BOSSAFX
Z reguły są papierki i to sporo. Poświadczenia notarialne czasem, tłumaczenia przysięgłe tych poświadczeń, rozmiar buta i informacje o obrabowanym banku, z którego środki przeznaczasz na tradingpawelklos pisze:U zagranicznych brokerów nie ma żadnych umów, każdego dnia konto może wyparować i tyle, a tutaj co tu dużo mówić, środki są pewne jak w Banku, w dobrym Banku.

Nie mam absolutnie nic do BOŚ-a, nawet ich lubię, ale historia pokazuje, że nie takie giganty padały. Wysunę śmiałe stwierdzenie, że pieniądze nigdzie dziś nie są bezpieczne w 100%. Oczywiście wszelka ostrożność przy zakładaniu kont za granicą jest jak najbardziej wskazana. Polski broker jest o tyle lepszy, że w przypadku jakiegoś fraudu prawdopodobnie mniej wydasz na prawników (choć nie na pewno).
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

To prawda że nie ma teraz w 100% bezpiecznego miejsca, ale dobrze chociaż wiedzieć gdzie te pieniądze w razie czego są lub przepadną. W tym wypadku wiesz że jest to warszawa.
A w przypadku zagranicznych brokerów to nie wiadomo gdzie ta kasa jest, na komputerze widzisz tylko cyferki swojego salda ale fizycznie nie jesteś w stanie określić ich położenia
A w przypadku zagranicznych brokerów to nie wiadomo gdzie ta kasa jest, na komputerze widzisz tylko cyferki swojego salda ale fizycznie nie jesteś w stanie określić ich położenia

Powinieneś chyba raczej wiedzieć na jakie konto bankowe je wpłacasz i co to za bank, więc teoretycznie powinieneś wiedzieć gdzie są Twoje pieniądze niezależnie od tego, czy grasz u polskiego, czy u zagranicznego brokera.pawelklos pisze:A w przypadku zagranicznych brokerów to nie wiadomo gdzie ta kasa jest, na komputerze widzisz tylko cyferki swojego salda ale fizycznie nie jesteś w stanie określić ich położenia
Nie powiedziałbym, że polski broker w każdym wypadku będzie bardziej bezpieczny od zagranicznego - będzie co najwyżej łatwiej go "dopaść", gdy stanie się coś złego, bo podlega on polskim sądom. Jednak z całym szacunkiem dla BOŚ, czy można powiedzieć, że pieniądze wpłacone do nich będą bardziej bezpieczne, niż pieniądze wpłacone do takiego np. Dukascopy, którego konta są w szwajcarskich bankach?
No wiesz, ja wpłacałem depozyt za pomocą karty, tak więc nie wiem gdzie pieniądze po pobraniu z karty idą.FXfighter pisze:Powinieneś chyba raczej wiedzieć na jakie konto bankowe je wpłacasz i co to za bank, więc teoretycznie powinieneś wiedzieć gdzie są Twoje pieniądze niezależnie od tego, czy grasz u polskiego, czy u zagranicznego brokera.pawelklos pisze:A w przypadku zagranicznych brokerów to nie wiadomo gdzie ta kasa jest, na komputerze widzisz tylko cyferki swojego salda ale fizycznie nie jesteś w stanie określić ich położenia
Nie powiedziałbym, że polski broker w każdym wypadku będzie bardziej bezpieczny od zagranicznego - będzie co najwyżej łatwiej go "dopaść", gdy stanie się coś złego, bo podlega on polskim sądom. Jednak z całym szacunkiem dla BOŚ, czy można powiedzieć, że pieniądze wpłacone do nich będą bardziej bezpieczne, niż pieniądze wpłacone do takiego np. Dukascopy, którego konta są w szwajcarskich bankach?
Fakt, głupotę napisałem, ja wpłacam przelewem i nie pomyślałem.pawelklos pisze:No wiesz, ja wpłacałem depozyt za pomocą karty, tak więc nie wiem gdzie pieniądze po pobraniu z karty idą.
No cóż, 100% bezpieczeństwa nie ma nigdzieulysse pisze:"Swiss Bank UBS in serious trouble after $42bn in losses." - pamięć dobra ale krótka

Czy mozecie zalogowac sie na rachunki realne w bossie? Jak probuje sie zalogowac to w lewym dolnym rogu ( tam gdzie pokazany jest status polaczenia ) mam komunikat rachunek wylaczony!!! Czy to mozliwe ze rachunek zablokowal sie podczas gdy kilka razy bledne haslo wpisywalem??
pozdr..
Dodano po 7 minutach:
oczywiscie chodzi o prawy dolny rog, a nie lewy...
Dodano po 58 minutach:
ok,juz wszystko wiem. Platforma byla zablokowana przez podanie blednych hasel.
pozdr..
Dodano po 7 minutach:
oczywiscie chodzi o prawy dolny rog, a nie lewy...
Dodano po 58 minutach:
ok,juz wszystko wiem. Platforma byla zablokowana przez podanie blednych hasel.
dzisiaj pan z BOŚ przekonywał mnie jakie to wspaniałe zalety ma rachunek w bossa.pl.....że nie można hedżować gdyż już dostosowali się do nowych zasad i że niedługo mt5.....oni sa nienormalni....o ile w ogóle to wejdzie na teren Unii i nie wiadomo kiedy....to ja mam sobie już teraz utrudniać warunki handlu i pakować się w BOŚ.....na pewno przyciągna tą ofertą wielu graczy