Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

saku82pl pisze:problem w tym ze nie umiem okreslac tp wciaz, wiec wchodze w pozycje z zalozeniem RR = min 2
to na jakiej podstawie określasz rr skoro nie znasz teoretycznego zasięgu ceny?

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

po prostu sl=10, tp=20, ktory poziom pierwszy dotknie cena, taki bedzie efekt transakcji
poza tym ta sa wciaz moje poczatki na fx wiec sie nie dziwcie niektorym rzeczom, w najblizszym czasie bede probowac wyznaczyc prawidlowe tp, zobaczymy jak wyjdzie

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Masakra Gu nie wytrzymało parcia na szkło,chciałem wejść w tego longa to było proste ale skubaniec nie wypełnił podstawowych założeń.Wystrzelił jak porąbany ;/zostało tylko EU

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Tak, Gu dziwnie się zachował. Jednak jakby na to popatrzeć z 2giej strony to nawet lepiej - ale do 14-15 - jeżeli moje przypuszczenia się sprawdzą - trzeba czekać na fajny trade

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Zobaczcie co się dzieje na EU na D1

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

bigben pisze: To było tzw. momo for suckers :lol: Ale nawet biorąc Zl po tej momo można było się wyratować a nawet skubnąć parę pipsów. Używa ktoś TRO rat reversals jako wejścia po dotknięciu ZL (oczywiście wtedy gdy pojawia się taka możliwość ) ? No i pokażcie tez stratne wejscia żeby można było się uczyc na błędach. Bo narazie pachnie mi to propagandą sukcesu jak początkowo NLA...
Bardzo proszę. Z dziś:
Momo od 9:00, wejście po utworzeniu cienia dolnego po xx48
wywaliło mnie w BEP przed chwilą. I oczywiście ruszyło w górę zaraz potem co dowodzi słuszności nieprzesuwania SL do BEP zwłaszcza w krótkim terminie

Obrazek

Co do rat reversal - bardzo dobra metoda na wejście w okolicach ZL, podobnie jak DFSR wcześniej. W gruncie rzeczy są ona bardzo podobne.
The irresistible force met the immovable object

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

quapi pisze: co dowodzi słuszności nieprzesuwania SL do BEP zwłaszcza w krótkim terminie
hm.. albo o tym że wchodziłeś w longi po momo na wysokim poziomie cenowym :) inaczej mówiąc źle że nie wziąłeś jakiegokolwiek zysku. Dla przykładu - Dragon dość szybko daje na be. Zresztą każdy ma swoją teorię :)
Jak teraz cena spadnie to co powiesz ? hm... dalej będziesz zły że wysadziło Cię na be ? :D Wejście dobre ale profit margin mały

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

tez mi sie wydaje ze be jest kiepskim rozwiazaniem, lepiej by bylo zamiast stawiac BE poczekac do sytuacji gdy osigniemy +10 i wtedy zrealizowac wieksza czesc zysku, np. grajac 0,3 lota, wyjsc z 0,2 a 0,1 zostawic w grze,
ale to jest opcja chyba tylko dla tych co nie wiedza gdzie postawic TP
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Shadi pisze:Tak, Gu dziwnie się zachował.
W przypadku gdy następna świeca po momo nie wróci do ZL, MightyOne zaleca wejście w kierunku momo po wybiciu jej ekstremum,
czyli w tym wypadku - dla M15 long@1,5010
z taką uwagą, że MO zaleca to dla dłuższych TF, jago ulubiony to 4H

ja osobiście tego nie zrobiłem, uparłem się na korektę i się jej nie doczekałem

pozdry wiosenne :)
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

SHADI:
to molgoby byc dobre wjesce w shorta wg ciebie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ