BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Kovis pisze:Na 500$ miesięcznie domu maklerskiego nie stać? Razz
Właśnie...
s_zadora[bossafx.pl] pisze:jeśli dojdziemy do przekonania że warto ponieść opłaty licencyjne, być może aplikacja uzupełni naszą ofertę.
Czy jeśli chodzi o zastosowanie Multiterminal, problem nie jest problemem natury prawnej (Multiterminal może być wykorzystany do prowadzenia kont zarządzanych)? Bo tego wybiegu z opłatą licencyjną nie bardzo rozumiem.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

jednak mi nie pasuje ten brak hedgowania no nic nie idzie jak bym chciał np 0.1 sell a za chwilkę jednak 0.5 chce kupić i ni w ząb, MT5 jeszcze nie obowiazuje wolałbym jednak płacic te swapy w obie strony skoro to moje środki - miłoby było aby tak było a przerzuciłbym środki i chęci do BOSSAFX

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Kovis pisze:a 500$ miesięcznie domu maklerskiego nie stać? Razz

500$/mc to jedynie opłata za support, opłata na wejście jest zupełnie inna.

FX TEAM pisze:Czy jeśli chodzi o zastosowanie Multiterminal, problem nie jest problemem natury prawnej (Multiterminal może być wykorzystany do prowadzenia kont zarządzanych)? Bo tego wybiegu z opłatą licencyjną nie bardzo rozumiem.
Tak to poważniejsza przeszkoda która wymaga od nas szerszej analizy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

axb pisze:jednak mi nie pasuje ten brak hedgowania no nic nie idzie jak bym chciał np 0.1 sell a za chwilkę jednak 0.5 chce kupić i ni w ząb, MT5 jeszcze nie obowiazuje wolałbym jednak płacic te swapy w obie strony skoro to moje środki - miłoby było aby tak było a przerzuciłbym środki i chęci do BOSSAFX
mozna dwa konta otworzyc. jedno do gry daily drugie na longterm albo jak kto woli. podatkowo tez wychodzi lepiej.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Anyman pisze:Dostałem dzisiaj pismo z umową. Zostało wysłane 16 lutego.
To oznacza że samo wyslanie zajeło powyzej 10 dni.
W związku z Pana postem skontrolowaliśmy wysyłane w ostatnich miesiącach dokumenty i rzeczywiście, udało się nam dotrzeć do opisywanej przez Pana sytuacji. Niestety zawiódł w tym przypadku czynnik ludzki po naszej stronie, za co możemy w tej chwili już tylko przeprosić.
Standardowo dokumenty wychodzą z biura następnego dnia roboczego po dokonaniu rejestracji na naszej stronie internetowej.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

m_skiba[bossafx.pl] pisze:
Kovis pisze:a 500$ miesięcznie domu maklerskiego nie stać? Razz

500$/mc to jedynie opłata za support, opłata na wejście jest zupełnie inna.
20.000 USD na start i wdrożenie za multiterminal + jak wspomniane 500USD/miesięcznie za support
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

W niedalekiej przyszłości zamierzam przenieść się do bossafx z tylko jednego powodu. Bezpieczeństwo środków.

U zagranicznych brokerów nie ma żadnych umów, każdego dnia konto może wyparować i tyle, a tutaj co tu dużo mówić, środki są pewne jak w Banku, w dobrym Banku.

Tylko muszę zadać kilka pytań do Tych którzy już mają tam konto real, gdyż na demo nie można tego sprawdzić :)

1 - czy można skalpować?
2 - czy zlecenia wchodzą w ułamku sekundy?
3 - dlaczego speard jest tak wysoki?
4 - negocjowanie speardu jest dozwolone od jakiego obrotu?
5 - na co można maksymalnie liczyć przy negocjacjach?
6 - czy można wynegocjować speard przed grą?
7 - dlaczego tylko 15 lotów max dla zlecenia?

Jest to dla mnie istotne gdyż z speardem 2 pipsy cieżko jest czasami coś ugrać, dlatego chcę wiedzieć czy można się dogadać np. przed zaczęciem gry co do speardu. Np. 0,5 lub max 0,8/1,0 pip mogło by być przy kwotowaniu 5 cyfr, przy kwotowaniu 4 ciężka sprawa - wydaje mi się że 1pip było by ok bo na 0 raczej liczyć nie mogę :)

Czyli jaki obrót potrzebny do uzyskania 1pip speard?

Trochę szkoda że mała dźwignia 1:500 było by dobre oraz możliwość inne waluty bazowej dla konta, np euro.

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

pawelklos pisze:
U zagranicznych brokerów nie ma żadnych umów,
jak to nie ma? to przez kogo ty grasz skoro umów żadnych nie ma?

plus500? :D

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

DamadaR pisze:
pawelklos pisze:
U zagranicznych brokerów nie ma żadnych umów,
jak to nie ma? to przez kogo ty grasz skoro umów żadnych nie ma?

plus500? :D
FXPRO ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pawelklos pisze:FXPRO
Są umowy. Wszystko akceptuje się on-line. Jest to znacznie wygodniejsze i szybsze. Jednak jeśli ktoś lubi mieć dużo papierków to również może taką umowę otrzymać w formie papierowej (trzeba ją wydrukować, podpisać, wysłać do FxPro i poprosić o odesłanie).
Dodatkowo istnieje gwarancja środków do 20 000 EUR przez niezależnego ubezpieczyciela.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ