Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
na eur/usd mamy teraz mocne wsparcie.... lekko zmodyfikowana formacja nad i pod na eur/usd. Po HH dostaliśmy się w okolice HL, która nadal trzyma. Jednak za slabe było do zagrywek na longa..... lepiej poczekać i zabrać się z nurtem .
P.S. Wkrótce opublikuję artykuł jak zooptymalizować stop loss i take profit. Tak aby najlepiej działał dla Ciebie.
Naprawdę ciężko nam pomóc jaki SL stosować wszystko zależy jak chcesz wchodzić, czy natychmiast czy kilka pips wcześniej. A może będziesz zagrywał z potwierdzeniem. Nie znamy Twoich reguł i nie możemy Ci skutecznie pomóc.Guttata pisze:Cześć, nie pisałem tu nic jeszcze, a chciał bym się troche poradzić...
Widzę, że na EURJPY cena ładnie odbiją się od wsparć i oporów, gdy zbliży się do któregoś z tych poziomów jaki SL proponujecie? Wchodzić gdy się zbliży, czy dopiero gdy zawróci?
http://img211.imageshack.us/img211/4153/42757184.jpg
P.S. Wkrótce opublikuję artykuł jak zooptymalizować stop loss i take profit. Tak aby najlepiej działał dla Ciebie.
Yaaa man
Cześć, obejrzałem Twój filmik, bardzo podoba mi się metoda wejścia, którą tam zaprezentowałeś. W przykładach w tym filmiku wchodziłeś gdy kurs przebił linię oddaloną o 10 pipsów od wsparcia lub oporu i powstał sygnał na wejście (piszę to po to, bo nie wiem jak nazwać tą "linie"). Otóż zastanawiam się gdzie wyznaczyć tą "linię" jeśli zasięg konsolidacji wynosi ponad 1200 pipsów... w tym wypadku 10 to będzie raczej mało, bo kurs może zawracać dużo wcześniej, a także zbyt wczesne wejścia mogą być dosyć ryzykowne. Masz jakieś sugestie na ten temat? Może w wypadku konsolidacji rozwiązywać to jakoś procentowo? Dajmy na to 10% konsolidacji.
Najlepiej zwiększyć TF, i ograniczyć strefę wejścia do 50 pipsGuttata pisze:Cześć, obejrzałem Twój filmik, bardzo podoba mi się metoda wejścia, którą tam zaprezentowałeś. W przykładach w tym filmiku wchodziłeś gdy kurs przebił linię oddaloną o 10 pipsów od wsparcia lub oporu i powstał sygnał na wejście (piszę to po to, bo nie wiem jak nazwać tą "linie"). Otóż zastanawiam się gdzie wyznaczyć tą "linię" jeśli zasięg konsolidacji wynosi ponad 1200 pipsów... w tym wypadku 10 to będzie raczej mało, bo kurs może zawracać dużo wcześniej, a także zbyt wczesne wejścia mogą być dosyć ryzykowne. Masz jakieś sugestie na ten temat? Może w wypadku konsolidacji rozwiązywać to jakoś procentowo? Dajmy na to 10% konsolidacji.

P.S. Chciałbym aby rozmowy na temat pulikacji na moim blogu były prowadzone włąśnie tam.
P.P.S Czy zabrał się ktoś na sell eur/usd??
pozdrawiam
Yaaa man
Na EUR/USD mam longa z 1.4108. Zagranie na pinbara H4, geometrie i ciekawe dla mnie też jest to, że fala BC ma równe 500 pips. Wiem, że to jest mało istotne ale coraz częściej obserwuje też okrągłe sumy pipsów i zastanawiam się czy i to można potraktować jako dodatkowy sygnał. Co o tym myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
Witam. Ja mam takie pytanie, a raczej prośbę o pomoc ! Jestem jeszcze zielony w Forexie ale bardzo chciał bym się nauczyć grać metodą Price Action. Czy ktoś doświadczony mógł by mi sporządzić listę rzeczy które muszę opanować aby samodzielnie osiągać jakiekolwiek rezultaty grając tą techniką ?? Chodzę szukam i nie potrafię sobie wszystkiego skompletować. Będę bardzo wdzięczny 

Po co sporządzać listę ?? Na pierwszej stronie tego wątku masz masę informacji i linków z podstawową wiedzą przygotowanych prze fxlamer i innych ... od tego zacznij ... wystarczy poszukać i poczytaćWitam. Ja mam takie pytanie, a raczej prośbę o pomoc ! Jestem jeszcze zielony w Forexie ale bardzo chciał bym się nauczyć grać metodą Price Action. Czy ktoś doświadczony mógł by mi sporządzić listę rzeczy które muszę opanować aby samodzielnie osiągać jakiekolwiek rezultaty grając tą techniką ?? Chodzę szukam i nie potrafię sobie wszystkiego skompletować. Będę bardzo wdzięczny
P.S.
Opór na USDCHF ... sam nie wiem jak to się skończy ale opór wydaje się dosyć mocny może przynieść co najmniej 100pips tak się kończyły poprzednie odbicia co o tym myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.