Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

ALTEC pisze:Może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego wszystko na GU i EU chodziło dzisiaj jak w zegarku od H4 do H4 ? :lol: :lol: :lol: nienawidze zarabiać ;] 8) :lol:
To pewnie dlatego :)
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 14:43 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

ALTEC pisze:Może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego wszystko na GU i EU chodziło dzisiaj jak w zegarku od H4 do H4 ? :lol: :lol: :lol: nienawidze zarabiać ;] 8) :lol:
Pokaż pan lepiej wykres na tym H4 żeby inni też mogli kosiarki odpalić :)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Shadi pisze:
Hm.. nie mogę się z Tobą zgodzić:

http://i41.tinypic.com/11r6n1i.gif

Zgodzisz się że zaznaczyłem dość niezły opór (najwyższy punkt w tamtym okresie - popatrz na cenę funta) ??
Co mamy dalej momentum > zatrzymanie ceny i nagły wystrzał ceny po czym już tylko loty pukujące do dołu. Zgodzisz się ?
Dla mnie to ostatnie momentum 4h to właśnie podpucha i fałszywe wybicie. Wiele osób puściło eLki... sporo dołączało się po drodze a potem to już tylko teksańska masakra piłą mechaniczną.

Celowo wybrałem ten wykres, to zagranie i ten TF.... no chyba że 4h to mało ? WG mnie dla przykładu wczoraj w nocy na kablu była też podpucha robiona po czym już tylko w dół. No ale to jest tylko moje zdanie :)
To było tzw. momo for suckers :lol: Ale nawet biorąc Zl po tej momo można było się wyratować a nawet skubnąć parę pipsów. Używa ktoś TRO rat reversals jako wejścia po dotknięciu ZL (oczywiście wtedy gdy pojawia się taka możliwość ) ? No i pokażcie tez stratne wejscia żeby można było się uczyc na błędach. Bo narazie pachnie mi to propagandą sukcesu jak początkowo NLA...
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 19:40 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

na gj wystarczylo niecale ostatnie 2 godziny aby skosic niezla ilosc pipsow,

no to ja pokaze stratne wejscie, para usd/jpy , na wykresach opisalem co i jak, moze gdzies popelnilem blad a moze poprostu metoda zawiodla, poprosze o komentarze, co bylo nie tak

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

co do uj 4hj.gif taka analiza na szybko- zobacz jak dlugo czasu cena szła w dół do minimum (25 luty do 4 marzec)- a jak szybko szła w góre od minimum do tego samego punktu (4 do 5 marzec- ledwo jeden dzień!)

nie można rysować ZL i ślepo mieć ustawione zlecenia oczekujące. Trzeba patrzeć co się z ceną dzieje

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

xmind pisze:co do uj 4hj.gif taka analiza na szybko- zobacz jak dlugo czasu cena szła w dół do minimum (25 luty do 4 marzec)- a jak szybko szła w góre od minimum do tego samego punktu (4 do 5 marzec- ledwo jeden dzień!)

nie można rysować ZL i ślepo mieć ustawione zlecenia oczekujące. Trzeba patrzeć co się z ceną dzieje

a kto powiedzial ze to bylo zlecenie oczekujace? sory a co to ma do rzeczy przy tej metodzie jak szybko idzie cena? z tego co slyszalem to trzymamy sie momo i ew szukamy potwierdzen na nizszych interwalach, ta swieca z dlugim knotem byla dla mnie potwierdzeniem, dlatego weszlem, zl gram kilka miesiecy i nie jest to moja pierwsza wtopa ta metoda, zrobilem screeny bo ktos o tym mowil, nie jest to pierwsza wtopa i nie ostatnia, nie ma takiej metody ktora by konczyla wszystkie transakcje na plusie, czasem wszystko zrobimy tak jak trzeba a i tak wtopimy, poprostu metoda nie dziala w 100% nieomylnie, dlatego szukam wytlumaczenia czemu tutaj byla wtopa, czy zrobilem cos nie tak czy poprostu metoda zawiodla co oczywicie sie zdarza

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

uzin2 pisze:weszlem
wszedłem
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

więc w dziwny sposób szukasz tej odpowiedzi. Ja Ci powiedziałem jak ja to widze i tyle. A napisalem tak dlatego, że się pare razy przejechalem na dokładnie takiej samej sytuacji i to tylko moje osobiste spostrzeżenie.

a że system nie działa za każdym razem to chyba normalne i łatwo się tłumaczy błędy po fakcie:)

dlatego jak się nie zgadzasz z moją argumentacją to trudno. Jeśli Ci to poprawi nastrój- mogę Cie poklepać po plecach i powiedzieć "shit happens". Takiej odpowiedzi oczekiwałeś? bo po twojej odpowiedzi na moje wytłumaczenie tak właśnie można wnioskować.

to popatrz na rysunek w załączniku. Jakbyś tu postąpił??
Dalej się trzymasz tego, że jak narysujesz ZL to po prostu trzeba tam wejść bez patrzenia na wykres? Bo chyba w sytuacji ze screena jak chcesz grać koniecznie- to musisz coś wybrać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Mike_Scofield pisze:
uzin2 pisze:weszlem
wszedłem
Mike... poszłem, wyszłem, zeszłem, weszłem... o ile od zawsze wydaje mi się to bez sensu o tyle jest to nagminnie używane przez Polaków tak więc prawdopodobnie taka "ewolucja" w naszym języku (czytać słowniku) niedługo nadejdzie. Tak więc nie wiem czy ten komentarz był aż tak potrzebny ;/

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

xmind pisze:Jakbyś tu postąpił??
Jako Scalper wchodzę i tu i tu.Chyba ,że to wykres 5 minutowy

Dodano po 2 minutach:
Shadi pisze:Tak więc nie wiem czy ten komentarz był aż tak potrzebny ;/
Nie wolno przedrzeźniać Pana Prezydenta.

ODPOWIEDZ