Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
adriano87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adriano87 »

Co prawda nie jestem początkujący, no ale nowego tematu otwierał nie będę, otóż.
Szukam skryptu, lub ea buy/sell w którym będę mógł ustawić dany procent depozytu, który chcę przeznaczyć na transakcję, znacie coś tego typu? Mam procentowe zabezpieczenie, którego chciałbym się trzymać, a że skalpuję, to każda zmiana wielkości pozycji trochę denerwuje.

pax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pax »

adriano87 pisze:Co prawda nie jestem początkujący, no ale nowego tematu otwierał nie będę, otóż.
Szukam skryptu, lub ea buy/sell w którym będę mógł ustawić dany procent depozytu, który chcę przeznaczyć na transakcję, znacie coś tego typu? Mam procentowe zabezpieczenie, którego chciałbym się trzymać, a że skalpuję, to każda zmiana wielkości pozycji trochę denerwuje.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ght=#78313

lub

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#165372

adriano87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adriano87 »

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Mam rzeczywiste konto w AM AS z kasą, zalogowałem się, wsyztsko ładnie i teraz problem bo nie moge otworzyć pozycji?? Jest to niedostepne... dlaczego? Nie rozumiem....
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

wolvve
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wolvve »

może zalogowałeś się z hasłem inwestora a nie MT4

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Dzięki ziom ;D POmogło ;]
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

tadeusz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tadeusz »

Witam!

Jestem mocno początkujący - doprowadzam konto demo do rozstroju nerwowego. ;)

Pytanie: Czy można stracić więcej środków, niż wpłaciło się na rachunek brokerski? (tzn. być zadłużonym?)

Pytam, ponieważ w tekście umowy z Admiral Marekts widnieje coś takiego:
Przyjmuję do wiadomości, iż obrót kontraktami różnic kursowych oraz pozostałymi produktami inwestycyjnymi na
zagranicznych rynkach jest działalnością wysoce spekulacyjną, związaną z wysokim stopniem ryzyka, wynikającym
z wykorzystania dźwigni oraz gwałtownie zmieniających się rynków, co może skutkować utratą środków w kwocie
większej niż wielkość środków zdeponowanych na moim rachunku
.
Czy ktoś może rozjaśnić mrok w mojej głowie?

Pozdrawiam! - Tadeusz

wolvve
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wolvve »

W związku z tym iż zdążyłem w swojej karierze wyzerować 2 konta na AM powiem Ci iż zawsze wywalało mnie na Margin level który jest ustawiony bodajże na 30% więc generalnie nie ma takiej opcji żebyś musiał im coś dopłacać jeśli o to Ci chodzi ;]
Pozdr.

tadeusz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tadeusz »

Dokładnie o to mi chodziło - Dzięki Wielkie i bądź pozdrowiony! =]

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

wolvve pisze:więc generalnie nie ma takiej opcji żebyś musiał im coś dopłacać jeśli o to Ci chodzi ;]
Więc generalnie zasmucę i powiem, że jest taka możliwość ;).
Gwałtowne ruchy, luki na danych, luki na otwarciu... Może się więc zdażyć, że na rachunku powstanie ujemne saldo i nie zadziała tzw. margin call / stop-out. Co wtedy? To już zależy od umowy, którą akceptuje się zakładając konto u brokera. U jednego będzie to zwykły dług, który będzie trzeba uregulować w ciągu danego okresu czasu, ba, mogą temu towarzyszyć odsetki karne, a może być tak, że broker skoryguje saldo konta do zera i po problemie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ