to na jakiej podstawie określasz rr skoro nie znasz teoretycznego zasięgu ceny?saku82pl pisze:problem w tym ze nie umiem okreslac tp wciaz, wiec wchodze w pozycje z zalozeniem RR = min 2
Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Bardzo proszę. Z dziś:bigben pisze: To było tzw. momo for suckersAle nawet biorąc Zl po tej momo można było się wyratować a nawet skubnąć parę pipsów. Używa ktoś TRO rat reversals jako wejścia po dotknięciu ZL (oczywiście wtedy gdy pojawia się taka możliwość ) ? No i pokażcie tez stratne wejscia żeby można było się uczyc na błędach. Bo narazie pachnie mi to propagandą sukcesu jak początkowo NLA...
Momo od 9:00, wejście po utworzeniu cienia dolnego po xx48
wywaliło mnie w BEP przed chwilą. I oczywiście ruszyło w górę zaraz potem co dowodzi słuszności nieprzesuwania SL do BEP zwłaszcza w krótkim terminie

Co do rat reversal - bardzo dobra metoda na wejście w okolicach ZL, podobnie jak DFSR wcześniej. W gruncie rzeczy są ona bardzo podobne.
The irresistible force met the immovable object
hm.. albo o tym że wchodziłeś w longi po momo na wysokim poziomie cenowymquapi pisze: co dowodzi słuszności nieprzesuwania SL do BEP zwłaszcza w krótkim terminie

Jak teraz cena spadnie to co powiesz ? hm... dalej będziesz zły że wysadziło Cię na be ?

tez mi sie wydaje ze be jest kiepskim rozwiazaniem, lepiej by bylo zamiast stawiac BE poczekac do sytuacji gdy osigniemy +10 i wtedy zrealizowac wieksza czesc zysku, np. grajac 0,3 lota, wyjsc z 0,2 a 0,1 zostawic w grze,
ale to jest opcja chyba tylko dla tych co nie wiedza gdzie postawic TP
ale to jest opcja chyba tylko dla tych co nie wiedza gdzie postawic TP
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
W przypadku gdy następna świeca po momo nie wróci do ZL, MightyOne zaleca wejście w kierunku momo po wybiciu jej ekstremum,Shadi pisze:Tak, Gu dziwnie się zachował.
czyli w tym wypadku - dla M15 long@1,5010
z taką uwagą, że MO zaleca to dla dłuższych TF, jago ulubiony to 4H
ja osobiście tego nie zrobiłem, uparłem się na korektę i się jej nie doczekałem
pozdry wiosenne

The irresistible force met the immovable object