ADX + super signal Strategy
Jak widać ten system nie dał mi spać. Doszedłem jednak do wniosku, że w takim boczniaku jak dzisiaj (jak do tąd 8 godzin) to wykosi wszystkie zyski jakie się wcześniej zarobiło. Co np. zrobić gdy strzałka jest zielona a tu na przemian D+ i D- się przecinają i wyskakują ponad linię 21? Obracanie pozycji przy przecięciach skończyło by się tu tragicznie dla naszej kasy.
Jaką strategię obejmujecie w takiej sytuacji?
Jaką strategię obejmujecie w takiej sytuacji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
st5efan pisze:Wszystkie wejścia i wyjścia to sprawa indywidualna. Ja wchodzę na L jak D+ przetnie D- od dołu, dojdzie do sygnalnej (ja mam 20) i jednocześnie przecina lub przecięło linię środkową wstęgi.
Wydaje mi się, że wejście jakie stosujesz jest lepsze niż te strzałki co przed chwilą pokazywały short (łapnąłem SL) a po odświeżeniu wykresu, strzałki już nie ma czyli badając historię nie wchodziłbym w tego shorta.
Możesz na podstawie historii transakcji powiedzieć jaki masz średni zysk i średnią stratę oraz jaki procent transakcji jest zyskowny?
Jaki masz spreed na GBP/USD?
Grasz na real czy demo?
Dodano po 44 minutach:
Nie daje Ci to dużo strat przy trendzie bocznym? Zyski rekompensują te straty?st5efan pisze:Ja zamykam ja się cena zamknie poniżej przy L, lub powyżej przy S , lini środkowej Bollingera