ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
sebapl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sebapl »

panowie gdzie mogę zassac ten wskaznik super signals wskaznik typu zig zag

Dodano po 5 minutach:

juz mam przegapilem pierwszy post

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Witajcie :D
Jestem pełen podziwu, że taki prosty system może być tak skuteczny 8) Jednak zauważyłem, ze przy ustawianiu TP i SL jest zachowanie 20 pipsów + spread. A więc jeśli spread wynosi 2 pipsy to stop na 22 pipsy. Bardzo często (EUR/USD) rynek wracał i zahaczał -18 pipsów - no i pozamiatane, następnie wracał i dochodził do TP :-)
A jak się system teraz sprawuje, gra nim ktoś teraz? Jakie efekty? :D
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Było ciepło jak ten temat zasnął, a teraz mocna zima :D Postanowiłem go odgrzebać, ponieważ system potrafi być dochodowy… Krótko do konkretów. Warunki niezmienne strategii, a więc:
Czerwona lub zielona linia sygnalna po przebiciu przeciwnej musi znaleźć się powyżej poziomu 21 wtedy wchodzimy w daną pozycję. TP = 20 SL = 22 TF= 5m bez Trailing Stop bo on więcej psuje niż pomaga.
Co zmieniłem:
Start o godzinie 8:00. Wejście tylko jedno w ciągu dnia w pierwszy sygnał! Jeżeli TP to jesteśmy zadowoleni do następnego dnia i znów to samo. Jeżeli zaliczymy SL to w następny dzień wchodzimy za podwójnego Lota. System ma skuteczność 59% więc wychodzi się na swoje. Maksymalnie było 5 dni SL pod rząd (Wrzesień 2009). Testy mam od 1 kwietnia 2009. Ostatnio testowałem ten system na rachunku demo, od przyszłego tygodnia wchodzę na Real. Jest szansa na powodzenie?
Tutaj jest wykres profitu – zysk w pipsach.

[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/adxb.GIF[/img]

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Czemu wybrałeś tylko jedno wejście na dzień?

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

1. Wystarczy patrzeć na rynek od 20 do 70 minut, bo tyle średnio trzeba czekać na sygnał. Nastepnie ustawiam SL i TP i można iść w choinkę :-)
2. Testy mam z pierwszego sygnału każdego dnia.
3. Jeżeli jest dzień gdzie jest konsolidacja to większość sygnałów jest fałszywa, więc po co tracić.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Gdy będe miał trochę czasu to popatrzę dokładniej jak wygląda obecnie na wykresie. Moim zdaniem lepiej jest brać wszystko co można na zasadzie stop i reverse. Profit nie zawsze sięgnie 40 pipsów i odwracając się można zarobić więcej. Gdy nadejdzie dzień konsolidacji to trochę się straci i dalej z koksem - pełna mechanika.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Ale tu ma sięgnąć 20 nie 40 :-)

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Kondek powiedz mi tylko, czy grasz wg zasad z pierwszego posta, czy oprócz ograniczenia czasowego (start: 8:00...) korzystasz jeszcze z jakichś modyfikacji?
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Dokładnie gram według pierwszego posta tego tematu. A wszystko co zmieniłem napisałem we wczorajszym poście :-)

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Ja dołożyłem wstęgi Bolingera i jak cena przebije linię środkowa od dołu, a ADXa D+ przebije D- od dołu , to mam sygnał kupna, do sprzedaży odwrotnie. Zamykamy gdy cena dojdzie do środkowej lini wstęgi. Aha przeniosłem linię sygnalną na 20 w ADX są lepsze efekty tranzakcyjne

ODPOWIEDZ