- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depac'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
More practice, more luck!
-
kinder26
Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer
Jakich scenariuszy się spodziewacie na AUDUSD
Pierwszy opór na 9330 - kilka odbić w przeszłości, drugi 9400
Lepiej na 9330 i szeroki SL czy może dwa zlecenia oczekujące w okolicach 9330 i 9400 z wąskim SL
Dopiero się uczę ale bardzo możliwe złamanie 9330
Lepiej na 9330 i szeroki SL czy może dwa zlecenia oczekujące w okolicach 9330 i 9400 z wąskim SL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ironicman01
- Stały bywalec

biorę trade z SL w granicach 20-30 pips jest to 2% depoc'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?
Dzięki na info - ważne info dla mnie
TP1 25-35 pips przy long termach około 50-80 pips, jest zamykane 60-70% pozycji
TP2 60-80 pips przy dłuższych zagraniach i szybkich runnuuch jest to150-200 pips (10-20% pozycji)
TP3 otwarte zarządznie SL'em max 400-500 pips
nie wiem do końca czy o to chodzi??
Dodano po 7 minutach:
ja zagram sella po około 0920-25 z małym sl'em max 20 pips. chyba, że wcześniej narysuje się coś ciekawegokinder26 pisze:Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer
Dodano po 3 minutach:
otwierasz pozycję na max 1% jeśli zadajesz takie pytaniac'mon pisze:No tak ale nie znalazłem (bo szczególnie nie szukałem), czy otwierać pozycje np 0,1 lota na każde zdeponowane 4 tys PLN czy raczej więcej? Jakie stosujecie strategie ? Czy zmienia się to w zależności od tego czy jest to moment wejścia wygenerowany na M15 czy H4?
Dodano po 2 minutach:
Ykee pisze:- u mnie nie ma się czym chwalić, w tej chwili jestem tuż przed zamknięciem depac'mon pisze:Wa$$kll i Ykee jak mówicie o ilości pipsów to tak naprawdę jest to zysk na pozycji, której zabezpieczenie jaki miało % w stosunku do ogólnego depo?- więc sytuacja, w której najpierw łowię 30p, potem SL zabiera mi 15, a potem ucieka mi ze 200p, wywołuje frustrację i utrwala lęk przed zawarciem transakcji...
potestuj zamykanie po części jak u góry
Yaaa man
- misiek_doopa
- Bywalec

Gram w realu na chwilę obecną od 0.1 do 0.5 Lot'a, bo jak grałem 2-3 Lot'ami to jak traciłem bolało strasznieironicman01 pisze:misiek ciekawy jestem jak byś się czuł przy takim wolumenie na koncie real w chwili gdy rozłączyło Cie z platformaGranie bez stopa dodatkowo zwiększa ryzyko.
Jak grałem na skalpie to dawałem chociaż hard stopamisiek_doopa pisze:Gram w realu na chwilę obecną od 0.1 do 0.5 Lot'a, bo jak grałem 2-3 Lot'ami to jak traciłem bolało strasznieironicman01 pisze:misiek ciekawy jestem jak byś się czuł przy takim wolumenie na koncie real w chwili gdy rozłączyło Cie z platformaGranie bez stopa dodatkowo zwiększa ryzyko.
, a zwłaszcza moją żonę
. Raz mnie dostawca internetu pozbawił łącza w trakcie "trajdu", ale mam zapasowy mobilny net
. SL raczej nie używam, gdyż cały czas jestem przy monitorze i staram się zamknąć zlecenia przed pójściem spać. No chyba, że szkoda zamykać to siedzę do póóóźnej nocy (mam ten komfort, że mogę 24/7 siedzieć i obserwować wykresy)
. Poza tym sam zauważyłem, że konto demo ma niewiele wspólnego z graniem w realu. Sam bardzo dotkliwie to odczułem
.
Yaaa man
- misiek_doopa
- Bywalec

kinder26 pisze:Pytanie do wszystkich a w szczególności bardziej doświadczonych wasskll, fxlamer
Ja dałem tutaj sell na próbę. Zobaczymy jak się rozwinie. Niezbyt duży wolumen i ciasny SL więc można było zaryzykować. Para ta nie popłynie wcześniej niż SP500 i tutaj jest ryzyko, bo SP500 jest pompowany jak balonik i nie wiadomo jak długo wytrzyma zanim zrobi buum. Po drodze jest z pewnością kilka miejsc gdzie można próbować wejść z krótką pozycją, z małym SLem i odpowiednio dużym TP. Zamykanie części pozycji na plusie zbliżonym do wielkości SL też jest dobrym rozwiązaniem, żeby nie tracić jeśli nie wstrzelimy się w ten właściwy moment.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie zdarzają się często, ale jak sie zdarzy to boli ;/ a po co ma boleć. Zawsze są jakieś przemówienia, kataklizmy zamachy, naprawdę mogą Cię ostro przewieźć.misiek_doopa pisze:Szczerze powiem, że gram od kilku miesięcy. Dlatego jestem ciekaw czy takie historie zdarzają się i jak częstoWa$$kII pisze: ... czasem może być tak, że broker padnie i biedaalbo zamkną handel jak będzie jakaś klęska ...
Jak długo awaria może trwać
Ja jeszcze się z tym nie spotkałem
.
Yaaa man