c'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
Dzięki na info - ważne info dla mnie
biorę trade z SL w granicach 20-30 pips jest to 2% depo
TP1 25-35 pips przy long termach około 50-80 pips, jest zamykane 60-70% pozycji
TP2 60-80 pips przy dłuższych zagraniach i szybkich runnuuch jest to150-200 pips (10-20% pozycji)
TP3 otwarte zarządznie SL'em max 400-500 pips
nie wiem do końca czy o to chodzi??
Dodano po 7 minutach:
kinder26 pisze:Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer
Jakich scenariuszy się spodziewacie na AUDUSD
Pierwszy opór na 9330 - kilka odbić w przeszłości, drugi 9400
Lepiej na 9330 i szeroki SL czy może dwa zlecenia oczekujące w okolicach 9330 i 9400 z wąskim SL
Dopiero się uczę ale bardzo możliwe złamanie 9330
ja zagram sella po około 0920-25 z małym sl'em max 20 pips. chyba, że wcześniej narysuje się coś ciekawego
Dodano po 3 minutach:
c'mon pisze:No tak ale nie znalazłem (bo szczególnie nie szukałem), czy otwierać pozycje np 0,1 lota na każde zdeponowane 4 tys PLN czy raczej więcej? Jakie stosujecie strategie ? Czy zmienia się to w zależności od tego czy jest to moment wejścia wygenerowany na M15 czy H4?
otwierasz pozycję na max 1% jeśli zadajesz takie pytania

jeśli masz 5 000$ na koncie i chcesz zagrać na EUR/USD z SL'em 50 pips to dajesz 0,1 lota bo 0,1lotax50=50$ co jest równe 1% konta

jak SL 100 pips to pozycja 0,05 lota czyli 5 000 unitów
Dodano po 2 minutach:
Ykee pisze:c'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depa

- więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji...

potestuj zamykanie po części jak u góry