Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Songo89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Songo89 »

thx raposo,
A ja mam takie pytanie,jak już coś kupicie,i poziom osiągnie SL,czyli zamknie Wam transakcje,to co wtedy robicie? czekacie aż spadnie duuzo więcej i staracie się trafić w "ten moment" czy jak to załatwiacie?

bo niby warto popatrzyć w przeszłość,ale każdego dnia przecież wykres jest inny,wiadomo że czasem się coś powtórzy ,itp. ale racze bardzo rzadko widzimy to samo,możecie zdradzić mi taką rade w tym kierunku?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Songo89 pisze:czekacie aż spadnie duuzo więcej i staracie się trafić w "ten moment" czy jak to załatwiacie?
Ilu traderów tyle różnych podejść i strategii więc nie ma się co sugerować innymi i wypracować własną metodę, która będzie Ci odpowiadać.
Songo89 pisze:bo niby warto popatrzyć w przeszłość,ale każdego dnia przecież wykres jest inny,wiadomo że czasem się coś powtórzy ,itp. ale racze bardzo rzadko widzimy to samo,możecie zdradzić mi taką rade w tym kierunku?
Poobserwujesz przez pewien czas wykresy to samo sporo się wyjaśni... Nikt nie mówił, że będzie łatwo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Songo89
Bywalec
Bywalec

a kierujecie się opinami ekspertów czy np jak ma byc jakis 2% spadek do juz gdzieś o tym piszą,jako początkowy inwestor mogę się czymś posiłkować?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Songo89 pisze:jako początkowy inwestor mogę się czymś posiłkować?
Pewnie, że możesz ale nie wiem jak na tym wyjdziesz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Songo89 pisze:a kierujecie się opinami ekspertów czy np jak ma byc jakis 2% spadek do juz gdzieś o tym piszą,jako początkowy inwestor mogę się czymś posiłkować?
Co do wypowiedzi tzw. ekspertów to nie polecam korzystać z ich porad prognoz , zazwyczaj nie zarobili ani grosza na rynku, tylko dzięki pisaniu artykułów . (są wyjątki 1% :wink: ).
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 16:00 przez Cool, łącznie zmieniany 1 raz.
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Songo89
Bywalec
Bywalec

a jakie były początki Wasze? nie kierowaliście się opiniami innych? czy po prostu graliście na demo i gdy już zarobiliście naprawdę sporo to wpłaciliście kase.?

Choć kiedys grałem z ruletke to na demo świetnie szło,a na realu zaraz 50 zł poszło;)a niby sposób był dobry:) no ale tam komputer może wałki pociskać,tu juz raczej za bardzo nie:)

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Songo89 pisze:czy po prostu graliście na demo i gdy już zarobiliście naprawdę sporo to wpłaciliście kase.?
Z demo się nie da wypłacać :P
moja regułka:
czas x wytrwałość + wyciąganie wniosków = sukces
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Songo89
Bywalec
Bywalec

ale ja nie napisałem "wypłacać" warto czasem przeczytać 2 razy gdy masz jakieś wątpliwości;) dokładnie chodziło mi to"gdy byliście bardzo dobrzy na demie to czy wtedy wpłacaliście kase na konto REAL" :)

Hmm ale są osoby co pewnie sporo czytają,i sa w stanie w ciągu paru miechów osiągnąć to co inni w pare lat,nieprawdaż?:)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja ci dam dobrą radę,

Nigdy nie kieruj się w tradingu wypowiedziami innych osób, tzn. nie zawieraj transakcji pod wpływem czyiś opinii. Zresztą sam to kiedyś zrozumiesz, mam nadzieję, że prędzej niż później.

Oczywiście po bardzo wielu testach na demo i osiąganiu zysków, z uwzględnieniem wszystkich zasad, możesz próbować na real, ale bardzo ostrożnie. Bo na real dojdą emocje i zaczną się błędy (na pewno na początku) i tylko od ciebie zależy jak szybko je wyeliminujesz.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Songo89
Bywalec
Bywalec

bez wątpienia, dziękuje za wszystko te opinie i rady,i wierzę że za może pare miesięcy faktycznie uczynie z siedzenia przy kompie jakiś pożytek i może jakiś dochód:)

ale w całą wiedzę teoretyczną i praktyczną wchodzi jeszcze to jak się giełda zachowa,co z tego że bede znał wszystkie podstawy jak i tak nie przewidze wszystkich spadków.

ostatni raz teraz gram bez SL (80 zł w tył przed chwila,teraz 50 ) mam nadzieje że sie utrzymam i to zastosuje,ale jak ustawić górny poziom zamkniecia? wiem że jedni graja długoterminowo inni krótko,
ale dość ważna sprawa,na czym opieracie oprócz na przeczuciu że bedzie skok? na analizujecie ostatnie dni,tygodnie miesiące?

EDIT:
da się z tego wyżyć?:) mówie o giełdzie,są tu tacy np studenci co tak zarabiają całkiem fajne pieniądze? i czy mam na co liczyć grając od 100 zł?

ODPOWIEDZ