ADX + super signal Strategy
Witajcie 
Jestem pełen podziwu, że taki prosty system może być tak skuteczny
Jednak zauważyłem, ze przy ustawianiu TP i SL jest zachowanie 20 pipsów + spread. A więc jeśli spread wynosi 2 pipsy to stop na 22 pipsy. Bardzo często (EUR/USD) rynek wracał i zahaczał -18 pipsów - no i pozamiatane, następnie wracał i dochodził do TP 
A jak się system teraz sprawuje, gra nim ktoś teraz? Jakie efekty?

Jestem pełen podziwu, że taki prosty system może być tak skuteczny

A jak się system teraz sprawuje, gra nim ktoś teraz? Jakie efekty?

Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
Było ciepło jak ten temat zasnął, a teraz mocna zima
Postanowiłem go odgrzebać, ponieważ system potrafi być dochodowy… Krótko do konkretów. Warunki niezmienne strategii, a więc:
Czerwona lub zielona linia sygnalna po przebiciu przeciwnej musi znaleźć się powyżej poziomu 21 wtedy wchodzimy w daną pozycję. TP = 20 SL = 22 TF= 5m bez Trailing Stop bo on więcej psuje niż pomaga.
Co zmieniłem:
Start o godzinie 8:00. Wejście tylko jedno w ciągu dnia w pierwszy sygnał! Jeżeli TP to jesteśmy zadowoleni do następnego dnia i znów to samo. Jeżeli zaliczymy SL to w następny dzień wchodzimy za podwójnego Lota. System ma skuteczność 59% więc wychodzi się na swoje. Maksymalnie było 5 dni SL pod rząd (Wrzesień 2009). Testy mam od 1 kwietnia 2009. Ostatnio testowałem ten system na rachunku demo, od przyszłego tygodnia wchodzę na Real. Jest szansa na powodzenie?
Tutaj jest wykres profitu – zysk w pipsach.
[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/adxb.GIF[/img]

Czerwona lub zielona linia sygnalna po przebiciu przeciwnej musi znaleźć się powyżej poziomu 21 wtedy wchodzimy w daną pozycję. TP = 20 SL = 22 TF= 5m bez Trailing Stop bo on więcej psuje niż pomaga.
Co zmieniłem:
Start o godzinie 8:00. Wejście tylko jedno w ciągu dnia w pierwszy sygnał! Jeżeli TP to jesteśmy zadowoleni do następnego dnia i znów to samo. Jeżeli zaliczymy SL to w następny dzień wchodzimy za podwójnego Lota. System ma skuteczność 59% więc wychodzi się na swoje. Maksymalnie było 5 dni SL pod rząd (Wrzesień 2009). Testy mam od 1 kwietnia 2009. Ostatnio testowałem ten system na rachunku demo, od przyszłego tygodnia wchodzę na Real. Jest szansa na powodzenie?
Tutaj jest wykres profitu – zysk w pipsach.
[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/adxb.GIF[/img]
1. Wystarczy patrzeć na rynek od 20 do 70 minut, bo tyle średnio trzeba czekać na sygnał. Nastepnie ustawiam SL i TP i można iść w choinkę 
2. Testy mam z pierwszego sygnału każdego dnia.
3. Jeżeli jest dzień gdzie jest konsolidacja to większość sygnałów jest fałszywa, więc po co tracić.

2. Testy mam z pierwszego sygnału każdego dnia.
3. Jeżeli jest dzień gdzie jest konsolidacja to większość sygnałów jest fałszywa, więc po co tracić.
Gdy będe miał trochę czasu to popatrzę dokładniej jak wygląda obecnie na wykresie. Moim zdaniem lepiej jest brać wszystko co można na zasadzie stop i reverse. Profit nie zawsze sięgnie 40 pipsów i odwracając się można zarobić więcej. Gdy nadejdzie dzień konsolidacji to trochę się straci i dalej z koksem - pełna mechanika.