Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Jak wam idzie dzisiaj ??

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Moje dzisiejsze wejscie o 15
Chyba nie bylo najlepsze. Narazie -4
Prosze oczywiscie o komentarze.

Dodano po 1 godzinach 6 minutach:

Zamkniete na +10 :D

Dodano po 2 minutach:

Mam pytanie. Jezeli widzicie sygnal, warunki sa spelnione a np zostalo 30 min do konca swieczki H1 to czekacie na jej zamkniecie dla potwierdzenia kierunku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kuba126
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kuba126 »

Powiedzcie mi bo juz glupi jestem czy te EMA to zwyzkla moving average? jak nie to co to i skad to wziac? i co to jest PA?

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

EMA to exponential moving average zwykła moving average to SMA czyli simple moving average. Średnie (wszystkie) masz standardowo dostępne w metatraderze. Wskaźniki --> Moving Average (tam zmianiasz na Expotential) PA to skrót od price action a szerzej o price action masz tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5947

Mareczek555
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mareczek555 »

Ja od początku wątku nie wiem dlaczego gramy ze sl 15? Moim zdaniem magia tej metody polega własnie na niskim SL :o ..Gram co prawda 3 dzień ale wyniki przeszły moje oczekiwania biore na trejdzie 10p i spadam a SL ustawiam na oporze/wspraciu od którego odbiło dlatego grając na edku mam zwykle SL nie większy niż 2p i takie ryzyko jestem w stanie zaakceptować. Wczoraj wieczorem 5x10p sl 0 myslalem ze na tym polega całe CLUE strategii? ktoś też tak jeszcze gra? :)

dzikus
Gaduła
Gaduła

Wrzuć ze dwa screeny bo nie mam zielonego pojęcia jak ci się to udaje . Wchodzisz zgodnie z zasadami ? Czy bezpośrednio na wsparciu/oporze czy jak inni wolą "kropce"

kuba126
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kuba126 »

Proponowalbym na nowo utworzenie grupy zamieszczajacej swoje przemyslenia odnosnie tego systemu poczawszy od teraz;) Sugeruje grac na okreslonych walutach z malym spreadem: EURUSD , USDCHF , USDJPY , CHFJPY , GBPUSD.

Dolar dzisiaj szaleje;) niech mi tylko H1 i D1 na zielona zaswieca to odrazu jade na longa. Dajcie znac o waszych ruchach. Powodzenia!:)

dzikus
Gaduła
Gaduła

Czekałem od rana na jakieś korekty , ale siedziałem i lampiłem się na m15 a na m5 wejście za wejściem . Korekta , sygnał zmiana koloru na edku 3 ładne wejścia by były z niezłym profitem .
Gdyby nie skupiać się na "kropkach" można by było wchodzić na każdym LH na M15 bo w silnym trendzie kropki sie nie pojawiają :( więc nie wiem , może zacząć grać jak Hex jak zaczęły mu przeszkadzać te kropki ? On chyba wywalił to wszystko ?
A teraz to nie mam pojęcia , korekta do kanału i short czy kolejne odbicie w górę od ZL z d1(23 grudnia) ? Proszę doświadczonych o radę .

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Przed chwilka był sygnał na sell na GU i EJ, zainkasowałem szybkie 10 na EJ na GU sie nie zdecydowałem poniewaz swieca H4 zamknela sie nad zl co jednak zwiastowałoby wzrosty.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Ja na eurusd zamiast zamknąć na +13 załapałem SL -20p . Chciwość ...

ODPOWIEDZ