Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Stopień ryzykowanego kapitału nie pozwala mi na dość długie trzymanie pozycji. Szkoda że nie zamykałem wczoraj jak była okazja +50 jakoś. Finisz na +29. Zamknąłem i olałem. Dziś rano szykowanie pod L na kablu... ale brak korekty i brak wejścia. +70 koło nosa przeszło;/ cóż. Czekam ze 2-3 h na zagranie będę kombinował z L pod 2gą górkę :)

Dodano po 2 minutach:

Widać że goni gdzieś już na ostatnich oparach wg mnie. Eju stoi i czeka na kabla coś czuję

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

Shadi pisze:Dziś rano szykowanie pod L na kablu... ale brak korekty i brak wejścia. +70
Chyba nie patrzeliśmy na te same GU :) u mnie była korekta .I na EU i na GU.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Dla mnie nie było. Cóż mogę powiedzieć... cienki jestem :D

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Shadi pisze:Dla mnie nie było. Cóż mogę powiedzieć... cienki jestem
Może nie cienki a jesteś po prostu ostrożny.Twoje MM nie pozwoliło wejść w transakcje i tak wyszło.Ja miałem tak wczoraj.Ale jak sam widzisz codziennie GU i EU daje szanse przynajmniej na 50 pipsów.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Pozostała część L na GU zamknięte na starej ZL z 4H, czuję się usatysfakcjonowany ;)

Obrazek
The irresistible force met the immovable object

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

ALTEC pisze:
Shadi pisze:Dla mnie nie było. Cóż mogę powiedzieć... cienki jestem
Może nie cienki a jesteś po prostu ostrożny.Twoje MM nie pozwoliło wejść w transakcje i tak wyszło.Ja miałem tak wczoraj.Ale jak sam widzisz codziennie GU i EU daje szanse przynajmniej na 50 pipsów.
Najgorszym jest dla mnie że siedząc przed wykresem - szukając ruchów - zauważyłem że potrafię bardzo dużo na prawdę dużo ruchów wychwycić w każdą stronę.. góra 30 dół 25 góra 40... jednak z tego nie korzystam... < nie potrafię się jeszcze - po dość długim stosowaniu zl - przemóc aby sadzić zlecenia tu gdzie uważam za ok ... dużo pracy przede mną. Nie z systemem. Ze mną. Jednak na razie nie wiem jak :) więc szukam tych wejść asekuracyjnych.

Ogólnie jestem zadowolony z tego. W zasadzie jeszcze przed znajomością ZL stosowałem ZL a nie wiedziałem czemu :D skutek różny - chciałem mieć skuteczność 100 % po 100 pips i 10-30 pips sl na każde wejście...:D wiadomo jak to się kończy. Może dojdzie do mnie w końcu że mogę grać jak ES - bo "czuję" to, ale kiedy ? :)

Na razie 5% transakcja i wejścia aka dragonowskie.

Dlaczego nie wszedłem - szykowanie było pod breakout - ale DT (double top) i momentum spadkowe powstrzymało mnie. Zauważyłem momentum wzrostowe na wsparciu i czekałem na głębszą cofkę.... aby postawić buystop.

Nie wyszło:) jednak dziś chyba z S jeszcze pokombinuję

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Shadi pisze:Najgorszym jest dla mnie że siedząc przed wykresem - szukając ruchów - zauważyłem że potrafię bardzo dużo na prawdę dużo ruchów wychwycić w każdą stronę.. góra 30 dół 25 góra 40... jednak z tego nie korzystam... < nie potrafię się jeszcze - po dość długim stosowaniu zl - przemóc aby sadzić zlecenia tu gdzie uważam za ok ... dużo pracy przede mną. Nie z systemem. Ze mną. Jednak na razie nie wiem jak więc szukam tych wejść asekuracyjnych.
Wszyscy chyba tak mają Shadi.
Ja mam np. bardzo duży opór psychiczny przed kolejnym wejściem jak już zrobię swój plan dzienny. Widzę okazję, ale nie wchodzę. Potem się okazuje, że byłoby kilkadziesiąt pipsów "nadplanowe" ... Może luz przyjdzie z czasem ...

HEX odkąd zmienił nick na ALTEC zgrywa ważniaka i wielkiego guru, ale jak sobie przypomnę jego posty jak pisał, że po otwarciu pozycji w realu musiał iść zwymiotować, to mi się do teraz śmiać chce ... :lol:
A też się chyba w końcu wyleczył - zresztą nie wiem, może trejduje z miską obok ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Shadi pisze:Nie wyszłoSmile jednak dziś chyba z S jeszcze pokombinuję
Ja bym uważał z tymi shortami zobacz ile czasu tworzyła sie poprzednia górka.

Dodano po 2 minutach:
Mike_Scofield pisze:HEX odkąd zmienił nick na ALTEC zgrywa ważniaka
Nie jestem HEX-em i nie zgrywam ważniaka po prostu moja skuteczność jest niebywale wyższa niż twoja,Sam sobie odpowiedz dlaczego.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Prosty przykład Mike - nie biorę tego z kosmosu a z tego że nie zagrałem a chciałem :)

~100 pips bokiem przeszło

http://i44.tinypic.com/x4opvp.gif

nie zagrałem tego.

Wczoraj też w rozmowie na GG powiedziałem że 5025 po korekcie L... i co się stało potem ? widzimy do teraz :D

Jak tylko przegryzę jakoś te moje opory to zacznie się poważniejsza gra - przyjemniejsza wręcz bym powiedział

Dodano po 1 minutach:
ALTEC pisze:
Shadi pisze:Nie wyszłoSmile jednak dziś chyba z S jeszcze pokombinuję
Ja bym uważał z tymi shortami zobacz ile czasu tworzyła sie poprzednia górka.
nie ma momentum pokazującego kierunek nie ma wejścia :) ot co :) może za 2-3 h może po 16

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

ALTEC pisze:Nie jestem HEX-em
Poprosiłem moderatora, żeby to sprawdził.
ALTEC pisze:po prostu moja skuteczność jest niebywale wyższa niż twoja
A skąd wiesz?

Dodano po 3 minutach:
Shadi pisze:Prosty przykład Mike - nie biorę tego z kosmosu a z tego że nie zagrałem a chciałem
Ja też tak mam Shadi, więc doskonale Cię rozumiem ...
Dlatego ja jak mam zrobiony plan dzienny, to nie żałuję, że nie zrobiłem więcej, to nie ma sensu ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ