Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

c'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depa :D - więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji... :D
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
c'mon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c'mon »

No tak ale nie znalazłem (bo szczególnie nie szukałem), czy otwierać pozycje np 0,1 lota na każde zdeponowane 4 tys PLN czy raczej więcej? Jakie stosujecie strategie ? Czy zmienia się to w zależności od tego czy jest to moment wejścia wygenerowany na M15 czy H4?
Addicted To Life

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer
Jakich scenariuszy się spodziewacie na AUDUSD

Pierwszy opór na 9330 - kilka odbić w przeszłości, drugi 9400

Lepiej na 9330 i szeroki SL czy może dwa zlecenia oczekujące w okolicach 9330 i 9400 z wąskim SL
Dopiero się uczę ale bardzo możliwe złamanie 9330
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ironicman01
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ironicman01 »

misiek ciekawy jestem jak byś się czuł przy takim wolumenie na koncie real w chwili gdy rozłączyło Cie z platforma :lol: Granie bez stopa dodatkowo zwiększa ryzyko.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

c'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?

Dzięki na info - ważne info dla mnie
biorę trade z SL w granicach 20-30 pips jest to 2% depo

TP1 25-35 pips przy long termach około 50-80 pips, jest zamykane 60-70% pozycji
TP2 60-80 pips przy dłuższych zagraniach i szybkich runnuuch jest to150-200 pips (10-20% pozycji)
TP3 otwarte zarządznie SL'em max 400-500 pips

nie wiem do końca czy o to chodzi??

Dodano po 7 minutach:
kinder26 pisze:Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer

Pierwszy opór na 9330 - kilka odbić w przeszłości, drugi 9400

Lepiej na 9330 i szeroki SL czy może dwa zlecenia oczekujące w okolicach 9330 i 9400 z wąskim SL
Dopiero się uczę ale bardzo możliwe złamanie 9330
ja zagram sella po około 0920-25 z małym sl'em max 20 pips. chyba, że wcześniej narysuje się coś ciekawego :)

Dodano po 3 minutach:
c'mon pisze:No tak ale nie znalazłem (bo szczególnie nie szukałem), czy otwierać pozycje np 0,1 lota na każde zdeponowane 4 tys PLN czy raczej więcej? Jakie stosujecie strategie ? Czy zmienia się to w zależności od tego czy jest to moment wejścia wygenerowany na M15 czy H4?
otwierasz pozycję na max 1% jeśli zadajesz takie pytania :) jeśli masz 5 000$ na koncie i chcesz zagrać na EUR/USD z SL'em 50 pips to dajesz 0,1 lota bo 0,1lotax50=50$ co jest równe 1% konta :) jak SL 100 pips to pozycja 0,05 lota czyli 5 000 unitów

Dodano po 2 minutach:
Ykee pisze:
- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depa :D - więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji... :D

potestuj zamykanie po części jak u góry :)
Yaaa man

Awatar użytkownika
misiek_doopa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: misiek_doopa »

ironicman01 pisze:misiek ciekawy jestem jak byś się czuł przy takim wolumenie na koncie real w chwili gdy rozłączyło Cie z platforma :lol: Granie bez stopa dodatkowo zwiększa ryzyko.
Gram w realu na chwilę obecną od 0.1 do 0.5 Lot'a, bo jak grałem 2-3 Lot'ami to jak traciłem bolało strasznie :506: , a zwłaszcza moją żonę :< . Raz mnie dostawca internetu pozbawił łącza w trakcie "trajdu", ale mam zapasowy mobilny net :twisted: . SL raczej nie używam, gdyż cały czas jestem przy monitorze i staram się zamknąć zlecenia przed pójściem spać. No chyba, że szkoda zamykać to siedzę do póóóźnej nocy (mam ten komfort, że mogę 24/7 siedzieć i obserwować wykresy) :d . Poza tym sam zauważyłem, że konto demo ma niewiele wspólnego z graniem w realu. Sam bardzo dotkliwie to odczułem :oops: .

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

misiek_doopa pisze:
ironicman01 pisze:misiek ciekawy jestem jak byś się czuł przy takim wolumenie na koncie real w chwili gdy rozłączyło Cie z platforma :lol: Granie bez stopa dodatkowo zwiększa ryzyko.
Gram w realu na chwilę obecną od 0.1 do 0.5 Lot'a, bo jak grałem 2-3 Lot'ami to jak traciłem bolało strasznie :506: , a zwłaszcza moją żonę :< . Raz mnie dostawca internetu pozbawił łącza w trakcie "trajdu", ale mam zapasowy mobilny net :twisted: . SL raczej nie używam, gdyż cały czas jestem przy monitorze i staram się zamknąć zlecenia przed pójściem spać. No chyba, że szkoda zamykać to siedzę do póóóźnej nocy (mam ten komfort, że mogę 24/7 siedzieć i obserwować wykresy) :d . Poza tym sam zauważyłem, że konto demo ma niewiele wspólnego z graniem w realu. Sam bardzo dotkliwie to odczułem :oops: .
Jak grałem na skalpie to dawałem chociaż hard stopa :) czasem może być tak, że broker padnie i bieda :( albo zamkną handel jak będzie jakaś klęska. Daj SL nawet na 50 pips i jest dużo bezpieczniej. Ale to tylko moje zdanie ;)
Yaaa man

Awatar użytkownika
misiek_doopa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: misiek_doopa »

Wa$$kII pisze: ... czasem może być tak, że broker padnie i bieda :( albo zamkną handel jak będzie jakaś klęska ...
Szczerze powiem, że gram od kilku miesięcy. Dlatego jestem ciekaw czy takie historie zdarzają się i jak często :?: Jak długo awaria może trwać :?: Ja jeszcze się z tym nie spotkałem :shock: .

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

kinder26 pisze:Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer

Ja dałem tutaj sell na próbę. Zobaczymy jak się rozwinie. Niezbyt duży wolumen i ciasny SL więc można było zaryzykować. Para ta nie popłynie wcześniej niż SP500 i tutaj jest ryzyko, bo SP500 jest pompowany jak balonik i nie wiadomo jak długo wytrzyma zanim zrobi buum. Po drodze jest z pewnością kilka miejsc gdzie można próbować wejść z krótką pozycją, z małym SLem i odpowiednio dużym TP. Zamykanie części pozycji na plusie zbliżonym do wielkości SL też jest dobrym rozwiązaniem, żeby nie tracić jeśli nie wstrzelimy się w ten właściwy moment.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

misiek_doopa pisze:
Wa$$kII pisze: ... czasem może być tak, że broker padnie i bieda :( albo zamkną handel jak będzie jakaś klęska ...
Szczerze powiem, że gram od kilku miesięcy. Dlatego jestem ciekaw czy takie historie zdarzają się i jak często :?: Jak długo awaria może trwać :?: Ja jeszcze się z tym nie spotkałem :shock: .
nie zdarzają się często, ale jak sie zdarzy to boli ;/ a po co ma boleć. Zawsze są jakieś przemówienia, kataklizmy zamachy, naprawdę mogą Cię ostro przewieźć.
Yaaa man

ODPOWIEDZ