Alpari Polska

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
30
27%
Poza paroma minusami są ok
18
16%
Przeciętny
28
25%
Mają wiele wad
12
11%
Stanowczo odradzam
24
21%

Liczba głosów: 112

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

DamadaR pisze:a co za nowe konta wprowadzili? jakiś classic.ndd.mt4 i pro.ecn.mt4?
Faktycznie, trochę się pozmieniało:
http://www.alpari-forex.com/en/cnews/34428.html

Wygląda na to, że classic.ndd.mt4, to konto NDD/STP, na którym platformą transakcyjną jest MT4. Natomiast pro.ecn.mt4 powinno być kontem ECN połączonym z Currenex, czyli to samo co było do tej pory na Direct i Direct Pro, tyle że też na MT4.

Wynika z tego, że nie będzie już można zakładać nowych kont z platformą transakcyjną Alpari Direct, zostanie za to nadal ta internetowa platforma Direct Pro. Ja mam konto classic.direct (z platformą Alpari Direct), czyli te, które zostało zlikwidowane, ale z tego co rozumiem nadal będę mógł na nim grać.

Przy zakładaniu nowych kont radziłbym zapoznać się dobrze z warunkami, bo różnią się trochę od tych, które były na dotychczasowych kontach Direct i Direct Pro. Konto classic.ndd.mt4 jest właściwie odpowiednikiem dawnego classic.direct, przy czym minimalny depozyt jest 2 razy niższy, ale za to z tego co widzę minimalną jednostką, o którą można zmieniać wielkość pozycji jest 0,1 lota. W classic.direct co prawda też nie mogę otworzyć pozycji poniżej 10 000 jednostek waluty bazowej (czyli 0,1 lota), ale za to powyżej tej kwoty mogę sobie wpisać dosłownie co chcę (np. 57 680) i transakcja zostanie zrealizowana, co zapewnia dużą elastyczność. Konta pro.ecn.mt4 mają dość niski depozyt minimalny, ale minimalna pozycja jaką można otworzyć to aż 3 loty. Takie informacje są na stronie Alpari, więc myślę, że aktualne.

Tak swoją drogą ciekawa sprawa z tym wprowadzeniem MT4. Była mowa wcześniej, że będą konta ECN z MT5, gdy już zostanie wprowadzony. Jednak jego wprowadzenie się opóźnia, pojawiły się informacje o tym, że są w nim jakieś błędy. Jeśli MT5 miałby być niedługo wprowadzony, to wydaje mi się, że Alpari nie fatygowałoby się z wprowadzaniem nowych kont z MT4. Dodatkowo jeszcze przykład z innego podwórka: Dukascopy pracuje nad wprowadzeniem MT4, mimo że teoretycznie już za chwilę ma wchodzić MT5 - więc teoretycznie też nie powinno im się opłacać pracować nad MT4, skoro miałby zostać szybko wyparty przez MT5. Czyżby oznaczało to, że z MT5 faktycznie są jakieś poważne problemy i era MT4 jednak nie skończy się tak prędko? Zapewne niektórych by to ucieszyło :)

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

Ostatnio ja się pytałem kiedy wprowadzą MT5 to nawet przykładowego terminu nie powiedzieli)

Może ktoś z alpari.pl tutaj się wypowie na temat nowych kont?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

FXfighter pisze:Czyżby oznaczało to, że z MT5 faktycznie są jakieś poważne problemy i era MT4 jednak nie skończy się tak prędko?
moim zdaniem zarówno Alpari jak i Dukas wprowadzają właśnie celowo MT4 , co wcale nie oznacza, że są jakieś problemy z MT5. Wiadomo, że po wprowadzeniu MT5 migracja do tej nowej platformy będzie dość powolna, bo trzeba przepisać wszystkie wskaźniki i EA (MT5 nie jest kompatybilne z MT4), co może trochę potrwać. Myślę więc, że na początku MT5 będzie jedynie taką ciekawostką, a migracja klientów z MT4 na MT5 potrwa co najmniej rok. A przecież w MT4 (wersja PRO) jest już gotowa i sprawdzona technologia podłączania do brokerów ECN/STP, więc po co korzystać z jakiejś niesprawdzonej nowości. Lepiej/bezpieczniej przynajmniej na początku oprzeć swoją ofertę na sprawdzonych rozwiązaniach jak MT4 PRO, które choć może nie są doskonałe to jednak działają.

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

Może nawet i dobrze, że tego MT5 jeszcze nie ma. Nie wiem czy on jest taki dobry.
EUR/USD vs DJIA

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

czy występjują jakieś ograniczenia na nowych kontach?(np. scalp)

Awatar użytkownika
Alpari Poland
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alpari Poland »

DamadaR pisze:czy występjują jakieś ograniczenia na nowych kontach?(np. scalp)
Żadnych ograniczeń do stylu gry nie ma. Czyli scalping is allowed :wink:

na kontach classic.ndd.mt4 i pro.ecn.mt4 zlecenia wchodzą natychmiastowo, brak rekwotów. Prowizja 3 USD za lotę.

http://www.alpari-forex.com/en/trader/

telefon +48 517 674 047

osoby które wcześniej założyli konta alpari.direct będą mogli nadal pracować na tej platformie.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Witam,
Mamy kolejnego sportowca, tym razem Alpari sponsoruje piłkarki klub Spartak Moskwa dodam, że jest to szanowany i ceniony klub ze stolicy.

http://www.alpari-forex.com/en/cnews/al ... k-sponsor/

Czy jesteśmy świadkami nowej mody na rynku, broker - sport?
Czy oficjalna strona brokera będzie po polsku, może ktoś wie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nowa promocja od alpari, +10% na każdy depozyt, ręką pomocy))

https://www.alpari-forex.com/en/live-ac ... helpbonus/

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

WoŁodia pisze:Czy jesteśmy świadkami nowej mody na rynku, broker - sport?
Najlepszy sposób promocji ...........

WoŁodia pisze:Czy oficjalna strona brokera będzie po polsku, może ktoś wie?
Byłoby fajnie, jakby była po polsku. Oficjalnie zgłaszam taką prośbę do alpari.
EUR/USD vs DJIA

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

ciekawe czy idą teraz do nich scalperzy z tymi nowymi kontami, bo wcześniej jakoś ich nie lubili a teraz probóją przyciągnąć, i ta promocja jest nie zła, że nie trzeba wykręcić jakiś astronomiczny obrót żeby wypłacić ten bonus)

a co do strony, też jestem za, albo chociażby tą polską zrobili normalnie...

ODPOWIEDZ