kII pisze:potestuj zamykanie po części jak u góryYkee pisze:- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depa - więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji...c'mon pisze: Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
Także to nie tak, że nie zamykam, raczej często jest tak, że osiągam 40 i cofa do 20 to wtedy zamykam. Połowa chociaż musi być, ale ostatnio żal mi było zamknąć na -5 pipsach, więc ostatecznie musiałem się zgodzić na zamknięcie przy prawie -300 pipsach

(jakby co po przeczytaniu - można skasować tego posta - jutro np po 12:00