Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wa$$kII pisze:to m1 :) a zatem żeby grać na m1 musisz mieć kontekst czyli m5, h1, h4, dzienny miesieczny. na m1 widzisz tylko maly wycinek tego co sie naprawde dzieje
ale nie było zadnego istotnego miejsca zeby cena tak wybila do góry a sama formacja powinna przeczyc takim wybiciom było jeszcze miejsce na spadki chyba ze cos przegapilem pewnie zapasy ropy
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Dzisiejszy sell formacji nad i pod, która wystąpiła dodatkowo zgodnie z trendem. Mamy też nowe LL, więc nie powinno przebić poprzedniego LH zgodnie z Price Action
Maxi pisze:
Wa$$kII pisze:to m1 :) a zatem żeby grać na m1 musisz mieć kontekst czyli m5, h1, h4, dzienny miesieczny. na m1 widzisz tylko maly wycinek tego co sie naprawde dzieje
ale nie było zadnego istotnego miejsca zeby cena tak wybila do góry a sama formacja powinna przeczyc takim wybiciom było jeszcze miejsce na spadki chyba ze cos przegapilem pewnie zapasy ropy
kilka jednak istotnych poziomów zaznaczyłem na h1, dodatkowo 50% fibo, na mniejszych jest tam jeszcze kilka powodów do kupna. Sorki za dokładnośc i nie wszytsko nakreślone, ale na szybko widać, że jednak sporo tam tego było. Zobacz w lewo mniej więcej na wysokości 50% fibo widać, że poziom ważny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wa$$kII pisze:kilka jednak istotnych poziomów zaznaczyłem na h1, dodatkowo 50% fibo, na mniejszych jest tam jeszcze kilka powodów do kupna. Sorki za dokładnośc i nie wszytsko nakreślone, ale na szybko widać, że jednak sporo tam tego było. Zobacz w lewo mniej więcej na wysokości 50% fibo widać, że poziom ważny.
jak teraz patrze to faktycznie widać ale zazwyczaj jak wchodze w takich miejscach to dostaje po d***e a fibo nakresliłem od nastepnego dołka i dla tego mi sie nie zgadzało ale ten strzał w góre to musiały byc dane jak by nie było próbuje sie czegoś nauczyc
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Maxi pisze:
Wa$$kII pisze:kilka jednak istotnych poziomów zaznaczyłem na h1, dodatkowo 50% fibo, na mniejszych jest tam jeszcze kilka powodów do kupna. Sorki za dokładnośc i nie wszytsko nakreślone, ale na szybko widać, że jednak sporo tam tego było. Zobacz w lewo mniej więcej na wysokości 50% fibo widać, że poziom ważny.
jak teraz patrze to faktycznie widać ale zazwyczaj jak wchodze w takich miejscach to dostaje po d***e a fibo nakresliłem od nastepnego dołka i dla tego mi sie nie zgadzało ale ten strzał w góre to musiały byc dane jak by nie było próbuje sie czegoś nauczyc
Każdy się tu uczy :)
Yaaa man

Guttata
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guttata »

Wszedłem na EURJPY, czekam aż dojdzie do połowy konsolidacji, jakieś ponad 500 pipsów.

dziki_kaban
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziki_kaban »

Ja właśnie wziąłem kabel po 1.61926 shorta do 1.60770 (chociaż pewnie mogłoby być kilka pipsów niżej).
Poniżej analiza. T/P to ta czerwona linia tuż nad niebieskim obszarem.

No i łomot :(
na longu by było + 80 pips :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Dzisiejszy setup na gbpusd wejście przy 1.62716
1TP na 1.62345 2TP na 1.61980

Obrazek

:lol: :lol: :lol:

Agent
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Agent »

No ok będę się uczył jak leci.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Agent pisze:No ok będę się uczył jak leci.
nie jak leci .... muisz sobie wybrać wiedzę, znaleźć jeden setup przetestować na demie i grać na niego. Nie tzreba mieć do tego dużej wiedzy.
Yaaa man

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Agent polecam blog WaSSkII

http://topfxsignals.com/pl/

Tam masz wszystko krok po kroku wytłumaczone

Od siebie moge dodać że jeśli masz taką sytuację że cena łapie SL a potem idzie w dobrym kierunku to prawdopodobnie musisz bardziej dokladnie wyznaczać poziomy,lub dawac wiekszy Sl

ODPOWIEDZ