Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Wa$$kII pisze: widzę że sporo gracie
Niestety, jak mam kilka dni wolnego to szaleję, czasami szukam gry na siłę (wiem, wiem, to niedozwolone :) ) ale później obowiązki i znów kilka dni poza wykresami, a muszę przyznać, że fx jest jak nałóg, można porzucić ale tylko na chwilę........
Mam nadzieję wkrótce zasiąść przed wykresami porządnie i podleczyć mocno zaniedbane konto :mrgreen:
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

ciekawe wideo o graniu breakouts. tylko 8 minut

http://www.youtube.com/watch?v=6YZ4ORz- ... re=related

Lance Beggs -

zna ktos tego faceta ? jest na Fx Street. jego strona wyglada ciekawie i sporo wiadomosci. wlasnie ja przegladam.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Vanguard pisze:ciekawe wideo o graniu breakouts. tylko 8 minut

http://www.youtube.com/watch?v=6YZ4ORz- ... re=related

Lance Beggs -

zna ktos tego faceta ? jest na Fx Street. jego strona wyglada ciekawie i sporo wiadomosci. wlasnie ja przegladam.
poczytaj na stronie NBT jak grać na ten breakout :) tam się nie gra na sam break out tylko zajmuje pozycje wczesniej na podjezdzie up wtedy kiedy masz juz +50 pips SL na 0 jesli wybije to bedzie XXX pips jesli nie to 0 :)

filmik dobry na Youtubie ;)

na NBT gramy podobnie jak na 6 minucie filmu :D

short aud

zbliża się long u CHF'a
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

ciekawe wideo o graniu breakouts. tylko 8 minut
hmm, takie podejście do grania na przebicia ma swoje dobre i złe strony, bez szerszego spojrzenia na ważne s/r i pozostałe aspekty wykresu to raczej ryzykowne. W sumie nie ma w tym nic złego ale dla purystów PA to tylko wycinek części strategii. Przypomina mi to Range Breakout, które jest jakby uproszczeniem tego co stosujemy tutaj.
Przykład jaki podał w tym filmie jest akurat zaprzeczeniem tego co działo się z funtem w ostatnich dwóch dniach i nie było to tak jak na jego obrazku.
W sumie porównując strategię z filmu ze strategią z tego wątku, to raczej wyprzedzamy wejścia przewidując momenty reakcji ceny na ważne poziomy niż gramy na przebicia, więc ten post powinien znaleźć się w wątku Range Breakout
:mrgreen:

PS. No i Wąski znów mnie uprzedził .....
Bedzie dobrze, luz......
=================

arbajoma
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: arbajoma »

Witam Wa$$kll

mogłbyś odświeżyć twój setup na longa CHF'a
Jaki SL jest sensowny na tej parze?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

arbajoma pisze:Witam Wa$$kll

mogłbyś odświeżyć twój setup na longa CHF'a
Jaki SL jest sensowny na tej parze?
przeżuć kilka stron wstecz ;) postaraj się kupić jak najbliżej 1.05 Sl poniżej 1.0490 to moja strategia dla tej pary:)
Yaaa man

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Dzisiaj z całego ruchu wycisnąłem oszałamiające 15 pipsów...
Pierwsze wejście tam gdzie pierwsze kółko na rys. wyjście w granicach powyżej 1.5. Drugie wejście tam gdzie drugie kółko, bo wydawało mi się, miałem nadzieję, że wejście w górę to tylko korekta, bo właściwy ruch to dół. Szczególnie po dzisiejszym poranku nabrałem takiego przekonania. Dół kanału był trochę dalej, więc dlaczego? Nie ma to znaczenia. Nie wszedłem w longa, bo cały czas widziałem opory i bałem się że jak tylko wejdę, to cena zawróci, a tymczasem... :)
Skąd wiecie że jeszcze nie czas np na ruch zgodny z trendem z H4, albo kiedy (na jakim poziomie zakończy się ruch w górę, czy w dół... cholerka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

ironicman01
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ironicman01 »

Apropo bejkałtów to miałem dobre wejście na USDCAD (na powrocie).
Ktoś ma pomysł gdzie to się zatrzyma?? :lol:
Jeszcze ze 100pips na pewno warto poczekać

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

ironicman01 pisze:Apropo bejkałtów to miałem dobre wejście na USDCAD (na powrocie).
Ktoś ma pomysł gdzie to się zatrzyma?? :lol:
Jeszcze ze 100pips na pewno warto poczekać

jak poniżej tam są widziane poziomy wsparcia :) jak zaczną tam ostro kupować to będę chciał wejść na korekcie w longa

mam longa uchf wejście spóźnione ale prezentuję je by pokazać formację nad i pod na wykresie m1 :) tylko jako potwierdzenie jeśli chcą mnie minąć ;/ zagrałem połową stawki. W załączniku obrazek z wyjaśnieniem dlaczego wszedłem trochę wcześniej. TP1 na 1.057
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Wa$$kII pisze: P.S. widzę że sporo gracie :D każdy tu ładuje po kilka pozycji dziennie ;)
codziennie od 7.30 rano do wieczora... ;)

Ska na gj zamnkieta +20 tylko, posluchalem sie wasskll ;) przed pojscie spac ustawilem sell limit na eurgbp 0.9055, weszlo o 6rano.. retest linii trendu h4 i opor.. wejscie zaznaczylem strzalka

ciekawa sytuacja na gj, przebicie linii trendu, i jestesmy na oporze:

Obrazek

mozna by sprobowac kupic na 138.00, sl w okolicach 137.10

ODPOWIEDZ