Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

No , w sumie to zapomniałem o 95% traderów :D
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Ok , trochę za wcześnie wlazłem według mnie , ale jest już na BełE więc free trade . Jeśli kabel przebije 5132 to będę klaskał jeśli walnie w BE to nie będę :D Ogólnie to jakbym miał jaja jak na demie ... Jakby ciocia miała wonsy ... :D no nie mogę , zajmę pozycje i głupawka mi się włącza , co tam każdy musi sobie jakoś radzić ze stresem :D
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Miażdżysz suty kabel , miażdżysz suty

edit: taaa ale jeszcze zamknij się poniżej

edit2: zamknięte na +10 , czekam na korektę . Zaznaczam że dostałem podpowiedź , nie przypisuje sobie zasług :D

edit3: koniec na dziś , za jakiś czas zrobie podsumowanie tygodnia Na realu , demie i w psychice . No to HEJ/huj interpretacja według uznania !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Poniedziałek jedna transakcja , 20 pipsów . Patrząc na to z perspektywy czasu , według systemu wejście było 20 pipsów wcześniej .

Czwartek wejście zgodne z NLA , 8 pipsów . Wejście ZL 17 pipsów . Trochę za ostrożnie , kilka pipsów za późno . Wyjście 30 pipsów od końca ruchu .

Piątek wejście z m5 (zazwyczaj używam m15) 10 pipsów , zamknięte z powodów wymienionych w poście wyżej .

Wtorek i środa mi po chamsku odpadły :/
Wynik za trzy dni grania : 55 pipsów .

Demo 148 pipsów , 4 dni grania .

Psychika , różnica między poniedziałkiem a piątkiem jest taka że w tej chwili czekanie na wejście i lampienie się w wykresy , planowanie , układanie scenariuszy to czysta przyjemność i mówię to tak szczerze jak tylko potrafię .

Do poniedziałku !
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Witam :D http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 Marcin założył fajny temat . Doświadczeni podjęli dyskusję więc jak najbardziej polecam . Kilka tygodni temu powiedziałbym "co oni pieprzą" poważnie i podejrzewam że każdy świeży przyjmie postawę buntownika . A trzeba przyznać się do swojej słabości i zacząć z czystą kartką , z pokorą .

Myślę że to co miałem zmienić w mojej postawie zmieniłem , to co miało zostać napisane , napisałem . Z jednej strony trochę mi wstyd bo głupot trochę poszło w świat , ale dla tego czego się nauczyłem było warto . To nie koniec dziennika , będę tu zamieszczał od czasu do czasu co i jak ze mną się dzieje , chce się skupić maksymalnie na grze . Do zobaczyska ...
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Bardzo się cieszę z twoich postępów, jak sam się przekonałeś najważniejsza jest psychika i MM, kto tego nie zrozumie nie ma czego szukać na Forex.
I jak się przekonasz ten mój temat zniknie zapomniany za pewien czas. Za to będzie nadal wysyp tematów typu: zarobiłem 1000000% procent w tydzień.

dzikus pisze:Z jednej strony trochę mi wstyd bo głupot trochę poszło w świat , ale dla tego czego się nauczyłem było warto .
Nie ma się czego wstydzić, jeśli to tylko pomoże w swoim doskonaleniu to bardzo dobrze.

A tak nawiasem to namawiam cię do dalszego regularnego prowadzenia dziennika, bo to może ci bardzo pomóc.

pozdrawiam Marcin. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

klonmarcin pisze: A tak nawiasem to namawiam cię do dalszego regularnego prowadzenia dziennika, bo to może ci bardzo pomóc.
:D

Zerżnąłem linka z tematu o Zero Line . Mam nadzieje że się nikt nie pogniewa :P

http://transcripts.fxstreet.com/2008/01 ... ow-ri.html

Polecam wszystkim. Koleś rządzi . Nie ma tych ładnych , niezbędnych , wcale nie mylących wskaźników ale jakoś to działa ... ciekawe czemu ?? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Dzisiaj bez pozycji . Przykleiłem się do GU i skupiam się na nim maksymalnie .
Zauważyłem jedną rzecz . Jak wcześniej zbyt chętnie zajmowałem pozycję , to teraz jestem za bardzo ostrożny , widzę wejście , widzę profit i patrze jak leci ... beze mnie . Pomysł Marcina z jego wątku o założeniu drugiego konta do agresywnego grania się nasuwa . Ale dopiero jak zasłużę :D

PS. Forex bez stresu to dopiero zabawa . Jak sex bez kondona
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

dzikus pisze:Pomysł Marcina z jego wątku o założeniu drugiego konta do agresywnego grania się nasuwa . Ale dopiero jak zasłużę Very Happy
Myślę, że wielu tak robi, wtedy mamy stosunkowo małe ryzyko (gra na "normalnym koncie" ) i szansę na duże zyski (gra na koncie "eksperymentalnym")

Na to drugie wpłacamy mały procent pierwszego i nawet jak stracimy to nie będzie to wielka strata, a mamy szansę na dużo :D

Ale to pod warunkiem, że potrafimy cokolwiek ugrać :D

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

Myślałem nad MM przy takim hard core - konto . W normalnym mam teoretycznie 5%(nadal odrabiam kasę po MC więc microlot przy obecnym acc to spory risk ) Przy eksperymentalnym koncie bardziej skupiałbym się na agresywnym graniu niż na MM , i pewnie więcej niż 5 % bym nie sadził na transakcje . Ale to jeszcze nie czas . Muszę najpierw się wygrzebać i podbić trochę do góry , co jak wierze jest kwestią czasu . Jakiego ? HGW

Edti: Pomyślałem nad zakładaniem drugiego konta na przyszłość . Zamiast mieć konto do agresywnych częstych zagrań lepiej nauczyć się tak grać żeby te agresywne częste zagrania były przemyślane wtedy takie konto jest zbędne . Jeśli miałbym zakładać konto to do skalpu . Tak żeby nie przeszkadzało mi w głównym . Olśniło mnie ostatnio myśląc o NLA . I jakbym miał zakładać drugie konto to właśnie do NLA , ryzyko 5% . Zanim odrobię efekty swojej głupoty z przed czasu ery zarządzania sobą i dorobię się kilku PLNów żeby część wrzucić na micro konto do skalpu , NLA będę męczył na demo . I tak jak czekam na wejścia to się nudzę :D

Do jutra !
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

No to mnie kabel wykablował :/ bez pozycji . Na siłę nie będę wchodził , czeekam...

Przestrzegam wszystkich nudzących się przed demem , cokolwiek bym nie ugrał/stracił przekłada się na negatywne emocje w realu . Już lepiej założyć dzienniczek treningowy i pisać co i jak bym zrobił i jak by wyszło . Tak też zrobiłem . Ciekawe czy EJdżej wypieprzy w kosmos dzisiaj ? Ciekawe czy Kabel zrobi PB do 1.5268 ? Wziąć się za siebie muszę bo robię wszystko i nic . Burdel dookoła tylko ekran w laptopie czysty :/
Price Action

ODPOWIEDZ