To pewnie dlategoALTEC pisze:Może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego wszystko na GU i EU chodziło dzisiaj jak w zegarku od H4 do H4 ?![]()
![]()
nienawidze zarabiać ;]
![]()
![]()
Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
To było tzw. momo for suckersShadi pisze:
Hm.. nie mogę się z Tobą zgodzić:
http://i41.tinypic.com/11r6n1i.gif
Zgodzisz się że zaznaczyłem dość niezły opór (najwyższy punkt w tamtym okresie - popatrz na cenę funta) ??
Co mamy dalej momentum > zatrzymanie ceny i nagły wystrzał ceny po czym już tylko loty pukujące do dołu. Zgodzisz się ?
Dla mnie to ostatnie momentum 4h to właśnie podpucha i fałszywe wybicie. Wiele osób puściło eLki... sporo dołączało się po drodze a potem to już tylko teksańska masakra piłą mechaniczną.
Celowo wybrałem ten wykres, to zagranie i ten TF.... no chyba że 4h to mało ? WG mnie dla przykładu wczoraj w nocy na kablu była też podpucha robiona po czym już tylko w dół. No ale to jest tylko moje zdanie
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 19:40 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.
na gj wystarczylo niecale ostatnie 2 godziny aby skosic niezla ilosc pipsow,
no to ja pokaze stratne wejscie, para usd/jpy , na wykresach opisalem co i jak, moze gdzies popelnilem blad a moze poprostu metoda zawiodla, poprosze o komentarze, co bylo nie tak
pozdrawiam
no to ja pokaze stratne wejscie, para usd/jpy , na wykresach opisalem co i jak, moze gdzies popelnilem blad a moze poprostu metoda zawiodla, poprosze o komentarze, co bylo nie tak
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
co do uj 4hj.gif taka analiza na szybko- zobacz jak dlugo czasu cena szła w dół do minimum (25 luty do 4 marzec)- a jak szybko szła w góre od minimum do tego samego punktu (4 do 5 marzec- ledwo jeden dzień!)
nie można rysować ZL i ślepo mieć ustawione zlecenia oczekujące. Trzeba patrzeć co się z ceną dzieje
nie można rysować ZL i ślepo mieć ustawione zlecenia oczekujące. Trzeba patrzeć co się z ceną dzieje
xmind pisze:co do uj 4hj.gif taka analiza na szybko- zobacz jak dlugo czasu cena szła w dół do minimum (25 luty do 4 marzec)- a jak szybko szła w góre od minimum do tego samego punktu (4 do 5 marzec- ledwo jeden dzień!)
a kto powiedzial ze to bylo zlecenie oczekujace? sory a co to ma do rzeczy przy tej metodzie jak szybko idzie cena? z tego co slyszalem to trzymamy sie momo i ew szukamy potwierdzen na nizszych interwalach, ta swieca z dlugim knotem byla dla mnie potwierdzeniem, dlatego weszlem, zl gram kilka miesiecy i nie jest to moja pierwsza wtopa ta metoda, zrobilem screeny bo ktos o tym mowil, nie jest to pierwsza wtopa i nie ostatnia, nie ma takiej metody ktora by konczyla wszystkie transakcje na plusie, czasem wszystko zrobimy tak jak trzeba a i tak wtopimy, poprostu metoda nie dziala w 100% nieomylnie, dlatego szukam wytlumaczenia czemu tutaj byla wtopa, czy zrobilem cos nie tak czy poprostu metoda zawiodla co oczywicie sie zdarza
pozdrawiam
- Mike_Scofield
- Pasjonat

więc w dziwny sposób szukasz tej odpowiedzi. Ja Ci powiedziałem jak ja to widze i tyle. A napisalem tak dlatego, że się pare razy przejechalem na dokładnie takiej samej sytuacji i to tylko moje osobiste spostrzeżenie.
a że system nie działa za każdym razem to chyba normalne i łatwo się tłumaczy błędy po fakcie:)
dlatego jak się nie zgadzasz z moją argumentacją to trudno. Jeśli Ci to poprawi nastrój- mogę Cie poklepać po plecach i powiedzieć "shit happens". Takiej odpowiedzi oczekiwałeś? bo po twojej odpowiedzi na moje wytłumaczenie tak właśnie można wnioskować.
to popatrz na rysunek w załączniku. Jakbyś tu postąpił??
Dalej się trzymasz tego, że jak narysujesz ZL to po prostu trzeba tam wejść bez patrzenia na wykres? Bo chyba w sytuacji ze screena jak chcesz grać koniecznie- to musisz coś wybrać
a że system nie działa za każdym razem to chyba normalne i łatwo się tłumaczy błędy po fakcie:)
dlatego jak się nie zgadzasz z moją argumentacją to trudno. Jeśli Ci to poprawi nastrój- mogę Cie poklepać po plecach i powiedzieć "shit happens". Takiej odpowiedzi oczekiwałeś? bo po twojej odpowiedzi na moje wytłumaczenie tak właśnie można wnioskować.
to popatrz na rysunek w załączniku. Jakbyś tu postąpił??
Dalej się trzymasz tego, że jak narysujesz ZL to po prostu trzeba tam wejść bez patrzenia na wykres? Bo chyba w sytuacji ze screena jak chcesz grać koniecznie- to musisz coś wybrać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mike... poszłem, wyszłem, zeszłem, weszłem... o ile od zawsze wydaje mi się to bez sensu o tyle jest to nagminnie używane przez Polaków tak więc prawdopodobnie taka "ewolucja" w naszym języku (czytać słowniku) niedługo nadejdzie. Tak więc nie wiem czy ten komentarz był aż tak potrzebny ;/Mike_Scofield pisze:wszedłemuzin2 pisze:weszlem