Trailing Stop (TS) to mechanizm aplikacji klienckiej MT4, który może działać tylko w wtedy, gdy aplikacja ta jest uruchomiona i połączona z serwerem. O tym, że TS został aktywowany dla określonej pozycji lub zlecenia oczekującego świadczy litera „T” pojawiająca się na ikonie reprezentującej pozycję lub zlecenie (załącznik).
Jednak sam fakt aktywacji TS nie powoduje przesuwania ceny wykonania zlecenia stoploss dla otwartej pozycji. Mechanizm zaczyna przesuwać tę cenę dopiero wtedy, gdy wynik z pozycji (w punktach) jest co najmniej równy parametrowi mechanizmu TS. Dlatego w przypadku aktywowania TS dla pozycji z aktualnie mniejszym wynikiem, zaleca się ustawienie standardowo zlecenia stoploss (choć w ogólnym przypadku nie jest to warunek konieczny zadziałania TS).
Pozdrawiam.
BOSSAFX
Widzałem dzisiaj reklamę BOSSAFX chwalą się że mają już kilkadziesiąt tysięcy klientów.Jeżeli to prawda to należy ich podziwiać że w tak krótkim czasie tyle dokonali.Dla nas to jest istotna informacja ponieważ im więcej klientów tym broker bierze mniej na klatę.....w efekcie dobry poziom powinien się utrzymać....
Pozdro.
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Przeczytałem tu że jesteście solidnym polskim DM i zdecydowałem się otworzyć sobie konto.s_zadora[bossafx.pl] pisze: Oczywiście bardzo zależy nam na rzeczowych uwagach
Ale okazało się że to nie jest takie proste jak mi się wydawało ...
Do tej pory nie dostałem umowy pocztą. Chociaz rejestrowałem się przez internet 25 dni temu.
W zeszły piątek osobiscie pojechałem do biura we Wrocławiu.
Przes tełefom mi było powiedziano że to bardzo proste - podjechać i tylko podpisać umowe.
Okazało się że trzeba jeście wpisać Pesel, NIP, konto (wpisywałem przy rejestracji)

Pan dzwonil do Warszawy i pytał drugiego Pana przez tełefon o te dane

Później trzeba było jeście przypominać przez tełefon o aktywowaniu konta...
Moim zdaniem wygląda to wszystko niepoważnie.
Teraz w ogóle zastanawiam się o robieniu przelewu ...
Jeśli naprawdę macie wielu klientów, to mi się wydaje że one są bardzo niewymagające lub nie mają wyboru
Kilkadziesiąt tysięcy Boś Banku, a to raczej ogólna informacja, widomo istenieją wiele lat i oferują również inne usługi, maklerskie jak i bankowe a ostatnio dopiero platforme BossaFx więc skąd Ci przyszło do głowy że ci klienci to tylko na platformie to nie wiem.zz pisze:Widzałem dzisiaj reklamę BOSSAFX chwalą się że mają już kilkadziesiąt tysięcy klientów.Jeżeli to prawda to należy ich podziwiać że w tak krótkim czasie tyle dokonali.Dla nas to jest istotna informacja ponieważ im więcej klientów tym broker bierze mniej na klatę.....w efekcie dobry poziom powinien się utrzymać....
Oczywiście życzyłbym im i sobie aby było i tu wielu zadowolonych klientów, z wiadomych względów, ale pożyjemy zobaczymy...
Kanały RSS do komentarzy na http://blogi.bossa.pl są już dostępne. Zachęcamy do lektury i aktywności w komentowaniu blogów bossy.reptile pisze:ciągnąć informatyka za ucho bo zalega mi też z rss kanałem do wszystkich komentarzy blogów na bossa
Pozdrawiam.
Dodano po 26 minutach:
Nasze dotychczasowe doświadczenia z firmami doręczającymi korespondencję są eufemistycznie mówiąc - różne. 25 dni to jednak przypadek którym chciałbym się indywidualnie zająć - stąd w miarę możliwości proszę o kontakt w tej sprawie na priv. Myślę że dzięki temu Pana uwaga również przyczyni się do usprawnień w obsłudze naszej oferty.Anyman pisze:Do tej pory nie dostałem umowy pocztą. Chociaz rejestrowałem się przez internet 25 dni temu.
Pozdrawiam.
Bossa FX badanie oferty
Sper ! do informatykas_zadora[bossafx.pl] pisze:reptile napisał:
ciągnąć informatyka za ucho bo zalega mi też z rss kanałem do wszystkich komentarzy blogów na bossa
Kanały RSS do komentarzy na http://blogi.bossa.pl są już dostępne. Zachęcamy do lektury i aktywności w komentowaniu blogów bossy.
Pozdrawiam.

Mógłby jeszcze zerknąć jak działa na naszym forum Cytowanie i wdrożyć tam takie coś ew. połączyć tematy blogów z waszym forum .. ale to już chyba nadmiar integracji

Opcja szukaj na stronie jest kiepska

http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... s_id=15967 - importowanie jest fajne, ale trzeba włożyć w to wysiłek...
Konkurencja wyprzedza ... a możliwości utworzenia feed pod mt4 istnieją
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 756#166756
Jeśli już ktoś raczył zainteresować się moją opinią to polecam również rozważenie kwestii Makro data feed i rozszerzenia oferty...
s_zadora[bossafx.pl] czy firma bossafx.pl udostępnia multiterminal ?
Nie widać go tutaj http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1021
Jeśli nie to dlaczego?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Dostałem dzisiaj pismo z umową. Zostało wysłane 16 lutego.s_zadora[bossafx.pl pisze: Nasze dotychczasowe doświadczenia z firmami doręczającymi korespondencję są eufemistycznie mówiąc - różne. 25 dni to jednak przypadek którym chciałbym się indywidualnie zająć - stąd w miarę możliwości proszę o kontakt w tej sprawie na priv. Myślę że dzięki temu Pana uwaga również przyczyni się do usprawnień w obsłudze naszej oferty.
To oznacza że samo wyslanie zajeło powyzej 10 dni.
Takoż dziwi dlaczego u Panstwa nie ma danych do umów lub już przygotowanych umów w biurach .... Trzeba drugi raz podawać dane - NIP, numer konta ...
Na chwilę obecną nie oferujemy aplikacji Multiterminal. Co nie oznacza, że nie analizujemy potencjału rynkowego dla tego produktu i jeśli dojdziemy do przekonania że warto ponieść opłaty licencyjne, być może aplikacja uzupełni naszą ofertę.reptile pisze:czy firma bossafx.pl udostępnia multiterminal ?
Pozdrawiam.