Sklepałem wnioski z ostatnich postów.
Teraz tylko czekać na poniedziałek , jestem dobrej myśli ale nie mówię HOP .
1.System – zespół sprawdzonych zasad , lub inaczej mapa z drogowskazami , bezpiecznie prowadzącymi do celu .
2.Dyscyplina – czyli trzymanie się planu / kontrola „kombinatorstwa” które zawsze kończy się spadkiem z urwiska .
3.Cierpliwość – za gówniarza rypaliśmy w gry na pegasusie

Często w gierkach były przeszkody których nie dało się pokonać z biegu , trzeba było poczekać na ruchomy most . Jak się szło na pałę to mogło się czasem udać ale w większości był to Game Over

Cierpliwi przechodzili na następne i następne poziomy . Niecierpliwi gineli . Trzeba CZEKAĆ na odpowiedni moment i tyle .
4.Zarządzanie emocjami
- Porównuj zawsze siebie z sobą samym .
- Brak wytyczenia bardzo sztywnych ram i nieporównywanie się do tych co robią to od x lat powoduje o wiele mniejsze ciśnienie i wpływa BARDZO pozytywnie na "pokonanie" emocji w tradingu.
- Zmieniajmy rzeczy które możemy zmienić (np. dyscyplinę) a przestańmy się koncentrować na rzeczach na które nie mamy wpływu (dalszy ruch ceny )
- Mój dzisiejszy target to wejście zgodne z systemem
- Straty należy traktować jak coś normalnego, jeśli wchodzisz zgodnie z systemem to niemogłeś przewidzieć straty, ale zrobiłeś wszystko co można było aby strata była jak najmniejsza.
- Podchodzę do każdej transakcji jak do jednej z tysiąca. W związku z tym ta JEDNA transakcja nie ma tak naprawdę znaczenia bo liczy się CAŁOŚĆ .
Nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji gdy będę przestrzegał tych zasad i owale rachunek lub będę stał w miejscu . No ciekawy jestem tego tygodnia , będzie to ostatni test , jeśli to nie poskutkuje będę musiał przerwać na jakiś czas przygode z FX . Na pewno napisze co i jak ... i trzymam za siebie kciuki / zwieracze