Ja tu nie pomoge. Jak pisalem, ze wzgledu na moj styl gry, nie uzywam zlecen BID/OFFER, wiec nie posiadam informacji jaka jest skutecznosc ich realizacji. Skoro piszesz o 90-95% to znaczy, ze masz jakies zrodlo informacji. Po co zatem pytasz na forum?zz pisze:Dobra zapytam inaczej.....Sorry za drążenie tematu wiem że to wydaje się nieistotny szczegół..lecz w trendach tickowych to fundamentalna sprawa.Biega mi o to aby kupować bez spredu pracuję z palca bez automatu i moje pytanie stosując zlecenia BID/OFFER: z tego co wiem to na 90-95% wchodzą bez problemu na chłopski rozum proszę mnie skorygować jeżeli coś żle....przy dużych zleceniach 10-30 mln rozumię forex że może być tak jak piszesz i problemy lecz przy małych 200 tyś -2 mln może to ma sens? tz. chodzi mi o to aby kupować tylko BID/OFFER i jeżeli sporadycznie nie wejdzie to po prostu powtarzać to zlecenie z palca ?.Za rozbudowanie tego będę zobowiązany.Dlatego jest to dla mnie ważne ponieważ jeżeli udało by się uniknąć spredu lub znaleść się 0.5 pip to rentowność mi wzrasta o 20-30%..
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż w tym trudnym temacie.
Wydaje mi sie, ze oczekujesz niemozliwego. Nie uzyskasz tu informacji jak te zlecenia beda sie spisywac przy Twoim stylu gry. Sam musisz to sprawdzic ryzykujac realna kase. Teraz konto w Dukasie mozna juz otworzyc wplacajac depo na poziomie 5k $ (choc przyznaje, ze prowizje wtedy nie wygladaja zbyt ciekawie - moim zdaniem dopiero od 50k $ prowizje wygladaja rozsadnie). Tak czy inaczej zachecam do sprobowania w realu.