Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
też na to czekam, ale ..... podobnych kilka mieliśmy które nie dały za dużo zarobićKwieciu pisze:W załączniku całkiem prawdopodobna formacja nad/pod na GPB/JPY. Co o tym myślicie?

pipsów życzę
Yaaa man
Ciekawa sytuacja na USDJPY D1 Ogólnie to 3 argumenty za:
- 0.50 Fibo - silny poziom
- bliskość "00" w zasadzie to odbiło wcześniej ale ja się trzymam zasady stref s/r do 30pips
- tworzy nam się pinbar/doji (ale do konca jeszcze 3-4h)
typowe zagranie pod trend możliwa tylko korekta bądź większy ruch w górę
... albo brak i tego i tego i kontynuacja fali w dół
- 0.50 Fibo - silny poziom
- bliskość "00" w zasadzie to odbiło wcześniej ale ja się trzymam zasady stref s/r do 30pips
- tworzy nam się pinbar/doji (ale do konca jeszcze 3-4h)
typowe zagranie pod trend możliwa tylko korekta bądź większy ruch w górę
... albo brak i tego i tego i kontynuacja fali w dół

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Coś jeszcze tym razem EURGBP W1
Poziom s/r 4-5 razy potwierdzony 2 razy przebity
W tamtym tygodniu patrząc na D1 cena mocno odbiła od niego na ok. 130pips ale znowu mamy atak na poziom
Przy grze na takim timeframe chyba byl by potrzebny pokaźny SL, ale to przykład długo utrzymującego się najmocniejszego poziomu .. poziomu odgrywającego role r/s
Poziom s/r 4-5 razy potwierdzony 2 razy przebity
W tamtym tygodniu patrząc na D1 cena mocno odbiła od niego na ok. 130pips ale znowu mamy atak na poziom
Przy grze na takim timeframe chyba byl by potrzebny pokaźny SL, ale to przykład długo utrzymującego się najmocniejszego poziomu .. poziomu odgrywającego role r/s
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak dla mnie super - od wczoraj ćwiczę. Jak na razie 2 transakcje, obydwie na plusie. Jedna zamknięta, ale gdyby nie była zamknięta, też byłaby na plusie. Za miesiąc zobaczę, co z tego wyjdzie. Gdybyś znalazł chwilę, żeby spojrzeć tutaj od czasu do czasu i podpowiedzieć, czy nie robię błędów, byłbym bardzo wdzięczny (z góry mówię, że konto demo, więc jeżeli uznasz, że szkoda Twego czasu, oczywiście zrozumiemWa$$kII pisze:polecam poniższy film
http://transcripts.fxstreet.com/2007/11 ... -dema.html
Co tu tak cicho nikt już nie gra?
w załączniku wykonany trejd który wcześniej został zamiesczony tutaj. Wychodziłem dwoma połowami. Wszedłem z palca po usunięciu oczekującego.

Witam wszystkich,
W skrócie: na giełdzie od roku, na forexie od 2 miesięcy, konto zarówno demo jak i live. Od niedawna zainteresowałem się Price Action i od tej pory zaczyna to wszystko mieć ręce i nogi
Chciałem wstawić wykres EUR/GBP w 1dniowym TF:

1. Okolice 0,8850 były przez dłuższy czas bardzo silnym wsparciem. Po ich przebiciu oczekuję, że poziom ten może być teraz solidnym oporem.
2. Na wykresie dziennym właśnie kończy się rysować byczy pinbar + cena odbila sie od dolnego ograniczenia trójkąta
Podsumowując: oczekuję korekty ostatnich spadków do okolic wspomnianego wcześniej oporu (który notabene znajduje się też w okolicach 61,8% zniesienia ostatniego spadku oraz 61,8% zniesienia wzrostu, który zapoczątkował budowę trójkąta (z 1 grudnia 2008)
W skrócie: na giełdzie od roku, na forexie od 2 miesięcy, konto zarówno demo jak i live. Od niedawna zainteresowałem się Price Action i od tej pory zaczyna to wszystko mieć ręce i nogi

1. Okolice 0,8850 były przez dłuższy czas bardzo silnym wsparciem. Po ich przebiciu oczekuję, że poziom ten może być teraz solidnym oporem.
2. Na wykresie dziennym właśnie kończy się rysować byczy pinbar + cena odbila sie od dolnego ograniczenia trójkąta
Podsumowując: oczekuję korekty ostatnich spadków do okolic wspomnianego wcześniej oporu (który notabene znajduje się też w okolicach 61,8% zniesienia ostatniego spadku oraz 61,8% zniesienia wzrostu, który zapoczątkował budowę trójkąta (z 1 grudnia 2008)